Molim savjet.
Radim u jednoj instiruciji financiranoj od lokalne samouprave. Na moje radno mjesto je primljena zamjena kada sam 1.12.2007. krenula na porodiljni.
Tada mi je rečeno u firmi da više nisam na njihovoj platnoj listi nego na HZZO i da u principu nemam pravo na božićnicu ja nego moja zamjena.
Ipak su mi na kraju dali božićnicu, ali iz vlastitih sredstava firme ne iz računa osnivača (lokalne samouprave).
Ista stvar je i sa regresom. To je mojoj zamjeni uredno isplaćeno ovo ljeto kad i svima.
Ipak, ja ranije prekidam porodiljni i uzimam G.O. za 2008. pa bi me po toj logici pripadao i regres. No kako je isti već podjeljen, mojoj upravi se izgleda ne da natezati sa osnivačem da se isplati taj još jedan regres za mene jer se oni drže 'ko pijan plota' da nas ima 15 u firmi, a ovo bi bio 16 regres, pa od kud sad to :/
Na toj razini se često moja firma mora prepucavati sa osnivačem.
Ista stvar će se dogoditi i sa ovogodišnjom božićnicom, ukoliko je budu djelili, jer se vraćam 12. 12. 2008. a moja zamjena radi do tad.
I tko će sad dobiti božićnicu, ja ili ona? Po zakonu mi se čini i ja i ona, ali to treba objasniti osnivaču.