Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Koliko košta zubni implantat?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja imam implantat, gornju dvojku. Ugradila jako davno, na VMA, kod pok. profesora koji ih je izmislio/usavršio. Tad se to radilo samo tamo. Mene uputili jer sam imala sve ostale zdrave zube, samo ta dvojka pukla greškom zubnog hirurga koji je radio apikotomiju. Još sam potpadala pod zdravstveno osiguranje, tako da nisam plaćala ništa. Znam da su mi tad rekli (prije jedno 8-10 godina) da sam implantat (šaraf i nastavak, uz ugradnju) košta nekih basnoslovnih 1000DM :shock: a kruna se plaćala posebno. Vjerovatno su cijene sad manje. Tad je to bila novotarija, sad, u najmanju ruku, nije neobično.
    Baš me interesuje koliko sad to košta.
    Ja sam tad morala ostati u bolnici, a sad se vjerovatno radi ambulantno. Rađeno u blok lokalnoj anesteziji, popratni zvukovi su strava, ali nije neizdrživo Nakon 7 dana se vade konci. Onda se 4-6 mjeseci hoda bez zuba, dok se implantat "primi" ili ga organizam odbaci (i za to postoji mogućnost). Za to vrijeme su redovne kontrole svaki mjesec. Snima se ortopan snimak, da se vidi položaj implantata i stanje okolne kosti. Kad zaključe da je OK za krunu, onda se doda nastavak na implantat - nosač krune, pravi se zagriz, kao kad se pravi kruna kod bilo kog drugog protetskog rada. Kruna se isproba, zavrne na mjesto i nosi nekoliko dana "otvorena" tj. da se vidi šaraf. Kasnije se taj šarafić kojim je zavrnuta pokrije bijelom plombom.
    Eto, to je to. Moj je još uvijek u glavi, i dobro me služi
    Srećno

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

vidim da si radila zubne inplata....
    zanimame procedura kako ide i dali ima ogranicenje kad je u pitanju tvrda hrana?
    kakav je osecaj?
    u kojem si uzrastu radila inplatate?
    koja je cena u eurima,optprilike?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •