Moje mišljenje je da brak (veza) nije konstanta, razvija se, raste, širi svoje navike, stječe iskustva zahvaljujući nama i svemu kroz šta prolazimo. U životu ima raznih faza, nisu sve crne ili ružićaste, ali bitno je razumijevanje i potpora...to je zajednica kojoj treba pridonositi kako ko može i raditi na njoj, ali naravno sukladno fazi kroz koju prolazi ( dozvoljeno je i stagnirati

).
Mi žene joj pridonosimo na svoj način, nikako isti na koji pridonose muškarci i to je normalno.
Ja vjerujem da je svaka faza novo iskustvo koje će nas za ubuduće ojačati i odrediti naš način razmišljanja, napraviti nas senzibilnijima prema određenom problemu ili ga osvjestiti na način da ćemo se znati nositi sa time kako stvari trenutnoi stoje...a budućnost što nosi to nitko ne zna.
Gledam svoje susjede koji su u svojim 40-tima i imaju kćer 20- tih god. - oni sad tek žive svoju vezu, šta su sve prošli - gradili kuću, postali roditelji rano, pa zar stvarno netko može pomisliti da je uvijek sve bilo savršeno...oni tek sada uživaju jedan u drugom i to se vidi, a nije uvijek bilo tako.
Usponi i padovi su sastavni dio života i sve dok se netko ne preda život ide dalje i tako to mora biti...ruku na srce inače bi bilo dosadno
Da li će netko ovaj period života proživiti kao procvat veze ili kao da je malo "korova" izraslo u nekad "besprijekornom vrtu" to je individualno.
Slažem se i s tim što je netko gore spomenuo da dosta ovisi i o tome kakvo je dijete ( ja imam živo na kvadrat od prvog dana ) sve to na nas ostavlja svoj pečat i na neki način određuje tok kojim će se šta odvijati.
Mogla bi još, ali neću