Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Seitan i proizvodjaci brasna

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Seitan i proizvodjaci brasna

Malo sam usporedjivala brasna i seitane. Inace, nikad ne kuham seitan u krpi.

1. Podravka tip 850 - od ovog mi brasna bude najfiniji seitan. Bude taman mekan i lijepo se "razabere" (kako bi to moja baka rekla) dok se kuha.

2. ReproEko tip 850 - isto bude odlican, samo mi je to brasno jako skupo. Mogu kupit 3-4 kg Podravkinog za 1 kg ovog brasna. Daklem, nije mi bas cesto na stolu.

3. Bio brasno iz DM-a tip 850. Kupila jednom i nikad vise. Kolicina glutena u brasnu je bila vrlo mala, tijesto mi se raspadalo, od 1 kg brasna ispalo mi 1/3 kolicine seitana koju inace dobijem. Davor je zakljucio da bi moglo bit da brasno nije odstajalo, mozda bi inace bilo dobro, al ne da mi se vise isprobavat.

4. Mineta tip 850 - ovo mi je inace odlicno brasno za kruh, ali seitan mi je bio pregust. Kako sam ga spustila u vodu za kuhanje tako sam ga i izvadila. Iznutra je bio kompaktan, bez ijedne rupice. A kuhao se, kako sam vec napisala, bez krpe. Mislim da nisam u zivotu vidjela/jela tako gust seitan. Uglavnom, cini mi se da bi mogao biti dobar za one koji vole "seitan na juneci", bas zbog te kompaktnosti.

5. Tena tip 850 - kao i Podravkino, samo sto ga nisam u prilici cesto kupiti.

Molim lijepo da nastavite listu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Glutensko brašno porijeklom iz Poljske, pakiranje od pola kile. Radi se o instant seitanu Na tih pola kile dodam oko 8 deci vode sa svim začinima i samo miješam. Treba odmah bubnuti gro vode inače ostane prežilavo.
    Od pola kile ovog "brašna" dobijem oko 1,2-1,3 kg seitana. Višak smrznem.

(išlo mi je na živce da se potrudim oko izrade tijesta od normalnog brašna i na kraju se sve rasprši i ode u Savu)

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

prije nekoliko godina pokusah spravljati seitan sama i nakon par pokusaja sam rezigrirano odustala pa me zanima,ima li tko nekoga od koga privatno nabavlja seitan?u vrticu gdje mi dijete ide imam jednu mamu koja nam svima nabavlja svjezi ofu,od gospodje koja ga jako finog pravi no seitan jos uvijek kupujem a voljela bih i to ovako nabavljati.ako netko nekoga zna te je zadovoljan proizvodom,molim da mi javi na pp zahvaljujem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •