Dakle, evo me jos jednom...
Prije svega, isprike svima koje sam na bilo koji nacin uvrijedio, naljutio, odsad cu se truditi biti manje zajedljiv, jer vidim da se jako trudite pomoci. To znam cijeniti.

Lilly, necu prihvatiti iniciranje nove rasprave, Vito, zao mi je sto koristim tvoj topic, Eto... ja cu se redovito javljati na "malog divljaka", iako si ga ti pokrenuo, ja sam se tu, nekako, prepoznao, pa drzim temu aktivnom. Ako budes htio drugacije, otvoricu novi topic.

Nocas smo probali primijeniti nama novi polozaj kod dojenja, kada mama lezi na ledjima, a dijete potrbuske lezi na njoj i cica. Vjerovali ili ne, malisha je cak uspio i zaspati na taj nacin nakon cicanja lijeve i desne!! Istina, spavao je na cici i samo pola sata, ali je spavao!! To je za nas
vec ogroman uspjeh - zaspao bez bocice. Kad se probudio, naravno da vise nista nismo mogli... obje cice su bile prazne, dali smo bocicu...

U medjuvremenu smo dobili trajne gel jastucice za cice, koji, navodno, vrlo uspjesno poboljsavaju laktaciju (zovu se "breast nurse" i mogu se nabaviti na www.oscardehn.com). Oni se, ovisno o zelji, griju ili hlade, te stavljaju na mjesto koje se zeli tretirati bilo za smanjenje proizvodnje mlijeka, bilo za povecanje. Isprobacemo, pa cemo javiti rezultate...

Jucer sam nazvao kolegicu s posla koja koja je sa svojom curicom prolazila kroz iste havarije, no ni ona nije izdrzala, smuckala je (kršitelj koda) i dala joj flasicu. Razlika je u tome sto je njeno dijete nakon sto je probalo bocicu prvi put, potpuno odbilo cicu, i sad je na "adaptiranom". Iako je pratila forum na www.roda.hr, danas kaze da bi puno prije presla na adaptirano, jer je do njega sve ovo smatrala mucenjem.

Ispricala mi je i slucaj svoje susjede, koja je tek nakon 3,5 mjeseci "mijesane" hrane profunkcionirala i to vrlo obilno. Pretpostavljam da je taj slucaj slican kao kod Inesice i molim boga da smo i mi krenuli tim putem. Tjesi me sto bebica jos uvijek rado ciki (dok u cici ima
mlijeka), pa se ujedno i zahvaljujem Dille na ponudi, no da li nam to treba? Jer, beba je tek 12-ti dan. Mozda da jos malo pricekamo... Ili ne?

Sto se broja pokakanih i popisanih pelena tice, brojke se krecu taman kako ste naveli... cca 4 pokakane dnevno, a za popisane zapravo i ne znamo, tj, ne mozemo razlikovati da li su samo pokakane ili i popisane?! Dosta puta nam se popisa taman kad mu skinemo pokakanu, pa ode po
rucnicima... wrag mali! A promjer... zna biti i do 5cm... boja: zuta, oblik: zrnat!

Mama je imala bolne bradavice, a sad joj je jedna prosla, a druga je jos boli... Mazali smo bepantenom. "Gulp, gulp, gulp" se cuje vrlo rijetko, ali se zna cuti... trnci se ne osjecaju...

Da jos dodam, zena je prije poroda vec dva tjedna bila u bolnici zbog blage kolestaze. A kak su doktori inace takticni i jedinstveni u odluci, svaki dan su je, ovisno o garnituri, slali na carski rez i vracali s njega. Pa uzaludno izgladnjivanje, pa iscekivanje, pa los krevet... pa ja bi vec triput poludio! Tako da je i to zasigurno utjecalo na povecanje stresa. Sva sreca da je priroda to sama rijesila i donijela nam krasnog bebaca. Jos samo sad da se oporavi od sivanja, tj, da zena moze normalno sjesti, bit ce jednostavnije...

Anchie, hvala na clanku o kompresijama... primjenjivali smo to vec i prije.

Jos samo nesto... danas i jucer bebac je cak bio budan i nije urlao! To se jos nije desavalo.
Sad vec mislimo da mu je dosadilo spavanje?!

Eto, hvala na savjetima i sorry na ostrim tonovima...