na samom početku sam trudnoće, a tako sam umorna. kao da me netko cijedi kao krpu. što da radim da bi pobjedila barem u maloj mjeri umor?
na samom početku sam trudnoće, a tako sam umorna. kao da me netko cijedi kao krpu. što da radim da bi pobjedila barem u maloj mjeri umor?
Sretno, moj je bio nepobjediv :/ Odradila bih posao, onda se stustila na trosjed i prelezala ostatak dana/veceri. Sad je malo bolje, tek u 16-tom tjednu...
U prvoj trudnoci mi uopce nije bio nesto izrazen.
ne znam ti što drugo reći osim da čim više odmaraš jer to ti je sad potrebno.radi kolko možeš i slušaj svoje tijelo. naravno,to će ti biti teže ako radiš,ali onda probaj nakon posla uzeti si dovoljno vremena da se opustiš i odmoriš![]()
Ikana,prije svega čestitam na trudnoći.Probaj se više puta u danu odmarati po 15,20 min ako si u mogućnosti.Ja sam tak radila i malo mi je pomoglo.Nemoj se umarati s nekim ekstra velikim pospremanjima...radi koliko ti tijelo dopušta.Trudnoća nije bolest ali se ne zove bezveze - drugo stanje.
ja imam osjećaj da sam doslovce prespavala prvo tromjesečje, čim bih došla kući s posla, trosjed je bio moj![]()
i kad god bih se probudila, moj muž je sjedio za kompom i čitao rodu![]()
tako i ja. umorna ko pas. ko zombi izgledam doslovce.
na poslu sam ok prvu policu dana, onda me popodne vec uhvati fjaka i ludilo, htjela bi doma ic lec...
kad se dovucem doma, odma legnem i zaspem. makar pol sata.
jucer sam spavala od pet do pola osam navecer, i navecer opet zaspala bez problema i do jutra.
mislite da sad nisam umorna?![]()
kao prvo radim, a kao drugo doma me čeka dvoje male djece od 2,5 i 4,5 godine. tako da i ne mogu dopustiti nikakvo izležavanje, a pogotovo ne spavanje. a što je najgor od svega meni se ne spava, nego sam iscrpljena, osjećam se kao da netko cijedi. postoji li kakva for sa prehranom ili sa nekim vitaminima?
joj joj tak i ja prvo tromjesjecje...samo sam spavala i razvlacila se po krevetu...jos me mucnine ubijale kao i glavobolje...i jednog dana je samo prestalo... :D
a snagu sam dobivala (bar malo) friskom limunadom koju mi je dragi uredno svaki dan radio....puno voca i svjezeg zraka...
al me sada sa 18tj uuuubijaju bolovi u kukovima, krizima i tabani nakon dugog setkanja po stanu i okolo....
al nea veze sve je to dio "procesa"![]()
p.s.- ikana cestitke na trudnoci![]()
kod mene je slično kao kod ikane, posao i 2,5 godišnje dijete. nikada mi se ne spava prek dana, ali sam stalno premorena! uglavnom sam sama sa djetetom, puno je obaveza i skužila sam da je jedini način da sve uspijem obaviti taj da max. usporim- vučem se, ali obavljam sve što i prije.
curke jel moguce da ako ja sada sa 5 tjedana nemam mucnine, da ih necu imati uopce?
Meni su u prve dvije trudnoće počele tek u osmom tjednu, a u ovoj trećoj nešto ranije.
Što se umora na početku trudnoće tiče, to je nešto što nam ide u rok službe tako da odmarajte, imate potpuno pravo na to.
argentina, ne mora značiti - nisam ih ni ja imala u 5om tjednu
počele su mi tamo negdje u 7om, 8om tjednu i trajalo je negdje do 13og tjedna
ta prva tri jeseca trudnoće su katastrofa - zato je drugo tromjesečje milina
ne, 5.tjedan je prerano.
Ja sam bila premorena ovaj put, povraćala sam užasno, tlak mi je bio nula (prošli put ništa od navedenog).
Došla bi s posla i samo se skljokala na kauč mrtva umorna. NIšta nije pomagalo. A inače sam poprilično energična. Trajalo je do cca 15.tjedna.
Sad cu ja tebe potpisati. Ista stvar, osim tlaka, moj je uvijek nizak. Jos znam povratiti, za dobra stara vremenakrumpiric prvotno napisa
![]()
i ja isto, tu i tamo, šta možda i nije tako loše, jer sam sklona trudničkom tovljenju (metabolizam ode skroz na kvasinu, a inače se baš ne debljam lako)
znaci moze biti da me rigoleto party tek ceka.. hm hm..a ja se poveselila prerano!
Meni je povraćanje počelo u 7.tjednu a bome sam znala dosta i u zadnjem tromjesječju..valjda jer je to sve jako stisnuto..ah,čari trudnoće.
e a ne mora značit da ćeš povraćat - ja nisam iako sam imala grozne mučnine.argentina prvotno napisa
Ali opet, ja bih prije zub na živo vadila nego povratila, pa možda i anisam neki primjer
sto se tice mucnina, meni su pocele u 7. tjednu otprilike.
povracala sam 3 dana ukupono i to ne vezanih. ostalo samo muka i gadljiva na uglavnom svu hranu.
sada sam u 14. tjednu i zube jos uvek ne mogu oprati kao pre, sve osetljivije na riganje nego pre trudnoce.
a umor, tu sam izgleda jedina drugacija. od kako sam trudna ja mogu i da ne spavam. nikada mi se nespava imam neku ludacku energiju i ne znam sta bi vise sa njom.
hvata me strah kad pada mrak, sta cu raditi celu noc.
vitamine ne pijem, znaci nije od nekih vitamina itd.
osecam da cu pasti u dubok san kad se beba rodi, naopako![]()
Evo ja cu brzinski; Sto se tice umora, ja vec 3 tjedna na mirovanju i dabrostonima tako da sam se sva uljenila i ne znam kako cu se vratiti na staro kada vise ne budem morala lezati.
Sto se tice mucnina, trudnoca 1, 2 i ova treca uvijek isto, mucnina, zeludac rikava, bljuje mi se na sve, iako nisam niti jednom povracala niti u jednoj trudnoci. Meni mucnine pocnu cca u 5-6 tjednu i traju gotovo cijelu trudnocu, ali sto trudnoca napreduje ipak se mrvicu smanjuje taj osjecaj. Vidjeti cemo sto ce biti ovaj puta (sada sam pocetak 9og tjedna - ceka me jos puno nejedenja i mucnine)