-
E znala sam da sam poslije ovoliko dugackog posta jos uspjela nesto zaboraviti
Htjela sam ti reci vezano za velicinu/kilazu tvoje zene i mogucnost proizvodnje mlijeka.
To sto neka zena ima vece dojke ili je sama veca, ne igra nikavu ulogu u proizvodnji mlijeka. Velike dojke znace vise masnog tkiva, jel tako? A masno tkivo u dojkama ne igra ama bas nikakvu ulogu u proizvodnji mlijeka. Jedino sto igra ulogu su hormoni i mlijecne zlijezde u dojkama. Dakle velicina dojki nikako se ne moze povezati s vise/ manje mlijeka.
Jedina stvar sto su dokazali, da kod nekih zena u mlijecnim zlijezdama moze biti vise mlijeka a kod nekih manje (govorim o maksimalnoj mogucoj kolicini mlijeka u samoj dojci). Tako da ce onda kod te zene koja moze zadrzati vise mlijeka dijete posisati tu kolicinu tog trena i ne traziti mozda sljedeca 3h, a kod ove druge ce posisati sad, pa ce opet traziti nakon 1.5 ili 2 h opet. Ali u konacnici oba dijeteta posisaju istu kolicinu mlijeka. Zato mi inzistiramo na dojenju na zahtjev, jer su razlicita djeca, razlicite njihove potrebe i ne moze ih se ukalupljivati (tipa da svi doje svaka 3h).
Jedina stvar koja povecava (i generalno definira) kolicnu mlijeka je samo dijete. Kako ono vise sisa (cak i na "prazno"), tako se salje signal maminom mozgu da poveca proizvodnju mlijeka. Kad su dojke pune mlijeka, receptori u dojkama salju signal mozgu da se uspori proizvodnja. (Mnoge mame cekaju da se dojke "napune" da bi ponudile djetetu, no iz ovog gore navedenog se jasno vidi da to nije dobro i dugorocno uzrokuje smanjenje kolicine mlijeka). I na taj jednostavan nacin radi proizvodnja mlijeka. (zato smo preporucile tvojoj zeni da izdaja nakon podoja i kad mlijeko vise ne ide, jer na taj nacin stimulira dodatnu proizvodnju).
Evo ja zabrijala malo o proizvodnji mlijeka, no nadam se da ce vam neke ove stvari biti od pomoci
Drzite se, i samo polako - baby steps
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma