Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Neobičan ciklus

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno Neobičan ciklus

Evo mog iskustva (do sada nedoživljenog) u vezi menstrualnog cilkusa koji je u toku (ili se možda već završava, ko bi ga znao?)
    Dakle, posle urednog, 28 - odnevnog ciklusa i normalne m, krenem ja da merim bt u cilju (za sada ) samo praćenja, sa tendencijom planiranja trudnoće za koji mesec...
    Računajući da su mi plodni dani od 12. dana ciklusa pa nadalje, sasvim opušteno nismo koristili kontracepciju 5, 7 i 9 dc...
    Kad, 8. dc fertility friend pokazuje ovulaciju (sa ovulacijskim spottingom i skokom temperature 9. dc...). Prerano, ranije nego što sam ikada uočila...
    Danas, 17. dc (a 9 dpo), kreće svetlocrveno krvarenje, ne preterano obilno, ali ni bezazleno. U stomaku osećaj kao da počinje menstruacija, temperatura i dalje 37.
    I šta sad?
    Ne bih da trčim kod ginića - računam , ako je biohemijska trudnoća, bolje nek "ode" bez dodatne gnjavaže i stresa...A možda je i samo hormonalni poremećaj, mada nikad u životu nisam imala tako kratak ciklus...
    Saveti, iskustva?
    Svi su dobrodošli...

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Vishnja, ( ne znam u kakvim si postupcima i situacijama i ne želim te uzrujati, dati lažnu nadu i sl. ) ali meni to djeluje kao inplantacijsko k. A zasto ti je ovaj ciklus kraći - ne vjerujem da bi ti i ljekar znao konkretan odgovor - vjerovatno si imala ubrzaniji metabolizam, pa i hormonske procese. Meni u ciklusu od 26-28 O bude 10-12 dc.
    Za inplantacijsko ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Hvala, mmk na lepim zeljama. Mada nisam planirala trudnocu obradovala bih joj se do neba, jer jako zelim i trecu bebicu...
    Ipak, sve lici da je ovo bio turbo ubrzan i skracen ciklus - ovulacija pre svih ocekivanja, prekratka lutealna faza i krvarenje koje je sada kao pravo menstrualno. Iako je temperatura i dalje 36.9, verujem da ce pasti za dan-dva...
    Javicu se....

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Svasta bi tu moglo biti po srijedi - i da je ciklus anovulatorni (sto bi FF naknadno pokazao), i da je lutealna faza skracena (a hoce to kad se krene s planiranjem trudnoce ), a i da se radi o pogotku "u sridu" - ja navijam za ovo posljednje

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni zvuci nepotrebno da se ode lijecniku, nego treba pricekati kako se situacija razvija.

ako je menstruacija, krvarenje ce se pojacati i dobit ces novu menstruaciju za kojih 3-4-5 tjedana.

ako nije, trebala bi ju dobit za koji tjedan.

cekanje je gnjavaza, ali ne izgleda mi da postoji alternativa..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •