Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: vodene kozice i dojenje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno vodene kozice i dojenje

Sto ako dobijem vodene kozice za vrijeme dojenja?
    Naime, postoji opravdana bojazan jer su nam mali susjedi dobili kozice, a s njima se vani igrao moj sin. Ja ih nisam vidljivo preboljela ( mada sam bila sa moja dva brata u sobi kad su ih oni imali).
    Dora ce za tjedan dana navrsiti 4 mjeseca, isključivo ju dojim.
    Znam za one pretrage koje je bilo dobro napraviti, ali eto, nisam ih napravila pa neznam posjedujem li antitjela.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ih isto nisam nikad vidljivo preboljela, a jesu i moje troje brace i moje troje djece.

posto je sad vec gotova stvar (sin se vec igrao s njima i ne znas jel ih dobio :? ), najbolje sto mozes je nastaviti dojiti, a sebi probati podici imunitet, ne znam, c vitaminom itd.

mislim da kad jednom izbiju, vise nisu zarazne??? (nisam sigurna) nego su najvise zarazne par dana prije nego izbiju.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

literatura kaze da vise nisu zarazne ako je proslo 72 sata od zadnjeg izbijanja pristica ili ako su svi mjehurici okrastavili.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nasla sam u jednom priručniku za Grupe potpore dojenju da se ne smije dojiti kad izbijaju kozice, sto valjda znaci da se u to vrijeme trebam izdajati, a onda (nakon koliko dana?) smijem dojiti.
    Jooj, nadam se da ipak imam neki imunitet jer me za sada svi virusi dobro zaobilaze.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ti ne znam nista o tome al evo sta se moze naci na netu:

Kopirano sa stranice:
    http://www.elliothospital.org/servic...ationFAQs.html

• Chicken pox is contagious in incubation period and is transmitted to infant before symptoms appear in the mother. Cover any open lesions that may come in contact with the baby. Change dressing every feeding. May continue breastfeeding if lesions are not on the breast/nipple.

A to bi valjda znacilo da se moze nastaviti s dojenjem.

Evo jos jedna stranica koja ne kaze nista direktno o kozicama vec opcenito o dojenju kad je majka zarazena virusima ili bakterijama:

http://www.infactcanada.ca/Breastfee...Infections.htm

Ma budete vi i dalje dojile bez kozica (one budu ostale kod susjeda)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vesnic, rijeci ti se pozlatile. Nek nas jos malo postede kozice i kozlici

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima nas još mama koje nismo preboljele...
    Uglavnom, ubrala sam negdje podatak da su proljetni mjeseci upravo vrijeme kad se epidemije kozica najviše javljaju.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Neću biti pesimist, ali prilična je šansa da starije dijete istovremeno zarazi i tebe i bebu (ako niste u izolaciji) a zarazan je 2 dana prije osipa, dakle ne znaš kada. Isto tako bi ti bila zarazna prije nego znaš da ćeš dobiti kozice.
    Ali s obzirom da su se igrali vani postoji šansa da je izbjegao zarazu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za sada nismo dobili , no dobio je stariji brat naseg susjeda. Znaci, jos nije sve gotovo. No, nekako se ne brinem jer mi je sestra na pregledu s četiri mjeseca rekla da normalno nastavim s dojenjem u slucaju da dobijem kozice.

sanjamk

Početno

Karlo je imao dva mjeseca kad je od brata dobio kozice.Niti ja ih nisam imala kao mala pa je nas pedijatar kontaktirao neke doktore u Koprivnici i svi su se slozili da ak ih dobijem neka svakako nastavim dojiti jedino da ak ih bude po cikama onda nek prekinem,hvala Bogu nisam ih dobila a Karlo ih je uspjesno prebolio.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ok, gore piše da se smije dojiti, ali ja molim još jednu povrdu za jednu zabrinutu mamu kojoj je pedijatrica rekla da ako dobije kozice i temperaturu mora izdajati i prokuhavati mlijeko. Meni je to nebulozno, ali opet ne usudim se kontrirati pedici ( bar ne sama dok ne dobijem vašu potvrdu )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kozice

Marta i ja smo istovremeno dobile kozice od Grge. Moji simptomi su ukazivali na gripu... ugl. dojenje nismo prekidali.
    Mislim da se majčino mlijeko ne smije prokuhavati.
    Marta je tada imala tri mjeseca, samo jedan dan joj je bilo dosta gadno (jako se bila osula), prošle su joj lakše nego Grgi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •