Citiraj Veki prvotno napisa
Gle, vrlo je jednostavno. Nema tu "zna", "ne zna", ovo je dobro, a ovo nije. Dječje radove nikada ne treba ocjenjivati i nikada ne treba gledati rezultat stvaranja.
Svi smo mi navikli cjeniti gotov proizvod i na osnovu njega i ocjenjivati dijete.
Tada kod djece stvarno i dolazi do blokade ( šta si dobro rekla) i do frustracije i odustajanja.
Pokušaj promjeniti pristup i ne pokušati ga naučiti kako nešto treba izgledati već pratiti sa zanimanjem šta radi, sam proces.
Vrlo je teško te "blokade" razbiti.
Prvo ga treba ponovo zainteresirati da uopće poželi stvarati.
Pokušajte modelirati nešto šta ga zanima. Promatrajte ili maštajte i onda neka pokuša to izmodelirati. Pusti ga, ne govori šta da radi, pogotovo NE ISPRAVLJAJ, i što god da napravi cijeni.
Mogu ti dati konkretnih primjera ako želiš ili tema šta bi mogli raditi ili ga možeš dovesti k meni
misliš da smo si sami krivi...
ali stvarno se trudimo da niti na koji način loše ne okarakteriziramo niti način na koji radi niti kako je nešto napravio
mogla bi čak reći da pretjerujemo s pohvalama kako je to baš super, odlično, genijalno

ali nije niti on bedast pa već i u vrtiću vidi razliku između svojeg rada i onih druge djece
i shvaćam ga da je ponekad s pravom isfrustriran jer mu ne ispada onako kako on to u svojoj glavi "vidi"

svaki primjer i tema su više nego dobrodošle