Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345
Pokazuje rezultate 201 do 209 od 209

Tema: Porod kod kuce - ovaj put bez 'protiv' ;-)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="Death-of-Art"]
    Citiraj Fidji prvotno napisa
    nemam baš nekih informacija niti edukacije oko te vode u nosu novorođenčeta, ali mi to što kažeš zvuči logično.
    a oko ostaloga, a vezano uz porod, imaš "nekih" informacija i edukacije?
    logika i instinkt su, čini mi se, ipak nedovoljni za siguran, neasistirani kućni porod. :/
    pa čak i ako idem s pretpostavkom da takav i postoji. 8)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Death-of-Art prvotno napisa
    Citiraj Felix prvotno napisa
    death of art, ako uguglas home birth, unassisted birth, free birth ili tako nesto, naci ces puno stranica na kojima pisu odgovori na pitanja koja te zanimaju. na rodinim stranicama (portal) isto ima dobrih clanaka.
    porod moze biti vrlo vrlo jednostavan, uz neke uvjete.
    a ako te vec zanima ova tema, ima i dobrih knjiga koje vrijedi procitati.
    a čitam i informiram se...ali ne znam što mi to sve znači kad u prinicipu malo čiju podršku imam. skoro pa ničiju.

samo jednom sam doživjela...kad sam pričala s jednom curom (22 godine ima, rodila je troje djece).... i ja sam joj rekla kako mi je želja roditi doma , ali da ljudi na to reagiraju ko da sam rekla da ću dijete pustiti golo da šeta po snijegu....a ona mi je rekla :"a to ti je zato jer su neinformirani"

i stvarno, od puno ljudi kojima sam ovako samo natuknula "porod kod kuće" jedino je ona reagirala na takav način.

baš grozno.

al ja imam još dva mjeseca na raspolaganju da se odlučim..

ma slijedit ću instinkt... i to je to.
    ja ti toplo preporucam da kontaktiras i neku od cura koje su doule, jer one o porodu stvarno znaju puno i mogu ti pomoci, i u donosenju odluke i u samom porodu, gdje god odlucila roditi. ako ti itko u hr moze pruziti kvalitetnu podrsku onda su to one. sretno

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Doule baš sam rekla mm kako možda ipak želim doulu na svom porodu, kada dođe i to na red...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Drage sve, splitala sam topic
    Prirodni porod - nasa realnost pa tamo mozemo nastaviti o (ne)mogucnostima takovg poroda kod nas.

Ovdje nastavimo sa zapocetom temom.
    Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je ovaj tekst bio jako interesantan i korisan
    Is Homebirth for You?
    6 Myths About Childbirth Exposed

autor je David Stewart, Ph.D., Executive Director, National Association of Parents and Professionals for Safe Alternatives in Childbirth (NAPSAC) International

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo mene ovdje iako mi je mm kad sam mu postavila hipotetsko pitanje o porodu kod kuce rekao da misli da sam luda, tak da sumnjam da ce to proci uz bilo kakvu podrsku. Druga opcija mi je rodiliste i da odem tam malo im vaditi mast i da se borim za prava rodilja, nije ni to lose, na prvom porodu je doktor otisao pit kavu i ostavio me s babicom, he,he, a to mi je bila i namjera!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel još misli da si luda?

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo mene. meni je na porodu u petrovoj bilo dobro.
    dobro u stilu da nije bilo traumatično kako sam mislila da će biti.
    glavno da je sve prošlo u najboljem redu.

ali. ja sam i dalje za porod kod kuće

nadam se da će se neke stvari u lijepoj našoj uskoro promijeniti i da se neće 90% populacije zgražati pri samoj pomisli na kućni porod te da neće biti potrebno naručivati babice iz inozemstva već da ćemo imati naše babice koje bi prisustvovale kućnom porodu.

ono za čim žalim ponajviše vezano za rađanje u bolnici jest:

1. nisam se mogla opustiti kad je bila faza izgona i nisam se mogla koncentrirati na tiskanje jer su previše brbljali i previše su se derali i previše su me ubijali u pojam da ja to ne znam.
    a i osjećala sam se blentavo što definitivno nije pomoglo čitavoj situaciji.
    porod je se mogao samo tako zakomplicirati radi moje "sramežlijvosti" , ali srećom nije i sve je prošlo super.

2. nismo imali rooming in. apartman je bio zauzet.
    DIJETE SU MI SA SISE UZELI!!!!!! I POČEO JE VRIŠTATI I PLAKATI!!!

ja sam pobjegla u wc da isplačem dušu nakon toga. koliko sam plakala mislila sam da će mi šavovi od epiziotomije popucati.

srećom pa stanujem blizu petrove pa sam nazvala tad (bilo je blizu ponoći) muža da dođe pred bolnicu da ga vidim jer sam bila užasno tužna i kad sam izašla na svjež zrak i kad je moj muž došao sam sam ga grlila i plakala. jedva sam čekala da dođem doma i da neometano uživam u svom djetetu.

idući put bih to htjela. neometano uživati u svom djetetu od prve sekunde.

a ne vjerujem da iti jedna bolnica to može pružiti.

toliko.

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

deathofart, žao mi je meni je 4 mj od poroda i još nisam 'ok' nakon boravka u bolnici ali malo pomalo ide na bolje. meni je najviše pomoglo da nosim bebacha što više (u slingu mi je bilo idealno), da ga ljubim i grlim i da ga gledam dok spava. čuvaj se, ići će na bolje dan po dan

(meni su nakon poroda ispucale kapilare u očima od plakanja jer su mi ga nasilno uzeli pa sam imala crvene, crvene oči više od mjesec dana, znaj da nisi sama u tuzi zbog toga)

Stranica 5 od 5 PrviPrvi ... 345

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •