Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 67 of 67

Thread: Mame kako izlazite na kraj s iscrpljenosti

Leeeaaa's Avatar

Dok čitam vaša iskustva sve više sam sigurna da ja doma imam jackpot

Curka ima skoro 7mj...spava cijelu noć od 3mj (prije toga se budila jednom oko 4,5 za obrok),rano ide spavat navečer između 19-20h, dan nam počinje oko 7-7.30 i onda "ludujemo", šečemo, igramo se (ne spava baš po danu, možda ukupno sat vremena),stignem i skuhati (kad mi se da...rijetki su to trenuci ), imam vremena i za sebe i za posao i internet....

ali nema još ni jedan zub, možda će nam to biti veselo :/

moj mali ima 4,5 mjeseca i sve gori je i gori po pitanju spavanja po noći, a tako sam bila sretna prvih 2 mjeseca, samo 1 podoj po noći, sad sam toliko iscrpljena da više ne mogu ni zaspat odmah, a tu je i starija kći koja je traži svoje.
    Iskreno, ne znam odakle mi snaga

mici85's Avatar

Quote Originally Posted by Leeeaaa
    Dok čitam vaša iskustva sve više sam sigurna da ja doma imam jackpot

Curka ima skoro 7mj...spava cijelu noć od 3mj (prije toga se budila jednom oko 4,5 za obrok),rano ide spavat navečer između 19-20h, dan nam počinje oko 7-7.30 i onda "ludujemo", šečemo, igramo se (ne spava baš po danu, možda ukupno sat vremena),stignem i skuhati (kad mi se da...rijetki su to trenuci ), imam vremena i za sebe i za posao i internet....

ali nema još ni jedan zub, možda će nam to biti veselo :/
    evo moj mishonja ima skoro 6 mj. i od 4.mj spava od 21h-8.30h ali naravno po danu nema nista od spavanja ... eventualno u kolicima kad smo vani...
    ali nama je izbio jedan zubic i ta nam je noc bila malo "kenjkava".sad vidim da i drugi zubic hoce van pa je malo nervozniji tokom dana ali i noci.
    evo nadam se da je to utjeha drugim mamama...uvijek dođe doba kad bebaci odluce pajkiti cijelu noc... :D

onda sam ja prava sretnica jer moja curica spava od 20-5 a rođena je pred 2 mjeseca.Nadam se da će takva ostati i kad bude starija

lollipop's Avatar

mene su spašavale šetnje! L. je ćorio jedino u šetnji, ušuškan u maramu. i to je bilo pravo olakšanje. noga pod nogu, svjež zrak... beba na meni... sad više neće ni da šeta, jer je u "ja istražujem" fazi, draže mu je puzati po krasnoj, mokroj zemljici.
    znam da to neće dugo potrajati, pa uživam gledajući ga šta radi i veselim se trenutku kad će se MM vratiti s posla.
    eh, da i jedna pozitivna strana ovih napora je da sam mršavija no ikada, a jedem sve što mi dođe pod ruku, barem četiri konkretna oborka dnevno.

lollipop's Avatar

eh, da... danju spava izuzetno rijetko, noć bude dobra do negdje pet ujutro kada počnu cicanja - pa jedna, pa druga, pa jedna, pa druga... polu spavam, polu sam budna...

Suncem.m.'s Avatar

Quote Originally Posted by argenta
    Moj način (ne pokušavajte to kod kuće): jedem i nabijam kile
    Uh, ovo se i meni događa. Glavno gorivo koje me pokreće su ugljikohidrati .
    Definitivno moram stati tome na kraj.

tropical's Avatar

moj je spavao po cijelu noć do pred jedno 3-4 tjedna kad se opako razbolio i od tad se budimo 2-3 puta noću, sisanje, maženje, spavanje.. postaje mi jasno kako djeca počnu spavati sa mamama u krevetu.. ako ovo nastavi i mi smo na dobrom putu da to usvojimo iako je od svojih mjesec dana spavao super cijelu noć i u svom kinderbetu koji je 40cm max udaljen od mene

tropical's Avatar

a kako se borim? pradon nisam napisala. nikako. ne mogu k sebi doći posve nenaviknuta na situaciju i još se nadam da će se sve vratiti u normalu. u međuvremenu hodam kao zombi

Inda_os's Avatar

Quote Originally Posted by manal

zato ja ni ne jedem kako cu bebacu kuhati, kad pocne jesti? ma dojit cu ga iskljucivo do skole, a onda nek jede u menzi

Naučila sam se. Nakon 5 sati sna automatski se budim prepuna energije i čudim se ako vidim da maleni još uvijek spava. To mi se dogodilo tri puta u zadnjih mjesec dana. Ako računamo noć od 21 do 7 - buđenja su nam sa 6-7 pala na 3-4. Preko dana odspava pol sata do sat.
    Drago mi je zbog mama kojima bebe spavaju cijelu noć ali mislim da im mjesto nije na ovom topicu :/
    Bolna točka.... žao mi je.

Juls's Avatar

Ja sam se preporodila otkada sam spojila kinderbet sa našim bračnim krevetom. Po noći još uvijek sisamo, više ni ne znam koliko puta. Ja se samo prebacim u kindač i dam siku. Ne dižem se ni ja ni moja cura. Milina. Što se nisam tog prije sjetila

agata's Avatar

Meni ne smetaju toliko ta noćna buđenja, tj ne smeta mi što mi to prekine san... 8) (više mi smeta što mi muž hrče ko medvjed ) Papamo u 12, 3 i 7, ili 2,5,8...

I fino sad ima novu "foru" da ide spavati u 19.00 i prvo buđenje mu je u pola noći. Ako ide spavati kasnije onda mu je prvo buđenje u 2. Al ne gine mi prije spavanja veeelika nervoza i nacicavanje... (stvara zalihe da može odnanati 5-6 sati u komadu... meni paše!)

Tako da zasad imam navečer vremena za sebe i mužića, a ujutro se ionako dižem u 7 ili 8h tako da mi ne smeta što se i on rano probudi.

sade_74's Avatar

mene ubijaju križa, miš spava s nama u krevetu tako da dojim u polusnu, a to bude nekad 3,4 puta, nekad 7,8 i to samo da mu stavim siku u usta a ne da papa da može blaženo nastavit spavat...preko dana se nosamo u marami ali samo kad je vrijeme za spavanje i za van, ostalo na rukama, i zato križa otkidaju... a sad me evo mm tjera da idem spavat jer ne može više nosat malog na rukama (inače, sad je njegova smjena od kupanjca nadalje, a malac se naizmjence kenjka ili se dere bez kraja, što nas oboje iritira abnormalno). dakle, mama opet nastupa...
    pozdrav!

Ja sam sinoc zaspala opet s djecom. :/ Dotuklo me rano ustajanje i odlazenje u krevet u kasne sate. Sad pijem kavu i psihicki se pripremam na pospremanje kaosa koji je ostao od sinoc. A to mi je i inace nacin nosenja s iscrpljenosti u zadnje vrijeme. Idem u krevet jako kasno par dana zaredom, onda jednu noc odspavam s djecom u komadu, znaci od osam pa do ujutro, onda opet ispocetka. :/

dunja&vita:-)))'s Avatar

Ova noć je bila strašna. Malena se budila svakih pola sata- doslovno, uspijela sam odspavat od 5 do 7,30....ali kava me sad digla iz mrtvih.
    Pozdrav svim neispavanim, izmorenim mamama na rubu snaga

sade_74's Avatar

mene ubijaju križa, miš spava s nama u krevetu tako da dojim u polusnu, a to bude nekad 3,4 puta, nekad 7,8 i to samo da mu stavim siku u usta a ne da papa da može blaženo nastavit spavat...preko dana se nosamo u marami ali samo kad je vrijeme za spavanje i za van, ostalo na rukama, i zato križa otkidaju... a sad me evo mm tjera da idem spavat jer ne može više nosat malog na rukama (inače, sad je njegova smjena od kupanjca nadalje, a malac se naizmjence kenjka ili se dere bez kraja, što nas oboje iritira abnormalno). dakle, mama opet nastupa...
    pozdrav!

Page 2 of 2 FirstFirst 12