Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Molim savjet - pomoć

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Molim savjet - pomoć

Jako sam puno čitala pitanja i odgovore vezane za komplikacije, ali nisam naišla na ono što mi je jako zbunjujuće u mom slučaju. Ja sam od danas na komplikacijama barem mi je tako objasnio specijalist (krvarenje , šifra O20) moj dok.opće prakse mi je dao potvrdu za bolovanje da dam u firmu i rekao da na kraj mjeseca dođem po doznake te nakon 60 dana idem na komisiju. Čitajući što mi je sve potrebno za predati na HZZO za otvaranje komplikacija nije mi ništa jasno da li je on na kraju meni otvorio bolovanje ili komplikacije te da li išta prijavljujem ja ili on. Što mi je činiti?
    Molim ako netko zna nešto u vezi ovoga da mi pojasni i pomogne. Hvala. :?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

liječnik opće prakse ti je otvorio bolovanje radi komplikacija u trudnoći, na osnovu nalaza ginekologa
    dao ti je potvrdu o otvaranju bolovanja, odnosno o privremenoj nesposobnosti za rad
    i tu potvrdu ti nosiš u svoju firmu

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Hvala. To mi je jasno, a što je onda otvaranje komplikacija i kad to trebam prijaviti na HZZO? To me zbunjuje.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

otvaranje komplikacija je otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći
    upravo ono što je tebi napravio tvoj liječnik opće prakse

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Znam da sam dosadna i smotana, ali tko mi sada plača to bolovanje poslodavac ili HZZO?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

HZZO

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ali kako će oni znati moj prosjek plaća, broj kartice tekućeg računa.... ako im ja to ništa nisam dostavila jer mi doktor nije dao nikakvu potvrdu za njih da im prijavim?
    Oprosti jer mi je ovo prva trudnoća i prva komplikacija pa imam 10000 pitanja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da s potvrdom liječnika ideš u firmu, oni ti daju prosjek plaće i to nosiš na HZZO

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Puno hvala.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Pred kraj mjeseca tvoj će ti liječnik opće prakse dati doznake za bolovanje za 11mj, 2 primjerka od kojih jedan ostavljaš kod svog poslodavca a jedan primjerak nosiš u HZZO. Kad ćeš nositi doznaku svom poslodavcu, što je odmah nakon što ti je izda doktor, tražiš od poslodavca prosjek isplaćenih plaća, što zajedno s onim drugim primjerkom doznake (uz zdrastvenu knjižicu i kopiju tekućeg računa) nosiš u HZZO. Moraš paziti da odneseš sve te papire u HZZO odmah na početku mjeseca (neki kažu do 5. u mj, menui su tete rekle do kraja prethodnog mjeeca, što je zbunjujuće jer ti ni doktor ne želi dati doznaku prije kraja mj?!), kako bi dobila prvu isplatu već u prosincu!
    I onda pred kraj svakog mjeseca dok traju komplikacije ideš svom doktoru opće prakse da ti ispiše doznake koje jednu daš poslodavcu, jednu na HZZO. Kopije plaće i tekućeg računa nose se samo prvi put!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tincha prvotno napisa
    Pred kraj mjeseca tvoj će ti liječnik opće prakse dati doznake za bolovanje za 11mj, 2 primjerka od kojih jedan ostavljaš kod svog poslodavca a jedan primjerak nosiš u HZZO. Kad ćeš nositi doznaku svom poslodavcu, što je odmah nakon što ti je izda doktor, tražiš od poslodavca prosjek isplaćenih plaća, što zajedno s onim drugim primjerkom doznake (uz zdrastvenu knjižicu i kopiju tekućeg računa) nosiš u HZZO. Moraš paziti da odneseš sve te papire u HZZO odmah na početku mjeseca (neki kažu do 5. u mj, menui su tete rekle do kraja prethodnog mjeeca, što je zbunjujuće jer ti ni doktor ne želi dati doznaku prije kraja mj?!), kako bi dobila prvu isplatu već u prosincu!
    I onda pred kraj svakog mjeseca dok traju komplikacije ideš svom doktoru opće prakse da ti ispiše doznake koje jednu daš poslodavcu, jednu na HZZO. Kopije plaće i tekućeg računa nose se samo prvi put!

u Jukićevoj obavezno do 4 u mjesecu, nakon toga je svejedno kad ćeš predat ( možeš i sa sljedećom doznakom ) jer novce taj mjesec vidla ne buš .

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Puno vam hvala na iscrpnim podacima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •