Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: Kad vam se beba okrenula u normalan položaj za porod?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Kad vam se beba okrenula u normalan položaj za porod?

Zanima me kad vam se beba okrenula glvicom prema dolje? Ja sam u 30. tjednu, beba se okrenula na zadak. Dr. kaže da sad stalno mijenja položaj i da se do kraja poroda može još okrenuti brdo puta. Je li neka od vas radila vježbe za okretanje bebe ili mi je to još prerano?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se nisam usudila ništa
    i mali ostao na zadak

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Totalni sam laik ali mislim da nemaš razloga za brigu, kako ti je i dr. rekao. Moja H. se okrenula nekih 7 ili 8 tjedana prije poroda. Nije neka konkretna pomoć ali da ne ne brineš više nego je nužno!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a može se još okrenuti definitivno, ali čak sam čula neku teoriju da se djeca namjeste kako im paše i kako dobivaju najviše hrane.
    ja se niš ne bunim, prvo dijete sam tako teško vaginalno rodila da mi je ovaj carski bio idila :D

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

čak su se djeca znala okretati netom prije poroda

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj mali se okrenuo negdje u 32, 33 tjednu. Ili je čak bio 34? Znam da sam se tiješila da se statistički najviše djece okrene između 32 i 35 tjedna otprilike. A ima ih koja se i kasnije okreću još. Npr. kod višerotki je češće da se djeca i kasnije još okreću, jer imaju nešto više mjesta jer su mišići okolo nešto labaviji zbog prethodne trudnoće.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moja bebacica se okrenula nedavno, negdje u 31 tjednu.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

moj je od 20tj glavom dolje, sad sam 32 i vrlo je nisko mu glava- u zdjelici čeka, samo nek nam ne požuri, neka on mirno raste unutra

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

U prvoj trudnoci od 26 tj. a u ovoj od 28 tj. glavicom doli i nisu se vise vise okretali.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne brini, moja prda-smrda je čekala skroz do termina i već smo mislili da će biti porođena na zadak! Dr me ostavila u bolnici (13 nesretnih dana na P1, bila sam najzdravija od svih njih!), a već taj vikend se okrenula, jer sam imala dosta plodne vode.
    Mislim da klinci znaju i osjećaju više nego što ćemo mi to ikada saznati!

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Re: Kad vam se beba okrenula u normalan položaj za porod?

Citiraj Dash prvotno napisa
    Zanima me kad vam se beba okrenula glvicom prema dolje? Ja sam u 30. tjednu, beba se okrenula na zadak. Dr. kaže da sad stalno mijenja položaj i da se do kraja poroda može još okrenuti brdo puta. Je li neka od vas radila vježbe za okretanje bebe ili mi je to još prerano?
    e da, ne znam u kojem si gradu, al recimo u os, zg i vjerojatno i ostalim "većim" gradovima ima akupunktura za porod, jedna od stvari koje rade je i akupunktura za okretanje bebe- nisam sigurna u kojem tjednu, ali oko 32og mislim, uglavnom raspitaj se

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neke bebe se tek u porodu okrenu
    marina beba je u 36. tjednu bila poprijeko (apsolutna indikacjia za carski), a u 38. tjednu se okrenula naglavacke...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nakon 37. tjedna se okrenuo naglavacke

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Oboje su se okrenuli dosta kasno, negdje poslije 33-34-tog tjedna.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: Kad vam se beba okrenula u normalan položaj za porod?

Citiraj Dash prvotno napisa
    Moj je u 32. tj bio na zadak, nekad do 36. tjedna (kad je bio sljedeći pregled) se okrenuo na glavicu. Mislim da vježbe, ako bi i bile efikasne, nemaju previše smisla kad se beba ionako još može vrtit kak joj padne napamet. Npr. ti u 33. tjednu uz pomoć doktora, buduće duole i naklonjenog horoskopa uspiješ izvedest da se beba okrene na glavicu, a ona se preksutra vrati na zadak

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Toni se okrenula tek u 36. tjednu i to sam osjetila, a malac je već na pregledu s 25 ili 26 tjedana bio na glavu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala na odgovorima cure
    TONI, kako si osjetila da se okrenuo?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U 35. tj. bila na uzv i rekli da je beba na zadak i prestrašili me manualnim okretanjem ili carskim. Nakon par dana gledala navečer tv zavaljena u fotelju i najednom mi se cijeli trbuh počeo micati, imala sam osjećaj da će mi Toni izaći kroz usta. Uglavnom nije bilo bolno nego baš onako neugodan osjećaj. Onda se smirila. Strašno sam se prestrašila i otišla sutradan na pregled i rekli mi da se to beba okrenula na glavu. Poslije sam čula od cura u trudničkoj da su još neke imale takav "doživljaj".

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod mene očito nema puno mjesta, moji dečki su udobno smjestili negdje nakon 20. tjedna i tako ostali. jedan na guzu, drugi naglavačke.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni je doktor oko dvadesetog tjedna rekao da je glavica dolje i da ce tako vjerojatno ostati.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Moja se cura u 27. tj. okrenula naglavačke. Nadam se da će tako i ostati.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Javljam da se moja bebica okrenula u pravi položaj, sad sam u 32. tjednu! :D

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hi hi
    moji su rekorderi
    u 38
    i u 41

Sandaaa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Dash, super da se bebica okrenula :D

Moja je beba na pregledu s 25+5 već bila okrenuta glavicom prema dolje... nadam se da će tako i ostati...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Bravo beba!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nije baš usko vezano za ovu temu,ali evo...Sad sam u 34.tjednu i moja beba se sva ''skoncentrirala'' na jednu stranu stomaka, nekako uzduž i tu je osjećam kako upire tjednima...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

...moje se malo "čudo" okrenulo oko 23 tjedna na glavicu (Sad sam u 26tjednu) i jako mi pritišće mjehur tak da stalno bježim na wc kad me jače pritisne a zadnje vrijeme je to intenzivnije i puno bolnije ... ne znam da li je to normalno da toliko boli da nekada ne mogu niti sjediti normalno...doktor je rekao da sam malo otvorena ali da je sve u redu te da je beba dosta velika i pomaknuo mi termin poroda... :/

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

bebito se okrenuo u 32 tj na glavu i ostao u tom položaju

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni je tonka u prvoj trudnoci vrlo rano bila okrenuta s glavom dolje.
    sad sam u 31 tjednu i beba je na zadak.
    imam ravno jos dva mjeseca do termina, a vec sad su mi njegovi pokreti dost neugodni pa cak i bolni tak da si uopce ne mogu zamislit to okretanje na glavu.
    inace vele da se najvise beba okrene u finalni polozaj tijekom osmog mjeseca, al da nije cudno i kasnije pred sam porod.

ninatomato avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

maslina kak je to okretanje kod tebe izgledalo?

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam isto osjetila kada se moja curica okrenula i bila sam se prepala jer je dva dana ludila po trbuhu. Cijeli trbuh mi je poskakivao. To je bilo negdje u 24. tj a tjedan kasnije sam otišla na kontrolu i rekla dr da je dva dana bila konstantno u pokretu. Onda je on rekao da se to sigurno okretala pa smo išli na uzv baciti oko kad cura se stvarno namjestila na glavicu. I još stoji u istom položaju to osjetim. Nadam se da će tako ostati i do poroda.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je na pregledu 27+1 bila okrenuta glavicom dole i tako ostala do poroda

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja Luca još uvijek sjedi na guzi
    Iako je 33 tjedan u tijeku, ona još ne pokazuje namjeru da se okrene.... razgovaral sam s njom ali, izgleda da me ne shvaća ozbiljno :?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Iako je 33 tjedan u tijeku, ona još ne pokazuje namjeru da se okrene.... razgovaral sam s njom ali, izgleda da me ne shvaća ozbiljno :?
    Već "trenira" svoju mamu! Ima li kakav priručnik za prenatalni odgoj? Luci!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

@ iva_luca; ne brini se, još se ima vremena preokrenuti! Mojoj šogorici je beba bila cijelo vrijeme na zadku, a okrenula se večer prije poroda!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    Pusti joj malo Mozarta - nasloni slusalice na pelvis.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja sam se razgovarala s K. Svaki dan i veci dio noći. Cak sam joj jednom u napadaju inventivnog ludila po noći svjetlila baterijom put do okretanja....nista...ustvari mislim da se cak i okretala, ali se uvijk vratila na zadak
    svojevoljna vec u trbuhu....

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Cure kojima je beba na zadku, pokušajte s vježbama i bar jednom dnevno sjednite na skvrčena koljena i ispružite ruke, tako da vam grudi i trbuh dodiruju podlogu, navodno to pomaže...
    Evo link s poliklinike Harni za vježbe:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme...a/05_zadak.asp

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj je bio na zadak jer mu je tako najviše hrane dolazilo zbog specifičnog položaja posteljice.to mi je dr rekao.zato i nisam htjela raditi vježbe a kamoli ne okret.malo se raspitajte o manama okreta i vježbi.mojoj sestri se mali od 5 kila okrenuo na dan poroda iz poprečnog,a drugi normalnije težine se okrenuo sa zadka dan prije poroda.meni se nije okrenuo ali ja sam imala i manjak plodne vode pa zato nije mogao.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je bebica bila na zadak pa sam pricala, svjetlila, pustala muziku a, nazalost, i pocela s vjezbama. rodila sam hitnim carskim u 37om tjednu a s obzirom da je do tada sve bilo dobro mislim da sam se preforsirala vjezbama i zato rodila ranije. tako da oprezno s vjezbama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •