Citiraj iva_luca prvotno napisa
Aaaaaaaah ja sam bila vrijedna i pročitala cijeli tekst (jest da mi se želudac digao par puta, ali.....).
Problematizirajući zahtjev da se neplodnost proglasi bolešću, odnosno da se MPO smatra liječenjem, autor ističe, pazi sad koji salto mortle: čovjek kad je bolestan ide liječniku da ga izliječi! A postizanjem T i rađanjem djeteta iz MPO neplodnost nije izliječena :shock: .
Pa se ja pitam - ako čovjek izgubi nogu, ide li liječniku po protezu? Ide! Jel mu narasla nova noga? Nije! Jel izliječen? Teško. A jel hoda? Hoda!
Ili, čovjeku otkazuje srce - ide liječniku da ga izliječi. A liječnik mu ugradi premosnicu! Jel izliječen definitivno? Nije! A jel preživio? Je! Jel mu izraslo novo, zdravo srce? Nije! Jel mu, ako je njegovo vlastito srce teško bolesno treba tranbsplantacija? Treba!
Kad čovjek zbog neke traume ogluši, jel ide doktoru (i ostalima u struci) po slušni aparat? Ide! Jel sa slušnim aparatom čuje sviejt oko sebe? Čuje! A kad ga skine? E pa ne čuje!

Meni tu nema logike.... nit je onom prvom izrasla noga, nit je onom drugom njegov kardivaskularni sustav postao bezgrešan, nit je onom trećem slušni sustav profunkcionirao čudesno izliječen.... i sve ovo košta lijepih novaca.... često daleko više nego sva tri MPO postupka "o trošku države"....
A moja Luca se upravo javlja jednim niskim udarcem u desni jajnik kao da mi hoće reći.... ma nema veze, mama, ja rastem! A možda mi dogodine rodiš Lovru pa da im još jednom dokažemo da se neplodnost liječi živim dokazima
Svaka ti čast najidealnije usporedbe za njihove nebuloze ,ovo bi im definitivno trebala poslati da i oni pročitaju!