Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kako ih budite kad imaju nocne more?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno kako ih budite kad imaju nocne more?

Zna se tu i tamo dogodit da mali ima nocne more.
    Na koji ih nacin budite u tom slucaju?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislis na noćne more (ružne snove, često ih se sjećaju) ili night terrors (plaču, vrište, ponekad i otvorenih očiju, ali zapravo spavaju i ničeg se ujutro ne sjećaju)?
    ako je ovo drugo, preporuka je ne buditi (vjerojatno ne bi ni uspjela). bolja opcija je da ih preduhitris, odnosno probudis dijete prije nego što u to upadne (to je moguće kod klinaca koji ih redovito imaju, i to skoro uvijek u isto vrijeme).
    night terrors strasno izgledaju, ali prođu s vremenom.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Imam dva klinca...kad se nekom od njih desi da ružno sanja, plače, vrišti - buđenje ne pomaže. Obično ga stisnem u naručje, mazim po kosi i pokušavam umiriti nježnim tepanjem da je sve u redu, da sam uz njega i da ga čuvam. To ga smiri i nastavi spavati, a ujutro se obično ne sjećaju da su ružno sanjali.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da, vise sam mislila na night terrors. Nisam ni znala za taj termin.
    L. ih nema cesto, al kad mu naidje, stvarno nas isprepadne.
    Pokusavamo ga probuditi rijecima: Tu smo, sanjas, probaj se probuditi i sl. Uspijemo, al nakon dosta vremena - mislim, ovo dosta nije dobar izraz za opis trajanja, jer nam stvarno dosta traje, al je zapravo, kad s ovog aspekta gledam - niti minuta.
    Kako znam jesam li preduhitrila, odnosno, je li vec u to upao, odnosno zasto je bolje ne buditi??? To definitivno ne bih izdrzala

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ovo da se ujutro ne sjecaju - ne znam koliko me to tjesi - vjerojatno se svjesno ne sjecaju, a podsvjesno... Jel to moze ostavit posljedicu da se pocne vise bojati i u budnom stanju (nesvjesno)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

If you are able to wake your child up during a night terror, he is likely to become scared and agitated, mostly because of your own reaction to the night terror, especially if you were shaking or yelling at him to wake up. Instead of trying to wake up a child having a night terror, it is usually better to just make sure he is safe, comfort him if you can, and help him return to sleep once it is over.
    http://pediatrics.about.com/cs/sleep...ht_terrors.htm

proguglaj, ima puno o tome, a ja sad nazalost nemam vremena opsirnije pisati

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i to je više stvar biologije, nego psihologije, pa se ne moras bojati nekakvih posljedica, pojačanih strahova i sličnog

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Thanks na ispravnom terminu - upravo guglam - ima hrpu stranica.

Ajd, pliz kad stignes objasni sta to znaci - stvar biologije?
    Mislim - mogu li se onda urezati fizicke posljedice?

Na jednoj od ponudjenih stranica pise da traje 5-30 min, no kod L. niti 2 minute. I jos da su oci djeteta sirom otvorene, kod L. nisu.
    Jel onda moj mali ima night terrors ili verbalizirane night mares???

Ajd pliz, Lutonjice ak znas vise o tome - help

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Procitah dosta toga i mislim da L. ipak nema night terrors, vec "verbalizirane" nocne more.

Lutonjice, bez obzira, nadopisi svoje misljenje ak ti se da ,
    a mene jos zanima kako ih budite dok ruzno sanjaju?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj sin je imao night terrors u pravom obliku.
    Oci sirom otvorene zaprepasten ustravljen pogled i trajalo je to dosta duuuugo
    Mi smo ga budili jel nismo znali da je bolje ne buditi.
    Ali i sada kad znam mislim da bi postupila isto jer je prestrasno slusati te vriskove i zapomaganja.
    To mi je nesto najstrasnije sto sam u zivotu dozivjela a svasta sam vidila vjerujte

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Naši su "terori" znali trajati više od pola sata, sada ih tako dobro "odhendlamo" da su se skratili na 5-6 minuta. Ne buditi, ne dizati iz kreveta, samo maziti po glavi eventualno uz neke tihe umirujuće riječi.
    Ujutro se ničega nikad nije sjećala.
    Ako se javljaju unutar 2 sata od zasnivanja puno pomaže prevrtat je u krevetu (ne nužno buditi) da razbije shemu sna u tom periodu.
    I slažem se, izgledaju grozno, nikad se nisam tako loše osjećala kao za vrijeme njih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •