Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Začepljen nos, šmrcanje nikako da prestane- što da radim?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Začepljen nos, šmrcanje nikako da prestane- što da radim?

Curke,

u subotu me malo počelo škakljat grlo i nakon sprejanja s Propolisom prestalo idući dan ali od NED vučem začepljen nos, non-stop šmrcam, nos mi je već ko crven ko paprika, izmori me noću to šmrcanje. Jel znate kako da si pomognem?

Pijem limunadu, sprejam Aqua Marisom ali ne prolazi a danas je već SRI. Inače mi takve stvari prođu za dan-dva.

Sad se ja pitam radi li se o prehladi ili o hormonalnim promjenama u trudnoći koje uzrokuju nabubrelost sluznice i dovode do šmrcavice i začepljenog nosa (to sam pročitala u knjigama).

Što vi mislite o čemu se radi? jeste li imale nešto slično i što vam je pomoglo?

Napominjem inače nisam uopće sklona prehladama i gripama, e sad možda mi je pao imunitet u T. ili... čak me je šefica poslala doma na par dana da "ozdravim". Sad sa mdoma (by the way dobro mi došao i odmor od posla ) a ne znam kako da riješim to šmrcanje.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i da, grlo me uopće ne boli i ne kašljem a kad me se čuje kako pričam kroz nos ,izgleda ko da sam full prehlađena a ono samo nos zeza ?!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Na jednom forumu jako hvale RHINO HORN proizvod, kažu da im spašava sinuse, mjesecima zaštopan nos, posatne prohodan itd...
    I sama imam takvih problema s vremena na vrijeme i rekla sam kad bude slijedeća kriza, ja ga kupujem.

Cijena je oko 90kn

RHINO HORN 1

RHINO HORN 2

Ima netko od vas iskustva s istim?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je doktorica rekla da smijem koristiti dječji operil sprej

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ovaj Rhino Horn mi izgleda baš fora i sugerira da je efikasan, od slane vode mi ne bude ništa, tako mi je dr. rekao za Aqua Maris (morska voda).

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

A joj Lili draga, ne želim te obeshrabriti, ali meni je 7 mj od 9 (u drugoj trudnoći) nos bio začepljen. Od Aqua Marisa mi je nos samo krvario. Jedino što mi je pomoglo je bio Operil sprej za odrasle. Ni sama ne znam koliko sam bočica potrošila, ali da ga nije bilo, ne bih mogla ni jesti ni disati . Čim sam rodila, u jedan dan, sve je prestalo. Ni do danas ne znam zašto je to bilo tako. U prvoj trudnoći sam pak imala sindrom Karpalovog tunela...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga Iridana hvala ti, i meni bude malo onako krvave sluzi u maramici nisam znala da je od AquaMarisa mislila da sam se ozlijedila noktom ili tako nešto. Mislim da ću se sad i ja prebaciti na Operil.

Ajme bit će veselo bude li tako, nadam se da će uskroor prestati, javim vam.
    pusa

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

i ja imam iste probleme već par dana. mislila sam da je prehlada, alergija ili tako nešto. bojala sam se da ću i temperaturu dobiti. a sad....neće valjda do kraja trudnoće to trajati? :? ja koristim STERIMAR - piše da je i za dojenčad i za odrasle pa su mi u ljekarni preporučili.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja se s tim mučim od početka trudnoće (19 tjedan sada). MM je stalno mislio da sam bolesna jer non stop šmrcam, kašljem i skašljavam neku sluz i nos mi se začepljuje. Bolesna nisam pa sam to prihvatila kao još jednu blagodat, uz mučnine koje me još uvijek muče ali mi se o njima više ne da jadikovati.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trudnice drage, to vam je normalno, sluznica se malo podeblja u trudnoci, pa se smanji prohodnost nosa. Lijek za to je najcesce porodjaj. Ponekad prodje i prije.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je vec par dana zacepljena ljeva nosnica i iz nje ispuhujem ugruske krvi ili cistu bistru krv.

mm kaze da sam pocela hrkati kao slon.neznam ima li to veze.sada sam u 33 tjednu.

da kupim neki sprej za nos?ima tko savjet? :?

ANA K avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam imala sličnih problema s začepljenim nosom i krvarenjem.Kupila sam si kapi u biljnoj ljekarni i super su mi pomogle

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Činjenica je da sluznica zadeblja u trudnoci, što naravno dovede do lošije ili nikakve prohodnosti nosa. Kako imam izrazito uske nosnice, svaka mi pa i najmanja opstrukcija onemogući disanje kroz nos.... S vremenom sam isprobala razna pomagala. Sada mi, u trudnoći, nabolje odgovara Propolaid Rino Spray - nije agrasivan, ne sadrži alkohol a djelotvorno otvara dišne kanale. Zgodno je što ima zaštitni "poklopac" pa se može nositi u torbici.

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

nareži kapulu kad odeš spavat i ostavi je na ormariću blizu glave preko noći
    kažu da pomaže

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj japanka prvotno napisa
    nareži kapulu kad odeš spavat i ostavi je na ormariću blizu glave preko noći
    kažu da pomaže
    OT
    Ajmeeeeee, sva sam se naježila od ovog recepta! Ja alergična na kapulu a njezin miris mi izaziva mučninu!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pridružujem se začepljenima! Ja inače tijekom dana nemam problema, ali navečer, čim legnem kroz cca pola sata nos mi se začepi totalno! Nema šanse da kroz njega prođe "kap" zraka, užas. Probala sam Propolaid, Aquamaris, Viscomar, inhaliranje i nema šanse da mi nešto od toga pomogne. Pokušavam izdržati koliko mogu, ali kad je baš kriza ukapam si kapi za nos i tek onda spavam. Nadam se samo da mojoj mrvici neće smetati... :/

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nemam problema sa začepljenim nosom ali zato me bar jednom u tjedan dana oblije krv. i to pod spavanjem samo osjetim kako ne mogu disati i probudim se sva krvava. Do kupaone dok dođem po mraku sve živo zamrljam i pokapam. Dr kaže to je normalno, sve je to drugo stanje. I eto a šta ću sada krečit ću kada rodim

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage moje, evo danas je puno bolje, skoro prestalo, čitavu noć sam spavala u komadu bez buđenja i šmrcanja, samo jedno dizanje ujutro oko 6h za pi-pi. Fala Bogu!

Meni se čini da kad sam se ja smirila da se smirio i nos. Doslovce me šefica poslala na bolovanje par dana da se oporavim i gle sad sam već bolje, možda mi je onaj poslovni tempo ipak previše kao trudnici.
    uh kako mi je lijepo ovako laganini!!!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dundo prvotno napisa
    Ja nemam problema sa začepljenim nosom ali zato me bar jednom u tjedan dana oblije krv. i to pod spavanjem samo osjetim kako ne mogu disati i probudim se sva krvava. Do kupaone dok dođem po mraku sve živo zamrljam i pokapam. Dr kaže to je normalno, sve je to drugo stanje. I eto a šta ću sada krečit ću kada rodim

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tc, tc, tc, ne znam kako mi je promakao ovaj topic, a još nedavno je jedan na istu temu bio aktivan. http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...a%E8epljen+nos

cure, ajde pliz prije otvaranja nove teme pomoću pretražnika pogledajte ima li već otvorena slična tema. koji puta ćete naći odgovor bez potrebe da postate, koji puta ćete nastaviti postati na već postojećoj temi. forum nam tako neće biti krcat sličnim temama i lakše ćemo se snalaziti na njemu.
    ovako samo idem za vama i ključam, linkam, ključam, linkam...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pinocchio, nemoj se ljutiti ali to nije ista tema kao Prehlada upravo zato što se ni ne radi o prehladi nego samo o začepljenju nosa, bez grla koje boli i ostalih simptoma prehlade.

Upravo smo raspravljali o tome jel se radi o zadebljanosti sluznice nosa tako česte kod trudnica a ne o prehladi, to je ipak znanto drugačije. Osjećaš se zdravo a nos začepljen ko lud. Sad sam saznala od cura ( i sve mi međusobno) da su mnoge to imale čak većinu razdoblja trudnoće i da to nije nešto oko čega se trebamo brinuti nego jedna od "blagodati" trudnoće. Znamo da nismo same u tome i kako to rješiti.

Veliki pozdrav svima

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Lili75, sve ok. nije isto al' moglo je pod isti topic. neka ga sad ovako.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da se i ja javil. Ja sam zaista mislila da sam jako prehlađena i nije mi bilo jasno zašto mi ide sukrvica iz nosa a to je koliko vidim normalno. Teško disanje i začepljen nos....
    :/

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo da javim da je meni prošlo nakon 10-ak dana.

Ako Bog da, neće se ponoviti, pomogle su mi morske kapi, limunada s medom i malo mirovanja doma.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja isto šmrcam stalno i još k tome mi nos zna malo prokrvariti,al to je sve normalno, moramo biti strpljive, to su sve hormoni. Pročitala sam to u knjizi Poliklinika Mayo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •