Results 1 to 18 of 18

Thread: Kako odjenuti dijete u marami

Osoblje foruma BusyBee's Avatar

Default Kako odjenuti dijete u marami

Stizu nam hladni dani, a ja i dalje primjecujem da smo mokri od znoja kad ga nosim u marami iako mu jos nisam oblacila neku topliju jaknu.
    Nemam debele marame vec tanje, ljetne (cool gauze i gipsy mama) i ne znam kako da obucem malca a da se ne skuha ili smrzne.

kli_kli's Avatar

i ja imam isti problem. ja imam kamaris maramu, znaci debelu, i pixiekid sling.
    gledam skafandere vec neko vreme, ali nista mi nije ok za pod maramu, a ni ja ne uspevam da odlucim da li sa za ili protiv skafandera.
    s Novijem nismo koristili skafander, ali on je rodjen u junu, a izzi krajem septembra...
    ako neko ima iskustva, bas bi mi znacilo

Osoblje foruma Bubica's Avatar

ja iato muku mucim s time. Za sada imam zimsko odjelce koje nije od onog materijala kao skafici vec pamucno, ali mislim da ce nam ubrzo u tome postati prehladno. Ne znam kako cemo se onako loptasti u skafu uvaliti jos i u sling :/

samo je važno utopliti noge, dakle najdeblje obući donji dio, a gornji manje. i glavicu ako viri. sasvim malene se zamota skroz unutra. na tijelo neka tanja jaknica ili đemperić podstavljeni ili tako nešto /to pišem za sj. jadran/. kad je orkanska bura topla jaknica i stvarno utopliti noge. kad je orkanska bura, a temperatura pada prema nuli - hulahopke ispod hlača /ali tada nitko normalan nije vani /

Anci's Avatar

A ovi veći klinci?
    Koji sjede u slingu? Jakna mi smeta i utječe na stabilnost, bez jakne joj je garant hladno :/

Sun's Avatar

ja sam lukasa oblačila normalno, onako body+ neka tutica, svezala ga u maramu i onda preko svega zatvorila u svoju malo veću jaknu, tako da su mu i nogice i leđa u jakni. a na glavu kapicu i to je to.

ms. ivy's Avatar

... ako ovo nije 78. topic o oblačenju u nosiljkama. a vi se raspričale.

vidite ovdje:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=68834

pa ću i ja 79. put: i u marami i u slingu malca obučem u skafander. nije mu vruće dok se ja ne znojim, zato ga zavežem ispod svoje jakne a nju ne zakapčam.

morat ćemo odlučiti koji će topic preživjeti. svi neće.

Osoblje foruma mikka's Avatar

pa ovaj ima bas lijepi naslov, jasan

ja obucem noge u carape, tenisice i stucne (preko tenisica), gace i hlace, a gore sad kad je hladnije ima majicu s kratkim, pa majicu s dugim, pa vestu. na glavi kapa, a uvijek kopcam svoju jaknu preko nje da dodatno grije. u ruksaku s rezervnim stvarima jos imam i nekaj toplo da ju ogrnem ako ju vadim (za pisanje i to).

kli_kli's Avatar

Meni je isto frka za noge, zato se i predomisljam za taj skafander.
    Noviju sam obuvala svasta u vise slojeva, ovako nekako kao mikka, ali sve nekako mislim on mi je bio veci preko zime, pa smo mu cak i cipelice obuvali od nekih 7 meseci jer je hodao uz namestaj (i napolju je trazio da stoji i hoda).
    Do sad sam Iziju obuvala vunene carape do koze, pa jedne pantalonice s stopalom, pa plisane sa stopalom, ali sad mi je vec nekako hladnije za to..

Matilda's Avatar

Prvu zimu (imao je mjesec-dva) nosila sam ga u skafanderu.J
    Sad ga još nismo obukli. Kad počnu pahulje, onda ćemo u skafander.
    Na bodić mu obučem majicu, štrample, samterice ili termo hlače (malo pofutrane obične hlače), gore vestu i samo jaknu (deblju, zimsku).
    Probali smo obući kaput, ali se onda kaput digne, sve je zgužvano i predebelo.

josie's Avatar

općenito se za hladnih dana bolje odijevati slojevito.
    dakle, bolje i više će vas grijati ako imate više slojeva odjeće na sebi nego jedan debeli odjevni predmet.
    Štucne su odlična stvar kod nošenja, ja sam J. uglavnom oblačila štramplice/duge gaće, čarape na to ako je jako hladno, pa štucne i šlapice/cipele.
    na glavi kapa.
    Jaknicu neku, ne predebelu i ne bi ga zakopčala da može moja toplina bolje strujati prema njemu i zakopčala bi oboje s MM-evom jaknom (moje su sve bile neke superkratke i turbouske

ms. ivy's Avatar

a s druge strane, urlanje kraće traje ako odijevate samo jedan odjevni predmet. dosta bitan faktor.

josie's Avatar

Quote Originally Posted by ms. ivy
    a s druge strane, urlanje kraće traje ako odijevate samo jedan odjevni predmet. dosta bitan faktor.
    istina, istina

ms. ivy's Avatar

blaženo ljeto... pelena, bodi i ajmo...

ma meni je zima kul, mogu setati satima bez da se obje pretvorimo u ogromnu lokvu znoja

prosle zime, u zagrebu, imala sam 2 skafandera. kad je bilo hladno obukla bih joj tanji, a onih par dana kad je bilo jako hladno deblji i u debljem joj je i tad bilo vruce
    u splitu sam joj samo topli (podstavljeni) demperic i stucne stavljala.
    nosila sam je u marami

ove zime je nosim u mt i obucem joj jaknicu i hlace. stucne od lani sam zagubila negdje u stanu, a nove jos nisam kupila.

meni je problematicnije ono prijelazno razdoblje kad nije ni toplo ni hladno. al ove jeseni ga je provela u kolicima jer smo pronasli kolica koja joj se svidaju i htjela se u njima vozit. to nam je bilo potrebno zbog tete cuvalice a osim toga cim bi je stavila u mt ona bi naprosto poludila i grebala me po majici u pokusaju da se dokopa sisa. srecom ta faza nije dugo trajala i opet se nosimo :D

Quote Originally Posted by cuckalica
    cim bi je stavila u mt ona bi naprosto poludila i grebala me po majici u pokusaju da se dokopa sisa.
    opet rikavam