Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Tužna mama

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Tužna mama

Svoj jad sam napisala već u temi "čangrizava teta u dv dubrava", ali evo ponavljam ga ovdije jer sam stvarno tužna i zbunjena.

Što bi napravili da vam je teta kao meni jučer između ostalog rekla :"Vaše dijete cijeli dan ne zatvara usta. Dere se i cendra, a sve bez suza. Postalo je nesnošljivo svim tetama (jaslice-dvije grupe tri tete). Jako je tvrda, sebična i ljubomorna. Od nje nijedno dijete ne može spavati u vrtiću, a samo čekam kad će mi tko od susjeda (jaslice u zgradi)zakucati na vrata da me pita što to radimo djeci......"

Svašta je još nešto reka. Da se riješimo njene omiljene igračke i slične stvari.

Uglavnom cijelu noč sam plakala. Ja doma s njom nemam nikakvih problema. Suradljiva je, strpljiva. Sve u svemu sluša. To je djete od 14 mjeseci, a već je etiketirana kao nesnošljivo, ljubomorno, posesivno.....????!

Očajna sam!

A dosta toga bi vam mogla napisati o tim tetama. Zahvaljivala sam bogu što moje djete nije u njihovoj grupi. Sada mi se sve vraća, pa spletom okolnosti te tete brinu za moje djete.

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja bi promijenila vrtić, kud puklo da puklo. Maleckoj očito ne paše okolina.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Annar prvotno napisa
    Ja bi promijenila vrtić, kud puklo da puklo. Maleckoj očito ne paše okolina.
    Potpis. Mi smo promijenili jaslice nakon tri tjedna i to je najbolja stvar koju smo napravili iako situacija uopće nije bila slična vašoj. A "tetu" stvarno može biti sram, dijete od 14 mjeseci ovako etiketirati. Ma baš sam ljuta.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uzas! I mi smo imalo jednu takvu, stalno je nabadala on je ovakav, on je onakav. Ali ne samo nama, nego vecini roditelja.
    Pa to je jos beba od 14 mj ( toliko je i moja stara). Mislim da je problem u teti, a ne u djetetu. Raspitaj se malo kod drugih teta, koje kao isto tako smeta. Moza ispadne, kao u nasem slucaju, da nitko drugi to ne misli. I trebala bi ici ravnateljici ili vrtickoj psihologici reci kako teta etiketira tvoje djete, i cak traziti premjestaj u drugu grupu. Nikad ne znas kako se ona ponasa prema njoj dok je u grupi.
    I vjeruj mi, nije problem u djetetu, nego u teti!!

frida editirala vrijeđanje

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Razmišljala sam o promjeni grupe,ali....

Ja sam sebi racinalizirala situaciju na način da se ona navikava na novonastau situaciju. Naime njena omiljena teta je na dužem bolovanju. Nisu dobili zamjenu nego im uskaču tete iz susjedne grupe (kojima ja iskreno ne bih dala ni ovce da čuvaju) koje su njoj strane. Uz to joj još rastu zubići. I tuguje, protestira, pati....

Mislila sam pitati u tajništvu do kada će jaslička grupa imati samo jednu tetu, ali ne želim stigmatizirati djete. Već je dovoljno "nevoljena".

Annar avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Njoj je jadnoj grozno, namoj ju držati u sredini koja joj ne odgovara, problemi neće nestati. Možda postane s vremenom "bolja" tj. onakva kakva teti paše, ali sve će ostati duboko u njoj. Sada se tek razvija i uči o okolini, šta kroz ovako neugodan odnos može naučiti?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Da jer ako je ona "kruta, tvrdoglava, posesivna, ljubomorna...." Teško da će baš sve te epitete brzo promijeniti.

Ali ja uopćene znam što je teta htjela od mene. Valjda da joj kažem "ne smiješ biti ljubomorna i tvrdoglava???!" Ne kužim. Zašto se nije obratila psihologu ili pedagogu za pomoć u pristupu djetetu, nego je lakše sve meni sasuti u lice i prebaciti na kućni odgoj. A opet ponavljam, da sam ja ili bilo tko tko dolazi u kontak s njom primjetili bilo kakve ispade ili anomalije u ponašanju, pa reagirali bi. Ona je suradljivo isusretljivo djete. Nervozno samo kad je pospano.

andjeli avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pokušaj razgovarati sa tetom,kao sa osobom koja je školovani odgajatelj.Ako ne upali ja bi išla čisto informativno kod,psihologa i možda ravnatelja.Jer i ja sam imala sa tetom problema i to hrpu.Pokušavala sam joj neke stvari objasnit,nije išlo,sa drugom teteom u razgovoru sam jednostavno prigovorila na njeno ponašanje i rekla sam mi je dosta,da to se više neda tolerirat,da idem na razgovor kod gore navedeni.I da ste vidjeli,ma nemojte tako pa ona je možda bila umaorna,mislim.I to je bilo dovoljno da kažem sad je već prošla godina dana od tog,i sve pet.Ali nemoj plakat nećeš tako ništa riješit,pokaži zube,one kakve ima svaka prava majka,koja brani svoje dijete.Ali djeca su samo djeca,i previše traže od njih,imaj strpljenja bit će toga jako puno u životnom putu tvoga dijeteta.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajme mogu si samo zamisliti kako ti je, a neću opće razmišljati kak je toj jadnoj nemočnoj djeci sa takvom, opće ne znam kak bi ju nazvala ajmo reči "TETOM".
    Stvarno ne znam šta da ti kažem. Možda da se probaš posavjetovati sa vrtičkim psihologom ali onako na indirektan naćin probaj nekako okarakterizirati tetu i opći situaciju u kojoj se nalaziš.
    Šaljem ti puno i držim fige da se što prije riješi na bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jučer sam odmah predložila razgovor s psihologom. Ali službeni psiholog je jako dobar s tetom privatno Pohvalila se teta.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja bi tetu onako finim i mirnim glasom pitala :"Tek ste počeli raditi kao odgajateljica? Ajooj, nadam se da ćete se uklopiti i snaći, vidim da niste previše upoznati sa dječjom psihologijom i djecom općenito."
    Ili bi joj rekla da je sram bilo kozu jednu nepametnu, kako joj kao odgajatelju nije neugodno za bebu od godinu dana reći kako je sebična i posesivna, takvom izjavom samo pokzauje koliko je nesposobna za taj posao. Ja se nebi libila reći joj to jer mi je nevjerojatno da ti je tako nešto rekla za dijete od 14 mj.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

anonimno pismo upućeno ravnateljici vezano za događaje u vrtiću i upozorenje da ideš u novine ako se nešto ne poduzme.

ja ne bi ni slučajno pričala sa tom odgajateljicom jer osoba koja je u stanju izreči takve stvari možda je i u stanju osvećivati se tvom djetetu na bilo koji način. nažalost takva osoba nije zaslužila da bude odgajatelj i ako je upozoriš vjerojatno se ni tada neće ponijetit pedagoški kao ni što se sad ne ponaša. stvarno sramota!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Pokušaj razgovarati sa tetom,kao sa osobom koja je školovani odgajatelj
    .
    ova teta očigledno nije "odgajatelj" ili je školovana 41.

Ako ne upali ja bi išla čisto informativno kod,psihologa i možda ravnatelja.Jer i ja sam imala sa tetom problema i to hrpu.Pokušavala sam joj neke stvari objasnit,nije išlo,sa drugom teteom u razgovoru sam jednostavno prigovorila na njeno ponašanje i rekla sam mi je dosta,da to se više neda tolerirat,da idem na razgovor kod gore navedeni.I da ste vidjeli,ma nemojte tako pa ona je možda bila umaorna,mislim.I to je bilo dovoljno da kažem sad je već prošla godina dana od tog,i sve pet.
    ovdje se radi o malom bebaču koji ne zna doma reči kave su tete prema njemu dok mame nema. mene bi bilo strah takve tete da se ne bi osvećivala mom djetetu. ako je ta "teta" u stanju reči roditelju takve stvari pa kako se onda ponaša prema djeci!

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Vjerujte mi da sam danas u strahu kako se ponašaju prema njoj. A do jučer mi to nikada na taj način nije palo na pamet. Vidjela sam kako teta iz druge grupe prijeti djetetu. Uvjeksam mislila da moje tete nisu takve. A sad....Ne znam više što da mislim.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

promijeni vrtić!!!
    moja je dobro prihvatila jaslice nakon početnih muka. sad je svako malo bolesna i nakon što je tjedan dana doma plačljiva je na rastanku.
    Obadvije tete su predivne, pune razumijevanja. Ako je jako tužna podignu je, trude se odmah je motivirati, ljube ih u glavice za pozdrav.
    Imaju jednu curicu koja nikako da se privikne, i još uvijek plače, ali tete su stvarno prestrpljive. Nikad nisam čula da bi ijedna nešto ružno rekla o malenoj, još mi kažu kako im je žao što je tako tužna.
    Baš smo neki dan konstatirali kako dječica u tu grupu du bez problema.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj kimama prvotno napisa
    Vjerujte mi da sam danas u strahu kako se ponašaju prema njoj. A do jučer mi to nikada na taj način nije palo na pamet. Vidjela sam kako teta iz druge grupe prijeti djetetu. Uvjeksam mislila da moje tete nisu takve. A sad....Ne znam više što da mislim.
    A stručna služba? Da ipak odeš na razgovor (pogotovo ako ima još roditelja sa sličnim primjedbama - posluhni malo po garderobi....). Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nebi ni pokusavala razgovarati sa tetom, odmah bi promjenila vrtic i izvukla ju iz te sredine van. Annar ima pravo. ako se i promjeni to je zato sto djeca suradjuju ali to ostaje u njoj.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    A stručna služba? Da ipak odeš na razgovor (pogotovo ako ima još roditelja sa sličnim primjedbama - posluhni malo po garderobi....). Sretno!
    i ja bi ovak..imam primjer da se mama samo najavila na razgovor kod ravnateljice i drugi dan je sve bilo savršeno...(a razgovor je zakazan tek za 2 dana)..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ne vjerujem da ce sve biti savrseno kad i ako se ode ravnatelju. To ocito ne traje samo sad i najvjerojatnije nije tako samo s tvojim djetetom. K tome jos ima i roditelja koji ne obracaju paznju na to kako je njihovoj djeci u vrticu i kako se tko, ne samo tete, odnosi prema njihovoj djeci.
    Osobno, da sam na tvome mjestu, ODMAH bih izvukla malenu iz vrtica, a onda bih dala do znanja strucnjacima sto se tamo zbiva. A usporedno bih obavijestila i novine itd.
    Bori se!!! I ne posustaj. Suze ti ne koriste, a jos manje tvome djetetu.

leptiric_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

slažem se s trinom...
    i odmah ravnateljici, mirno pristupiti i nesto ce se sigurno promijeniti... ovo je nedopustivo da se odgojitelj tako ponaša.... SRAMOTA!!!!!!!!!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kaj nije napisano da se radi o ZAMJENSKOJ teti? Da je to redovna teta, i ja bih razmislila o drugim opcijama... Ovak, mislim da nije pametno izvlačiti dijete iz sredine u kojoj joj je prije bilo ok i gdje je izgledno da će joj i kasnije biti ok.

Uostalom, i preseljavanje djeteta je batina s 2 kraja - ne znate dok ne probate... Teško je sa strane biti sudac. Treba promatrati situaciju i odrediti granicu, kao i to što je najbolje za dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja ne znam kakva korist od tugovanja i plakanja...odi ravnateljici, pa ćeš znati što dalje

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa pustite zenu da bude tuzna bez osjecaja krivice.
    I ja bih bila.
    Kad emocije odu, poduzet ce nesto.

Ja bih se isla raspitati kod ravnateljice do kad ce grupa biti bez tete, kad se "nasa" teta vraca... ne bih spominjala sukob s ovom tetom za sad.
    I onda bih ovisno od odgovora isla pricati s tetom.

Ako dobro kuzim, ta teta pazi na 2 grupe, svoju i vasu?
    Nije cudo da je preopterecena i tankih zivaca.

A prema teti bih isla iskreno.
    Rekla bih joj da me boli kad govori tako o mom djetetu. Pitala bih je da li je to i njoj rekla? Ako da, da ne zelim da se to ponavlja. Da dijete ima dobar i los dan, kao svatko od nas. Da razumijem da je preopterecena, ali da za to moje dijete nije krivo.
    Po potrebi bih pristojno i odlucno priprijetila prijavom i novinarima.
    "Znate, u nasem je interesu da se same dogovorimo"...
    Kombinacija mrkve i batine.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ima groznih teta..očito :/ mi na sreću imamo divnu tetu koja je cijelu prošlu godinu "trpila"i imala razumjevanja za dreku,plač..moje i ostale dječice...i nebi šutila da je riječ o mojoj teti..kažite joj šta mislite i gotovo...sretno!

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mi smo nakon 2 tjedna odustali od vrtića i našli novi.
    to je bila jedna od boljih odluka.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, koliko god loša iskustva bila ne dozvoljavamo vrijeđanje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •