-
dolega, jel ti misliš na engleski sistem?...Tamo se u gimnaziju kreće s 11 godina i prva tri razreda se uči sve predmete, a onda se odbaci jedan broj ovisno o ocjenama i sklonosti djeteta, pa se uči 5 obaveznih i tri izborna do 16 godina...Pa se polaže državna maturica i onda opet odbace skoro sve, i ide se ili na 2/3 predmeta kao klasično ili neki zanatski/specijalizirani tečaj koji traje još dvije godine...
Caka je u tome što se i sa zanatom u VB može upisat na fakultet, ali su izbori ograničeni odabirom predmeta ili programa...Meni je taj sistem stvarno ok (obzirom da sam ga i sama prošla) jer onako iskreno mislim da nema šanse da se dijete s 10 ili 14 godine zna samo opredijelit za cijeli život... :/ Čast izuzetcima, naravno...
Mislim ono...ja sam s 10 godina htjela bit frizerka, a s 14 doktorica, da bi me oko 17 puklo da hoću na pravo...A sad studiram profesorski smjer anglistike...
A još mi je bezveznija ideja da roditelj donosi odluku u djetetovo ime, ili ga se upisuje u školu na temelju nekih bodova ili slobodnih mjesta...I onda se još čudimo kako mladi ne vole učit
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma