Citiraj dankec prvotno napisa
Za apricot: )) Ovo ti je sjajno pitanje! "Kako smo mogli dopustiti da dijete place toliko
dugo..." Pa eto, samo smo se pridrzavali i vjerovali u "rodine" upute... PA STO MISLIS DA MI NISMO NA SVE MILE NACINE POKUSAVALI DATI DA CICA?! STO MISLIS DA SMO GA ZATVORILI U SOBU I IZGLADNJIVALI? Nevjerojatno...
Dragi dankec, nadam se da te moje pitanje nije naljutilo toliko koliko se cini kad pises velikim slovima.
Vidis, javilo ti se nekoliko savjetnica - svaka od nas ima drugaciji pristup.
Samo sam te htjela prisiliti da se stvarno upitas koliko je dijete plakalo: i mi smo mislili da je to 24 sata dnevno, a onda sam ja uzela štopericu i zbrajala minute. Poslije me je bilo sram zbog priča "non-stop plače" - zbrojila sam 18 minuta i 39 sekundi (prepisujem iz bilježnice).
Naravno da nitko ne misli kako namjerno izgladnjujete dijete, ali pokušaj biti realan - koliko je to vaše nestrpljenje da sve profunkcionira realno, ili je samo rezultat umora, neispavanosti, brige, neiskustva...
Bojim se da ćeš od većine roditelja čuti ovakvu sličnu priču - priču o strahu i nesigurnosti. Često podršku dajemo deklarativno, a zapravo nudimo rješenje linijom manjeg otpora. Iskreno, i moj muž je jaaaako podržavao moj trud, ali svaki put kada bih zaplakala (a plakala sam non-stop), trčao bi prema apoteci kupiti bočicu.
I tako...