Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 84

Tema: Glinamol - savjeti, ideje i trikovi

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Glinamol - savjeti, ideje i trikovi

Molim pomoć.

Imamo doma dva paketa glinamola i sad bi nešto s njim voljeli naparaviti. Ja sam zadnji put radila s masom za modeliranje valjda u nižim razredima osnovne i ništa ne znam.
    Na što moramo paziti? Na kojoj podlozi je najbolje raditi da imamo što manje nereda i čišćenja? Može li se valjati običnim valjkom za tijesto?
    Koliko se suši?
    Mogu li se od toga raditi B. ukrasi, koliko to teško bude kad se osuši?

Totalni sam početnik, help...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja se pridružujem molbi, fale nam osnovna tehnička znanja

- jel koristite kakve alate
    - ako radite npr. figuricu čovjeka je li bolje sve iz jednog komada ili po dijelovima pa nalijepiti
    - gotov uradak sušite na zraku? u pećnici? bojite, lakirate...? s čim?

molim kreativce da nam odaju nešto od svojih tajni
    može i koja slika

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

gdje ga kupujete?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa svugdje ga ima
    jedan sam uzela na ZV u onoj knjižari na južnom ulazu, a drugi u getrou
    onaj od TOZa, bijeli
    (nemoj mi samo reć da to nije glinamol, ubićuse ako sam i to fulala)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Glinamol tips & tricks:

Ima ih u raznim osnovnim bojama (bijeli i crvenkasti - boja cigle).

Dolazi u zapakiranim vrećicama i pri kupovini treba biti mekan.

Zna se lijepiti (a tada ga treba ostaviti pol sata da se malo prosuši).

Mi s glinamolom radimo na kuhinjskom stolu (koji je ionako obučen u voštano platno). U školi i vrtiću imali su komade voštanog recimo 40x60cm. Imali su i pladnjeve (ali nije zgodno za valjanje valjkom za tijesto).

Valjak za tijesto je zakon za glinamol. I lijepo se poslije opere.
    Mi koristimo modle za kolače (i to one za "štehanje" tj. izrezivanje, ali i one za medvjeđe šape i sve drugo). Koristili smo i modle za plastelin, ali pojma više nemam gdje su ti završili... Koristimo kuhinjske noževe, slamke (za izrezivanje rupica) i drugo.

Može se s glinamolom raditi i bez ičega - kao s plastelinom.

Kad je izrađevina gotova, treba joj dan-dva da se osuši ako je tanka, a oko tjedan dana ako je debela.

Za trajnije izrađevine može se glinamol i prepeći tj. dosušiti u pećnici (cca 100oC, bar ja nisam pekla na višim temp. iako mislim da bi se moglo). Cure koje rade nakit to peku na višim temperaturama.

Osušene/obojene izrađevine mogu se bojiti temperama i lakirati.

Mi redovito radimo božićne čestitke (imala sam negdje jednu staru sliku, potražit ću...) tako da nalijepimo te izrezane komadiće na karton. Radimo i od slanog tijesta i sl...
    Evo: http://leonemil.piczo.com/?cr=1

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

umjesto voštanog platna, može li se npr zalijepiti na stol pekpapir?
    imam golo drvo na stolu. lakirano je, ali ima neravnine.

ili bolje da radimo na kuhinjskoj radnoj plohi
    imam i jednu staklenu plohu, kao dasku za rezanje, jel' to opcija?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako ces radit s glinamolom podloga mora biti cvrsta jer ces se nasekirat kad ti to sve pocne klizat po stolu pa preporucam da investiras u komad plasticnog stoljnjaka ili tak nekaj

ili uzmi i rasparaj veliku vrecu za smece pa je nekako ucvrsti
    a i ta staklena ploha je oke, ako je dovoljno velika

a sto se tice toga kaj mozes napravit samo nebo je granica - mozes kaj god hoces

i nemoj ga silovat sa susenjem (ubacivanjem u pecnicu i slicno)
    najbolje je ostavit da se posusi na zraku, a duljina susenja ovisi o tome kako je debelo

ako radis nesto vece povrsine, preporucam ti da bude debelo barem 5 mm jer ce inace pucati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    umjesto voštanog platna, može li se npr zalijepiti na stol pekpapir?
    imam golo drvo na stolu. lakirano je, ali ima neravnine.

ili bolje da radimo na kuhinjskoj radnoj plohi
    imam i jednu staklenu plohu, kao dasku za rezanje, jel' to opcija?
    Ma sve je to super! Probaj s pek-papirom, moglo bi bit dobro.

U vrtiću su kod mog mlađeg imali namjenske daske (okrugle, bijele, 5 mm debele, promjera oko 30 cm) za to. Dobra bi bila i malo veća daska za meso. Kuhinjski element je dobar, ali može djetetu biti previsoko. Probaj - sve je to ok... Metoda pokušaja i boljih pokušaja (ne možeš pogriješiti).

(btw. i ja imam golo drvo na stolu koji je second hand ušao u kuću 1935 godine, pa smo ga obukli u voštano platno i zakucali da ne klizi... moram kupiti novi stol )

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

lani sam s malisom radila ukrase za bor od glinamola, na lakiranom stoliću u dnevnom smo valjali s valjkom za tijesto, rezali s modlama za kolače, i sušili na balkonu par dana.
    nakon toga smo ih bojali s bojama za staklo (daju lijepi sjaj), provukli vrpce i ukrasili bor...
    za uskrs smo radili jaja i zečiće od das mase (mekša je od glinamola i manje mi smrdi)

dobro da ste me sjetile... moram u kupovinu...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure se već sve napisale...

Ako ti se zasuši komad koji nisi izskoristila namoči ga u vodu i opet ćeš ga moči upotrijebiti, a ako ti je preljepljiv radi previše vode onda ga samo mijesi jer se na taj način brzo suši.

S njime možeš sve što poželiš.

Što se podloge tiče dobro bi bilo da je glatka, čvrsta podloga jer je nju lako očistiti nakon upotrebe.

Ja se spremam s nećacima u izradu božićnih ukrasa od slanog tijesta... veselim se ko malo dijete...

Sretno i uživajte u izradi.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ora prvotno napisa
    Ja se spremam s nećacima u izradu božićnih ukrasa od slanog tijesta... veselim se ko malo dijete...
    Mi smo uvijek to radili od slanog tijesta.. Sad ste mi pobrkale planove s ovim glinamolom

Sta je bolje za bozicne ukrase?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Mi smo uvijek to radili od slanog tijesta.. Sad ste mi pobrkale planove s ovim glinamolom

nama slano tijesto dosta jako vuče vlagu
    i nije mi ugodno za ruke - jako nam isušuje kožu

a i valja nam sve probat

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nebi znala
    meni se i jedni i drugi dobro drze
    glinamol ne moram mjesit i ranije pripremat pa mi je zato prvi izbor

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nama slano tijesto dosta jako vuče vlagu
    i nije mi ugodno za ruke - jako nam isušuje kožu

a i valja nam sve probat
    Stavi žlicu ulja na svaku šalicu brašna, pa ne bu!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    zbunjuješ me, majkemi
    nisi li ti negdje napisala da se ulje u slano tijesto stavlja ako se želi uvijek nanovo koristiti (tipa PlayDoh)

uzela sam glinamol prvenstveno radi znaš već čega - grafomotorike (i sebi sam više dosadna s tim )
    da radimo kuglice i slova i brojke za razne natpise, ogrlice, narukvice
    a slano mi se ne čini toliko trajno kao glinamol
    i ovo što mukica kaže, nema predradnji

s božićnim ukrasima ga mislim samo namamit

a slano mi je tijesto prošle godine baš navuklo vlagu i omekanilo - možda i mojom krivicom, stajalo je u kutiji za cipele kraj prozora koji je cijelo vrijeme malo otvoren

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zbrdazdola post
    nadam se da ste shvatile

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imga, a da radite kekse.

Lijepo napraviš meko jednostavno tijesto (može i s orasima) i onda možete raditi razne oblike bilo kalupima bilo nekakve kuglice ili kiflice. nakon pečenja ja obično te kekse umočim u čokoladu a onda klinci po njima bacaju one razne ukrase. To ih baš veseli, jer poslije i jedu te kekse. Samo ih ne nudim gostima jer sa ukrasima na njih ode svašta.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Glina se može dugo držati omotana u vlažnu krpu i u zatvorenoj kutiji.
    Tako mi u vrtiću držimo. Dok bude gotova igra sa glinom vratimo u kutiju i drugi put premjesimo.
    Mala opaska vezana uz rad sa glinom. To je perfektno sredstvo za likovno izražavanje djece i ono što dječje rukice mogu same izmodelirati je neprocjenjivo. Veća vrijednost od gotovog proizvoda je sam proces stvaranja i otkrivanja materije. Probajte bez kalupa

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dobra ideja - i mi ćemo probati napraviti pokoji božićni ukras

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Tako mi u vrtiću držimo. Dok bude gotova igra sa glinom vratimo u kutiju i drugi put premjesimo.
    Mala opaska vezana uz rad sa glinom. To je perfektno sredstvo za likovno izražavanje djece i ono što dječje rukice mogu same izmodelirati je neprocjenjivo. Veća vrijednost od gotovog proizvoda je sam proces stvaranja i otkrivanja materije. Probajte bez kalupa
    pa da, da
    to je nit vodilja
    samostalna kreativnost

ali treba do toga dovućii malog perfekcionistu kojem sve ono što ne ispada baš onako kako je zamislio bude "bezveeeze" i "dosadnooo" i "sad daj ti, ja sam se umorio"
    Mislila sam da malo kalupimo te oblikiće pa da onda prijeđemo na kuglice, zmijice, životinje, te na kraju na slova i brojke

Veki, ti kao stručna osoba, daj pliz predloži nešto kako tu blokadu kod njega razbiti.
    Ako nije kako si je zamislio, ne želi više niti probati. Uzalud ja objašnjavam kako smo svi mi tako kad smo bili mali... nismo ni mi znali blabla; nije niti on znao roniti pa je naučio, niti fućkati...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, Imga, u sridu.
    Imam i ja takvu. Pa se na kraju mama i igra i čisti

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zbunjuješ me, majkemi
    nisi li ti negdje napisala da se ulje u slano tijesto stavlja ako se želi uvijek nanovo koristiti (tipa PlayDoh)

uzela sam glinamol prvenstveno radi znaš već čega - grafomotorike (i sebi sam više dosadna s tim )
    da radimo kuglice i slova i brojke za razne natpise, ogrlice, narukvice
    a slano mi se ne čini toliko trajno kao glinamol
    i ovo što mukica kaže, nema predradnji

s božićnim ukrasima ga mislim samo namamit

a slano mi je tijesto prošle godine baš navuklo vlagu i omekanilo - možda i mojom krivicom, stajalo je u kutiji za cipele kraj prozora koji je cijelo vrijeme malo otvoren
    Slano tijesto i nije toliko trajno kao glinamol (a glinamol se može razbiti kad je osušen, he he).

Slano tijesto bez ulja je bolje ako se radi nešto što treba dulje stajati (jedino ako se osuši u pećnici i prelakira ostaje fakat trajno). Ako dodaš ulje u standardno slano tijesto (2:1 ili 3:1 omjer brašna i soli) samo će se dulje moći koristiti i neće toliko gristi za ruke, ali nije to play-doh varijanta... Samo se može koristiti 2-3 dana ako je u zatvorenoj posudi, da ne moraš svaki dan miješati novo.

Play - doh slano tijesto... mhm, ima tu još jedan trik (moram potražiti knjigu 365 dana bez televizije - tam je opisano nekoliko tih varijanti tijesta za razne namjene) - tijesto se radi sa više vode i nekom količinom ulja, ali na peći - kao žganci. Tada se tijesto "umreži" tj. gluten se skuha, pa nije podložno sušenju.

Moram to potražiti, pa prepisati točan recept, da ne bude zabune.

Inače, ja to odavno već ne gledam u recepte... Samo zamutim, pa šacam otprilike (jer ovisi i o vrsti brašna, omjeru soli, jestive boje, eventualno ulja itd.). Božićne ukrase radili smo od mase s vrlo visokim udjelom soli tj. 2:1 i bez ulja. Sušila sam u pećnici na 50oC, ofarbali smo ih, posprejali zlatom i PRELAKIRALI lakom za drvo. Stari su nam nekoliko godina i još uvijek izgledaju potpuno isto kao prve godine...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo ovo mi je bila prva sezona (letak za vrtić):

http://www.sendspace.com/file/wshrlk

Nisam sigurna jesam li ovo već negdje stavila, ali nema veze.

Dječja bolest - prvu rundu sušili smo na previsokoj temperaturi (pa su mi potamnili i prepekli se). Od tada sušim malo dulje na nižoj temperaturi tj. ne više od 50cC pa je bolje.

Negdje imam još slika izrađevina, ali bogme mi se ne da tražiti....

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja bih samo dodala da se glinamol (a i sve ostale prirodne ili umjetne gline) može razvaljati i praznom bočicom nekog spreja - dezodoransa, laka za kosu... Poslije upotrebe nemate čišćenje valjka nego bočicu samo frknete u smeće ili, ako će vam još uskoro trebati, samo je prebrišete vlažnom maramicom. (A djetetu ste pokazali da i nešto što je za baciti još uvijek može prethodno korisno poslužiti prije bacanja.)

MamaRibice avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dječja bolest - prvu rundu sušili smo na previsokoj temperaturi (pa su mi potamnili i prepekli se). Od tada sušim malo dulje na nižoj temperaturi tj. ne više od 50cC pa je bolje.
    I ja slano tijesto susim na niskoj temperaturi i to traaajeeee. Mozda ove godine i mi uzmemo glinamol

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Curke s čim da obojimo figurice od glinamola??

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi bojamo s temperom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mi bojamo s temperom
    I mi isto! Ne smije se previše razvodniti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

S glinamolom smo mi radile baš neki dan. magnetiće za frižider. jagodice i autiće,i obojale glitterom i ispalo je preeeeeeeslatko. a S ih s ponosom premješta s frižidera na radijator... i sada se suši druga tura koju će Sv Nikola pokloniti kao dio poklona S. prijateljima!!! A magnete da ne kupujete pokušajte nać stari odbačeni frižider i izvući magnetnu traku iz vrata.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Za sada samo bezveze postam da imam ovaj topic pod mojima. Na poslu ne mogu vidjeti Peterlinine slike.

A glinamol ću kupiti danas, preko puta posla imam knjižaru.

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

naši božićni ukrasi se suše, i čekaju bojanje.
    imamo srca, zvijezdice, zvončiće, i poneki apstraktni lik.

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da li je netko radio s Das masom?

Probala sam je ugurati u neke lijepe kalupiće i ispalo je očajno... Raspucano, neuredno... :/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Probajte glinamol bojati s akrilnim bojama... boja kada se jednom osuši nema šanse da se skine... i sama ta boja će napraviti dobru zaštitu i opet ima lijepi sjaj...

Anchi jesi li ju dobro izmjesila da je mekana? I prije no što ju staviš u kalupiće stavi malo ulja u njih da kada se osuše da izađu van bez da se oštete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Stefanina mama prvotno napisa
    A magnete da ne kupujete pokušajte nać stari odbačeni frižider i izvući magnetnu traku iz vrata.
    gdje se skriva, ispod gume? Ili treba dublje kopati?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Mi bojamo s temperom
    I mi isto! Ne smije se previše razvodniti.
    Da li pod temperom mislite na one tekuće boje, dosta guste, što najčešće koriste najmanji klinci? Pa bojaju ili prstićima ili kistom?

Imam to, u par pastelnih boja, ali baš lijepih - zlatna, srebrna, bakrena i plava. Nadam se da će se to lijepo držati na glinamolu.

Ako će biti potrebno, još mogu premazati lakom za čamce, što je netko spomenuo. Mislim da bi se to kod svekra moglo naći.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja inače mrzim ovakve kućne radinosti. posebice poklone u takvoj izvedbi. al ovo za magnete mi nije loše. a već imamo taj glinamol, magnet ćemo ipak kupiti, tako da vidim da ćemo cijelu rodbinu "usrećiti" sa svojim uracima. jupihej.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zaboravih napisat da mi nepotroseni otvoreni glinamol zamotamo u vrecicu za zamrzavanje i ubacimo u frizider (ne u ledenicu)
    kad ga izvadimo je super

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja inače mrzim ovakve kućne radinosti. posebice poklone u takvoj izvedbi.
    Zašto?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

pa da, da
    to je nit vodilja
    samostalna kreativnost

ali treba do toga dovućii malog perfekcionistu kojem sve ono što ne ispada baš onako kako je zamislio bude "bezveeeze" i "dosadnooo" i "sad daj ti, ja sam se umorio"
    Mislila sam da malo kalupimo te oblikiće pa da onda prijeđemo na kuglice, zmijice, životinje, te na kraju na slova i brojke

Veki, ti kao stručna osoba, daj pliz predloži nešto kako tu blokadu kod njega razbiti.
    Ako nije kako si je zamislio, ne želi više niti probati. Uzalud ja objašnjavam kako smo svi mi tako kad smo bili mali... nismo ni mi znali blabla; nije niti on znao roniti pa je naučio, niti fućkati...
    Gle, vrlo je jednostavno. Nema tu "zna", "ne zna", ovo je dobro, a ovo nije. Dječje radove nikada ne treba ocjenjivati i nikada ne treba gledati rezultat stvaranja.
    Svi smo mi navikli cjeniti gotov proizvod i na osnovu njega i ocjenjivati dijete.
    Tada kod djece stvarno i dolazi do blokade ( šta si dobro rekla) i do frustracije i odustajanja.
    Pokušaj promjeniti pristup i ne pokušati ga naučiti kako nešto treba izgledati već pratiti sa zanimanjem šta radi, sam proces.
    Vrlo je teško te "blokade" razbiti.
    Prvo ga treba ponovo zainteresirati da uopće poželi stvarati.
    Pokušajte modelirati nešto šta ga zanima. Promatrajte ili maštajte i onda neka pokuša to izmodelirati. Pusti ga, ne govori šta da radi, pogotovo NE ISPRAVLJAJ, i što god da napravi cijeni.
    Mogu ti dati konkretnih primjera ako želiš ili tema šta bi mogli raditi ili ga možeš dovesti k meni

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

magnet se nalazi ispod gume, nema dubljeg kopanja [/quote]

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Preksinoć sam od glinamola napravila 6-7 figurica (od modla za kolače). Htjela sam prvo isprobati kako je s time raditi, može li Jana (mislim da ne, malo je za nju pretvrdo, Playdoh joj je taman), a drugo da vidim koliko tanko mogu razvaljati, a da nakon sušenja ne popucaju. Naime, ko što rekoh, Jana će ih finiširati s bojicama za prstiće pa ne bih htjela da njen uradak propadne.

Uglavnom, figurice su ful tanke, 1 mm, čekam još koji dan da se posuše. Kakvo je vaše iskustvo, hoće li one preživjeti hendlanje? Želim ih čim tanjima da čim manje opterete grane na jelki.

Rupice za špagicu sam napravila sa slamkom, hvala onome tko je dao tu ideju. Valjala sam prvo s valjkom, na stolu od iverice, ali se za stol ljepilo, a valjak ostavljao crte (što zapravo i nije tako loše). Onda sam uzela pekpapir (opet, hvala nekome na ideji) i išlo je savršeno, a valjala sam sa staklenkom od krastavaca.

Stari frižider nemamo pa ćemo negdje kupiti magnetiće. Kaže mi sad tata da ih je prije par godina kupio u Chemacu, po 10-ak kn. To mi je tuu mač. Znate možda gdje bi se još moglo?

Još moram isprintati i Janine fotke, imate ideju kako ih priljepiti na glinamol?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Gle, vrlo je jednostavno. Nema tu "zna", "ne zna", ovo je dobro, a ovo nije. Dječje radove nikada ne treba ocjenjivati i nikada ne treba gledati rezultat stvaranja.
    Svi smo mi navikli cjeniti gotov proizvod i na osnovu njega i ocjenjivati dijete.
    Tada kod djece stvarno i dolazi do blokade ( šta si dobro rekla) i do frustracije i odustajanja.
    Pokušaj promjeniti pristup i ne pokušati ga naučiti kako nešto treba izgledati već pratiti sa zanimanjem šta radi, sam proces.
    Vrlo je teško te "blokade" razbiti.
    Prvo ga treba ponovo zainteresirati da uopće poželi stvarati.
    Pokušajte modelirati nešto šta ga zanima. Promatrajte ili maštajte i onda neka pokuša to izmodelirati. Pusti ga, ne govori šta da radi, pogotovo NE ISPRAVLJAJ, i što god da napravi cijeni.
    Mogu ti dati konkretnih primjera ako želiš ili tema šta bi mogli raditi ili ga možeš dovesti k meni
    misliš da smo si sami krivi...
    ali stvarno se trudimo da niti na koji način loše ne okarakteriziramo niti način na koji radi niti kako je nešto napravio
    mogla bi čak reći da pretjerujemo s pohvalama kako je to baš super, odlično, genijalno

ali nije niti on bedast pa već i u vrtiću vidi razliku između svojeg rada i onih druge djece
    i shvaćam ga da je ponekad s pravom isfrustriran jer mu ne ispada onako kako on to u svojoj glavi "vidi"

svaki primjer i tema su više nego dobrodošle

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Imga
    Ma daj...

Veki, ovaj tvoj post mi je baš sjeo.
    Nadam se da će se netko diviti i MOJIM tvorevinama

Kupim i ja glinamol pa vam se pridružim

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa

Uglavnom, figurice su ful tanke, 1 mm, čekam još koji dan da se posuše. Kakvo je vaše iskustvo, hoće li one preživjeti hendlanje? Želim ih čim tanjima da čim manje opterete grane na jelki.
    ma nema sanse da ti prezive, okrhunce se i napuknut kad tad
    osim ak ne zelis zivjet pod stresom i drhtati hoce li se razbiti ili ne prilikom manipulacije

za manje povrsine optimalna debljina je jedno 3 mm
    a za velike povrsine bar duplo vise

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa

ma nema sanse da ti prezive, okrhunce se i napuknut kad tad
    osim ak ne zelis zivjet pod stresom i drhtati hoce li se razbiti ili ne prilikom manipulacije

za manje povrsine optimalna debljina je jedno 3 mm
    a za velike povrsine bar duplo vise
    Hm, morat ću onda smisliti neke druge modle jer ovi su neki glomazni. Pa još ak su tak debeli...

Hvala enivej!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Radili s glinamolom... nisam uopce odusevljena :/ Ljepi se ko vrag za podlogu, figurice koje smo radili bez beda od tijesta, u glinamolu moras biti pravi frajer da bi ih izveo.

Ja se i dalje nastavila truditi, a mali si sam zamjesio svoje slano tijesto i radio s njim. Njegovi radovi su kud i kamo bolji

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Radili s glinamolom... nisam uopce odusevljena :/ Ljepi se ko vrag za podlogu, figurice koje smo radili bez beda od tijesta, u glinamolu moras biti pravi frajer da bi ih izveo.

Ja se i dalje nastavila truditi, a mali si sam zamjesio svoje slano tijesto i radio s njim. Njegovi radovi su kud i kamo bolji
    Sad si me podsjetila da bih mogla pokušati napraviti Isusa, Mariju i Josipa.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa
    ja inače mrzim ovakve kućne radinosti. posebice poklone u takvoj izvedbi.
    Zašto?
    mada ima izrazitog talenta za takve stvari (nije da se hvalim ) jednostavno mi nije gušt. a poklone koje skupljaju prašinu, bilo kupljene ili iz kućne radinosti ne volim. nije da ih nemam. al to su mi onda posebno drage stvari.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Glinamol ne puca ako ga umjesite sa mokrim rukama i fora su figurice od njega pa obojane. Sada u vrijema blagdana može se svašta raditi od njega. Još je bolja fimo masa. Ja sam od nje lani radila male loptice za bor koje sam vješala po poklonima i svima su bile fora.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad si me podsjetila da bih mogla pokušati napraviti Isusa, Mariju i Josipa.
    Ima dva načina - jedan je pravo modeliranje, a drugi (jednostavniji) je da napraviš samo glave, ruke i obrise tijela i sašiješ obleku... Ja razmišljam o tome. Štalicu imamo (rukom rađena).

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •