Citiraj single prvotno napisa
e bas me zanima kako razmislja netko tko je rodio doma, i nije stigao na vrijeme u bolnicu nakon komplikacija....ipak se komplikacije razlikuju jedna od druge i razlicite su od slucaja do slucaja...i sta ja s onima gdje nisu stigle na vrijeme u bolnicu? kako biste se i vi osjecali da vam se tako nesto desi?
ja sam rodila doma blizance, neplanirano neasistirano (muz mi je doduse bio asistent), uz relativno razvijenu eklampsiju.

plan je bio roditi sa babicama, ali malo smo se podracunali u brzini poroda, tako da su one bile kod nas, popili smo kavu i malo caskali i dogovorili se da se vrate malo kasnije, u medjuvremenu se stvar rijesila

viseplodna trudnoca je sama po sebi komplikacija sto se tice poroda kod uce, a simptomi eklampsije takodjer.
elem, ca 10 sati nakon poroda debila sam eklampticki napad, i onesvijestila se u grcevima, te me odvezlo hitnom u bolnicu (ali samo zato sto sam ja bila u nesvjestii, inace me ne bi odvuklo, he he)

nekima se to sve moze ciniti neozbiljnim rjesenjem, ali neke stvari covjek radi prema osjecaju.

niposto ne zalim sto sam rodila kod kuce u tom slucaju, kad je voda pocela curit to jutro, nitko ziv me ne bi otjerao u bolnicu, porod je prosao glatko i brzo, a to sto se malo zakompliciralo, to bi se desilo i da sam bila u bolnici....