Mah...![]()
Ne uplaćujemo ni godinu dana od pet ugovorenih.
Informativno samo, na koliki dio uplaćenog novca mogu računati ako sada raskinem ugovor?
Mah...![]()
Ne uplaćujemo ni godinu dana od pet ugovorenih.
Informativno samo, na koliki dio uplaćenog novca mogu računati ako sada raskinem ugovor?
ništa... ne isplati se prekidat ni u kom pogledu... pogledaj svoj ugovor za više detalja...
Našla sam neke info.
Koji lopovluk!
Najprije mi uzeli 1% na ugovoreni iznos za sklapanje ugovora (ali pazi sad - ja sam rekla da ću uplaćivati po 100 kn svakom dečku - dva ugovora - to je 6000 kn po ugovoru, ali na ugovoru koji je došao poštom, ugovoreni iznos je 5000€! Gamad. I na to su uzeli 1%).
Sad mi hoće još toliko uzeti za raskid! Ispada da bih im još bila i dužna!
![]()
Pokvarenjaci.
Ma ljutim se na sebe; ženska me ćopila na izlazu iz dućana i sama sam si kriva što sam potpisala bjanko bez upisanog iznosa ugovora; pa napisala mi je odmah prve uplatnice - na 100 kn svaku! Odakle joj onda (gamad!) pravo da na ugovor - koji je došao dva tjedna kasnije poštom - napiše 5000€. Valjda da uzme 50€ naknade po ugovoru (pokvarenjaci)...
Pokvarenjaci pokvareni! Uf!![]()
Uglavnom - ne isplati mi se prekidati.
Ugovoreni iznos ti je iznos kredita koji možeš dići sa postojećim uplatama, a ne iznos koji ti uplaćuješ - barem je tako u stambenoj u kojoj ja štedim. Najbolje ti je da odeš u stambenu i tražiš da ti izračunaju tamo koliko bi te došlo. Mislim da možeš i smanjiti uplate.
A-ha... hoćeš reći da ugovoreni iznos od 5000€ koji mi piše na ugovoru nije iznos koji ja moram uštediti, nego iznos koji bih dobila kao kredit na kraju stambene štednje?
da, max iznos na koji možeš dobiti kreditAmalthea prvotno napisa
he he... pa onda sam se možda malo previše ražestila u postu broj 3![]()
ali koliko se sjećam, na taj ugovoreni iznos (5000EUR) ti računaju naknade
mi smo isto prekinuli ranije i izgubili par tisuća kunana koje nas nisu upozorili (ali sam zato naučila lekciju i više ništa ne potpisujem isti dan kad mi nude ugovor)
Da, na taj iznos, međutim sam ja mislila da trebam uštediti tih 5000€ po ugovoru. A nema šanse za to!mirjana prvotno napisa
![]()
Svejedno je to s naknadama na koje te ne upozoravaju unaprijed malo :/
meni su sve objasnsili u poslovnici banke![]()
Ih!štrigica prvotno napisa
Kad ti ideš u banku s namjerom otvaranja stambene štednje i tražiš objašnjenja.
Mene ćopila na izlazu iz dućana - hop!Do tog trenutka nisam ni razmišljala o štednji (valjda jer nisam imala što štediti). Zato mi je sad tak kak mi je...
Mislim da, bez ikakvih posljedica (čitaj: penala), možeš prestati uplaćivati. A onda kad istekne pet godina doći po svoj novac.
na taj iznos (5.000 eur) placas i naknadu (npr.0,5%) za prijevremni raskid ugovora i gubis ako su ti pripisana DPS (drzavna poticajan sredstva).
ne isplati ti se prekidati, kratko i jasno, ako mozes uplacuj bar tih 100 kn mjesecno..sobro ce doci kad istekne 5 godina, naravno ako do tad ne padnemo s ove niti na kojoj visimo![]()
Upravo tako, nakon proteka štednje digneš novce s dps-om i kamatom koliko god mali bili.Maruška prvotno napisa
Najveću grešku sam napravila kad sam raskinula ugovor. A lijepo me kolegica na blagajni molila da to ne činim...
Isto sam bila ljuta na naknade pa mi se sve to činilo jako malo dobiti i fino mačka raskine ugovor, spuši neku lovu i ostatak prebaci u fond. Jako rizični. Koji je tada imao dobit od nekih 35% godišnje. I tada je bio na svom vrhuncu koji je nekako u to vrijeme počeo padati. I još otvorim trajni nalog da mi svaki mjesec skida 200 kn. I sad je taj isti fond u minusu preko 40%.
A ja ne da nemam uštedu, ne da nemam svoju lovu, nego PUUUUŠIM ...ni izračunati ne smijem.
A za godinu-dvije mogla sam imati par sigurnih tisućica eura... Samo da nisam bila tako brzopleta...
Učite na mojim greškama. :/
a ja sam sklopila ugovor o stambenoj stednji na pet godina, tih pet godina isteklo, dodjem u njihovu poslovnicu, i gospodin me nagovori da nastavim stedjeti, nesto super malo, plaćam 17 eura mjesecno a kao stedim 50 ili slicno, kolko vec treba za max iznos dps. I to kao zato jer su moji svi novci, i oni koje sam placala, i kaj sam ustedila i dps-ovi ostali kod njih, pa mi je to super i blabla...i onda dodjem doma i skuzim da ce mi za to kaj sam kod njih PRODUZILA ugovor gamad UZETI 100 EURA!!...i jos pise u ugovoru da se prethodni ugovor RASKIDA na moju inicijativu! sto je notorna laz! jer sam ugovor sklopila samo na 5 godina. Znaci on je sam od sebe zamro! A nisam nista ja trazila RASKID, pa ponovno sklapanje, sto kod njih lijepo pise fontom valjda 3!! jednostavno lazljivi i kradljivi. I razbjesnim se i nazovem tamo i gospodja mi sucutnim glasom govori: da, tako je to gospodjo, to su troskovi ponovnog sklapanja ugovora! pazite to! da dvaput tipne u kompjuter, u vec postojece moje podatke kosta MENE 100eura! a raspolazu pet godina i jos ce najmanje pet sa MOJIM NOVCIMA! Ijasno, da sad to zelim raskinuti, i uzeti sve svoje novce od njih, to bi me kostalo dodatnih 100 eura! nevjerojatno! Pa nikakve su kamate, rade s mojim novcima kaj hoce godinama, DRZAVA mi dala dps, a nisu oni, i onda ovako! pazite se svi, lazu i kradu.
Vauuu, ovo se tek zove pušiona! Da ne povjeruješ... :shock:Ružica prvotno napisa
Stambenu štednju nije dobro prekidati, ali je ne morate uplaćivati. Nećete dobijati poticaj. Čekate da istekne tih pet godina i uzmete svoje novce. Ovak gamad hoće sve uzet... I ja sam poludila![]()
mi smo morali prekinuti jer smo nepredviđeno morali ranije kupovati stan i trebala nam je i ta lova.
nakon isteka mojih 5 godina štednje ja nisam htjela dizati kredit već sam htjela svoje novce,isto sam uplaćivala prvu godinu redovno i ostale četiri tu i tamo.
kad sam došla po novce čovjek mi je rekao da nemam dovoljno uplaćenih novaca ( :? ) jer nisam redovno uplaćivala (valjda u ugovoru negdje postoji neki minimum :/ ) i da moram uplatiti još cca 100 eura i pustiti ih da se zavrte nekih 2 tjedna mjesec dana,ne sjećam se više, i da ih tek onda mogu podić!![]()
mislim dobiješ ti za mjesec dana i tih svojih 100 eura al mi je tad to bila totalna glupost.
raspitajte se koliko minimalno morate uštedjeti da ne bi ko ja došli po lovu koja ti treba tad i poljubili vrata.
ja sam ujutro potpisala ugovor za stambenu štednju, a popodne sam ga raskinula.
šefica je spomenula neke penale :shock:, na što sam joj ja odgovorila da ne kanim plaćati to što su me prevarili, i neka sve stornira. onda mi je ona rekla da oni ujutro rade po jednom datumu, a popodne po drugom - a ja njoj neka mi dokaže da je danas=sutra. za mene je današnji dan - samo današnji.
novac su mi vratili nakon par dana. pbz.
btw - referentica mi je sve ispričala, samo je "zaboravila" da postoji ugovor s cakama (koji mi nije dala na uvid prije potpisa formulara), nabajala mi je svašta o poticajima i kamatama - da bih skužila da je njihova kamata za 5 godina - zapravo povrat onog što mi otmu odmah. taj famozni "postotak na OČEKIVANI iznos kredita". ali i to mi je zaboravila napomenuti. spomenula je samo "postotak na iznos".
kad sam pitala za beskamatni kredit na temelju pologa - rekla je da ga ne mogu dobiti, jer glasi na maloljetno dijete, a da do novca ne mogu više nikad, nego samo moje dijete kad navrši 18 godina. i da je to propis narodne banke. tražila sam da mi pokaže taj propis, ali je rekla da to imaju "u upravi".
pa sam zvala kabinet guvernera, ljudi se zgražali... nikad čuli.
too, sorci,e da nas je vise takvih neustrasivih ko ti..ne bi oni nama tak bezocno bajali o "politikama banke" i internim pravilnicima koje niko ne moze vidjet'...
sorciere stambena štednja ne može biti polog za bilo kakav kredit, mogu biti udjeli u fondu, štednja ili nešto slično. Može na pp o kojoj se štedionici radi. Mi smo djetetu počeli uplaćivati, pa me sad frka da nećemo moći dignuti dok ne napuni 18 godina, premda mi to nema smisla. Jer nakon 5 godina ističe.
Ja imam štednju u PBZ-u, na 5 godina, još 2 trebaju proći, s time da 2 godine sam redovito uplaćivala, zadnju i ne baš(
Nemam namjeru raskidati Ugovor, nego ću čekati da prođe još te 2 god., onda pretp. da mi je najbolje dignuti taj novac, osim ako ne bude kakvih promjena što se zaposlenja tiče pa odlučim dignuti kredit...
radi se o PBZ, i u to vrijeme su imali akciju beskamatnih kredita, u visini pologa za stambenu štednju. dakle - ponuda je bila oficijelna, reklamirana, i važeća, no SAMO za period koji je bio naveden. ne kao trajna ponuda.Alkemicarka prvotno napisa
a ovo za dijete - provjeri. i zovi narodnu banku ako se budu pozivali na fantomske propise.![]()
za dijete (islata SŠ)...nisam sigurna, ali negdje mi zvoni da treba od Centra za soc.skrb odobrenje posto se radi o DPS, pa kao da se to ne bi zloupotrebljavalo.
Kao i kod kupnje/prodaje dionica na maloljetno dijete, isto treba potvrda od CZSC.
provjerite, bolje je nego da poslije bude iznenadjenja. Kazu da se to rijesi, naravno, samo malo traje.
Za raspolaganje sredstvima maloljetnog djeteta (štednja na ime djeteta, dionice kupljene na ime djeteta, nekretnina koju je dijete naslijedilo....) potrebna je po zakonu suglasnost Centra za socijalnu skrb.
Narodna banka nema amabaš ništa s tim. :/
Zvala sam svoju stambenu jer me zanimalo. Potrebna je suglasnost obaju roditelja za isplatu, a po isteku 5 godina štednja se može produžiti.