Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Pokloni za nadolazeće razdoblje

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Pokloni za nadolazeće razdoblje

Čitam sad na 3-6 temu o poklonima za Nikolu i Božić, a mislim da mi tu temu nemamo!
    A ne mogu se baš uključiti tamo jer je za 15,5 mjesečno dijete PR ili Orašar igrica ili slično što njihovi stariji limači vole, nije prilagođeno.
    Pa, cure, ideje?!?
    Znam da su ovi naši bliži 1 godini još premali da bi uopće shvaćali da se bliže neki "posebni" dani u godini, ali to naravno ne znači da im nećemo ništa pokloniti, a nadubudni djedice i bakice već traže sugestije...
    Ja nema pojma, moj najviše voli kad mu čitam slikovnice, ali ima ih već hrpuuuuuuuuuuuu (pa i Interliber nam je bio ), a ionako najviše i dalje voli DM-ovo Oskara
    Kaj ćete vi kupiti svojima????

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja ima dvije godine.
    Voli kockice pa možda nešto od Lega. To već imaju par paketa pa samo nadograđujemo.
    Možda nešto u điru Tomice, tračnice+vlak...

Moja ima stariju sestru pa možda ima i druge interese , već zna imena svih vila i princeza pa možda nešto i od toga...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mi smo napravili spisak. Nešto od toga ćemo mi kupiti, nešto bake i dede. Uglavnom dobiće: kućicu-šator, mali sto i stolicu (na to se zakači u svakoj prodavnici), onu neku ploču za crtanje koja je piši-briši (videla sam u katalogu TL, čini se zgodno jer obožava da žvrlja). Spremam se već danima da joj pravim kuhinju kao na ovom topicu (čekam neku zgodu da je i MM kod kuće) http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...503&highlight= pa ću da joj kupim i neke sudiće za kuhinju. Neka slikovnica i to je odprilike to.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Za sv. Nikolu ce dobiti kisobran jer je bas to pozelio , je da se ne zna ni sluziti njime, ali ajd, ajd njegova zelja nasa zapovjed, a za Bozic je pozelio bubnjeve, toliko da kad god vidi Djeda Mraza u nekoj reklami urla da hoce bubnjeve, to su obvezni pokloni, a naravno da ce biti i koji autic...

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi ćemo najvjerojatnije fotelju 8) stalno traži da negdje sjedne A ostali već svi znaju da obožava Fifi, Jagodicu Bobicu i Roary-ja pa će nešto od toga i neće pogriješiti. A i kolica za bebu su joj super pa bi moglo i to na naš popis

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi ćemo karlu kupiti mikrofon i klavijature, mali oće bit glazbenik ko dida mu

a od ostalih ne znam šta će dobiti uglavnom svi znaju da voli ninže, miki mausa....

a za sv. nikolu još moram smisliti poklon...al neće bit teško i jedva čekam :D

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gumene čizmice za kišu i kabanicu, em ih voli, em joj trebaju. Ja ne znam gdje bih više sa njihovim igračkama tak da od ove godine idu samo svrsi shodni pokloni. Nadam se da ću ustrajat u tome ( bar što se tiče curke jer ona tak još nema blage veze što želi ).

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moram primjetiti da ovakva identična tema već postoji!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ovaj mjesec nam je nešto lupilo u glavu pa smo joj već kupili hrpu stvari (lupilo jer više ne znam gdje ću slagati sve te igračke a i baki smo rekli da izvoli ne kupovati više), a sad najozbiljnije razmišljamo o kuhinji i loncima.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sv. Nikoli ćemo napisati pismo, već neko vrijeme mu se obraćamo prije spavanja Pretpostavljam da će htjeti gitaru i ksilofon

Namjeravam se dogovoriti s ostatkom obitelji što će joj donijeti sv. Nikola, pa imamo i imendan prije, pa rođendan, pa stižu darovi od malog Isusa, tako da ne želim da nam se stan zakrči gomilom stvari.

Slikovnice je sv.Nikola kupio na Interliberu i sad čeka

pa karte za predstave...

i lončiće i zdjelice, jer su tata i mama preduhitrili sv.Nikolu i napravili kuhinju

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=69597&highlight=

al to je u skupini 3-6 g.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas Sv. Nikola bio na interliberu
    Za Božić već nemam ideja, zapravo smo zatrpani igračkama, ali odavno već vrebam neku kuhinjicu jer to još nemamo, pa možda...
    Čekam još vaših ideja!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa
    Citiraj ana.m prvotno napisa
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=69597&highlight=

al to je u skupini 3-6 g.
    kao što sam navela u inicijalnom postu

btw, upravo držim I u krilu i čitam nove postove, a on vidi tvoj avatar i počne vikati "mija,mija!" slatkooooo

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Za vas koji ste zamislili kuhinjice-vidjela sam na Metroovoj stranici na njihovom katalogu "igračke"dvije krasne, jednu Barbie i to dosta povoljno

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moja ima 15 mj i za Sv. Nikolu ce dobiti samo neku sitnicu. Za Bozic cu joj uzeti onu didakticku kutiju sa zicama po kojima se mogu voziti kuglice ( Ima super u Neckermanu, jedino je malo skupa, ali Boze moj...), Psica sveznalicu i neku lutkicu. To je sto znam za sada, ali sigurno cu joj jos nesto uzeti. Knjigice sam isto kupila na Interliberu. Ma za nju je lagano, vise me brinu ( najvise financiski ) moji decki. Oni imaju zelje do neba...

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

za nikolu ništa, a za božić neke drvene kocke.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svimbalo kuhinjica je za dečka pa ne bismo još i barbi
    ali hvala pogledat ću tu drugu, samo da nije prevelika, zatrpani smo igračkama.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

z asv.nikolu gitaru, za božić još ne znam

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ovo je naša kuhinjica, sami smo je pravili

http://public.fotki.com/sretna-obite.../pb084330.html

Ako imate volje i vremena možete je i sami izraditi. Na pdf imate cijelu temu o tome. Možete reći da ste dobili instrukcije od sv.Nikole Ili kad je dijete zbrinuto na igranju/čuvanju izraditi, i nek bude dar od sv. Nikole 8)

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi imamo običaj -
    za Nikolu nešto što voli, vrečicu pinjola, čokoladu s 85%kakaoa, neku sitnu igračkicu, drvenu naravno ,
    uglavnom da voli, i kombinacija slastice i igračke,

za Božić sitnicu, vjerovatno drvene kocke da upotpuni komplet, slikovnicu...
    mi smo nekada puno trošili na Božić, sada imamo nekoliko obitelji (samohrane majke s četvero djece) pa kupimo njima,
    a mi neku sitnicu kao znak pažnje veselja..
    mi se puno spremamo za Božić, radimo čestitke, nabavljamo dječje drvene ukrase za bor, slušamo blagdanske pjesmuljke, kolačići...
    na Badnjak spavamo pod borom svi, u jutro poklončići...
    volim da je naglasak na kreativnosti i malim radostima,
    da on od malena nauči davati i veseliti se davanju, posebno siromašnoj djeci,
    ali i da bude zahvalan na onome što ima i što dobije.

za rođkas imamo popise što fali što bi željeli...
    bake i prijatelji su upućeni u te naše običaje pa to jako lijepo funkcionira, nema
    gomile igračaka, nema duplih poklona ili beskorisnih...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mama-još-malo

i koliko tvoja cura više uživa u tom nego u kupljenoj! same ste je radile, maštale...dupli doživljaj, samo treba naći vremena i biti kreativan,
    ali ne mora biti tako kvalitetna, može i od kartona, nacrtana,
    klincima je super to izrađivati!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj erik prvotno napisa
    mi imamo običaj -
    mi se puno spremamo za Božić, radimo čestitke, nabavljamo dječje drvene ukrase za bor, slušamo blagdanske pjesmuljke, kolačići...
    Prekrasno

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mama još malo-i ja samo mogu reći

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj erik prvotno napisa
    mi imamo običaj -
    za Nikolu nešto što voli, vrečicu pinjola, čokoladu s 85%kakaoa, neku sitnu igračkicu, drvenu naravno ,
    uglavnom da voli, i kombinacija slastice i igračke,

za Božić sitnicu, vjerovatno drvene kocke da upotpuni komplet, slikovnicu...
    mi smo nekada puno trošili na Božić, sada imamo nekoliko obitelji (samohrane majke s četvero djece) pa kupimo njima,
    a mi neku sitnicu kao znak pažnje veselja..

za rođkas imamo popise što fali što bi željeli...
    bake i prijatelji su upućeni u te naše običaje pa to jako lijepo funkcionira, nema
    gomile igračaka, nema duplih poklona ili beskorisnih...

meni je ovo tako lijepo .

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I opet viče mija,mija
    Mislim da tebe najviše voli

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

hvala,
    nije mi namjera hvalisanje,
    mi stvarno u tome uživamo,
    sjećam se koliko smo se ja i sestra veselile Nikoli a čekali su nas samo slatkiši u čizmicama...

gledam neku djecu mojih poznanica, kupim poklon za rođendan niti ne pogledaju, a ja se toliko trudim da pogodim pravu stvar...
    svaki poklon koji E dobije zajedno ga otvaramo i divimo se i proučavamo i veselimo, i on kad mu netko nešto da bude sav sretan i vice aaameeee!!! (ajme ili jaaooo

i sve igračke kojima se ne igra odmah nosimo djeci koja nemaju,
    on vidi koliko njih to veseli i onda se zajedno igraju, preslatko!

i baš se veselimo Božiću i jelki koja će biti potpuno dječja i neću morati vikati ne diraj, pazi, pusti...
    baš ćemo uživati jupi! jupi!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mama još malo :shock: a da se date u stolariju
    Mi možda pokušamo nešto jednostavnije ja ipak imam dvije lijeve....

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Erik,kak to misliš dječja jelka????
    Ja se svake godine veselim boru,ali ove me već hvata panika zbog ukrasa koji nisu baš prilagođeni. Kak ćeš to izvesti?

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

vissnja super nova slika! nađa je prelijepa!
    mene eto uhvatilo sve nešto raspekmez

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kupujemo posađenu jelku, a ukrase sam sve naručila preko neta
    -eko igračke, oni izrađuju drvene igračke i ukrase...
    super je to što je drvo, i što to radi obitelj iz Hr pa rađe njima dam novac nego nekom trgovačkom lancu...
    drveni ukrasi s motivima zime i blagdana, tako da se ne mogu razbiti,
    može i on samnom kititi može dirati, čačkati....
    i imamo još od prije male ukrase figurice od platna, kao mali medvjedići..samo za bor,
    uglavnom nije fensi šmensi bor kakvog sam imala
    nego "dječiji".
    ima za kupiti i ukrase od slame, a mislim da i po štandovima ima rukotvorina od pašte, drva koji znaju biti lijepi!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

kaže mi jučer žena da je gledala na Oprah jedno je dijete progutalo sa loptice za bor, onaj žičani komad...
    onaj koji veže lopticu i privjesak, pa kad se izvadi iz loptice postoje one žičice u obliku slova V...
    a i da se razbije i poreže ili završi u oku..ma užas, bolje plastika,
    nisam nikako ljubitelj plastike ali za sigurnost djece...
    a i žao mi je da samo gleda u bor i ne smije uživati u tome,
    zato mi pokupovali drvene

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

erik divni obicaji. tvoj post mi je bas inspiratifvan pogotvo sto je moja L prvo unuce u mojoj obitelji i jedino unuce koje je blizu MMovo obitelji pa nam je ves sad kuca zatrpana razno raznim igrackama. a mislim da je vrijeme da pocnemo uvoditi svoje obicaje i male rituale.

MJM predivna vam je kuhinjca...i pade mi na pamet da napravimo jednu za L kao poklon za ovaj Bozic i bio bi to po meni idealan poklon- nije kupljen napravljen je bas za nju.. ali me je strah da je preala jos za kuhinjicu - imat ce 14 mjeseci :? sto vi mislite. i ima li jos neko ideju za home made poklon za curu od 14 mjeseci

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

što se tiće home made poklona..ovisno o tome što preferira mala gđica....
    nije svaka curka ista, jedna voli lutke, druga glumi učiteljicu a treča voli bušilice i stolarski pribor
    sa čime se ona najradije igra?

a sa viškom igračaka, potražite samo u susjedstvu obitelji koje su siromašne i imaju djecu, takvih obitelji ima na svakom koraku na žalost,
    vi nečete imati pretrpanu kuću a oni će biti najsretniji na svijetu!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

najvise voli slikovnice stalno nesto lista i guguce i trudi se nositi slikovnice okolo a jedva hoda

u pustolovnu home made slikovnice se ne bih upustala ja i crtanje hmmm ali kad bolje razmislim mozda joj napravim nesto kolaznog tipa...reciklirat cu stare cestitke masnice ...moram jos razmisliti a MM je puno spretniji od mene pa mozda npravimo neke prozorcice.

vec sam spremila velku vrecu punu garderobe za donaciju ...dodamo igracaka i za Novu Godinu doniramo nekom domu - nadam se da bake and co. nece poludjeti

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam svojima odmah rekla i često im ponavljam-
    ne kupujte bez razmišljanja!
    sve čime se E ne igra ja poklanjam, i molim edukativne i kreatvne igračke,
    ako i kada...
    ma moji svi već znaju da sve razdjelim od slatkiša do gaća,
    ako se i ljute drže to za sebe jer znaju da grizem ako se dira u moj način funkcioniranja.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e da a knjiga...
    moj miš se voli gledati na slikama,
    napravi od tvrđeg papira kao album sa njenim slikama a ispod smisli prigodan tekst i nacrtaj ili naljepi naljepnice ili nešto od kolaža,
    napravi rupe i stavi u onaj fascikl ili kako se to već zove..
    možeš naljepiti i neke trakice šarene, mašnice, šljokice...
    moj bi riknuo da to dobije :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Genijalne ideje sam pokupila sad, hvala cure
    Podsetile ste me da Nađi složim album sa slikama, složila sam joj i za prošlu NG jedan, pa ću sad sa ovogodišnjim.
    Bor - mi imamo veštački, moj kad sam bila mala, ima oko 30 godina. Imamo i puno drvenih i plastičnih, krpenih, ma svakakvih ukrasa, MM i ja smo godinama prikupljali, imamo čak i naše iz detinjstva. Ja sam sa mamom kao klinka izrađivala ukrase od stiropora - tanak stiropor, izreže se oblik (zvezda, krug, list, sneško belić) i oblepi šarenim papirom ili oboji flomasterima, a iglom se na vrhu provuče konac da se zakači.
    Imam i par onih sjajnih lomljivih ukrasa, njih ću na visoke grane jer su mi dragi (mmova i moja prva NG).
    Ima vremena i materijala za uživanjciju, MM jako puno radi pred NG, a ja sam sa Nađom kod kuće i radujem se ukrašavanju, pečenju kolača (vanilice mmmmmmm) jer volim da kad MM dođe uveče umoran i promrzao a čeka ga ukrašen topli dom

Svimbalo hvala I ja sam danas rastop.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Cure prosurfajte malo, scrapbook može biti izvrstan dar za dijete, ali i za bake, djedove, rodbinu, kumove djeteta...

Uglavnom kompjutorski se slaže knjižica s fotografijama, pišete komentare, ukrašavate, svaki malo bolji studio može isprintati sa cd-a i uvezati. Ja sam radila nekoliko i uvijek sam uzimala onaj topli uvez koji slijepi rubove. Moji su svi format cd -a i praktični su za nošenje u torbici, pa se bake mogu uokolo hvaliti Caricom

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Samo da obavijestim, bila jučer u Muelleru s mamom i I, pa je nona kupila najdražem nučiću kornjačicu za slaganje oblika i magičnu ploču za crtanje-ovo drugo ga je oduševilo i na dulje od 2 minute.
    Dakle, mogao bi biti dobar poklon, ako slučajno još postoji dijete koje to nema-nama se čini da smo to zadnji nabavili

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita obožava slikovnice, ali starija seka ima toliko silnu i pozamašnu kolekciju da zapravo i nemamo više što za kupiti :/

za nikolu će dobiti mali komplet mega blocksa sa dorom i bootsom jer obožava slagati te kocke, a za dorom i bootsom je naprosto luda

za božić još ne znam :/ možda giant teletubbisa, jer je i za njima luda. ili nešto s wtp. ili s arielom (ajme kako sam nju zaboravila, ariela je no.1)

dobit ce mozda i neku malu vilu ili my little ponya, jer ce to dobiti starija seka, a margita voli sve što voli starija seka.

inače joj je 20 mjeseci.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ajme, Lutonjice, kod nas sve isto
    Fascinantno je što ovi mali sve znaju i koje interese imaju!
    Mali copicati

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Za sv. Nikolu po starom običaju naranča i šiba kao što su davale naše none i bake a za Božić mega blocks i slikovnicu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mandarinka prvotno napisa
    Za sv. Nikolu po starom običaju naranča i šiba kao što su davale naše none i bake a za Božić mega blocks i slikovnicu.
    Da se razumijemo, šiba je za ukras na prozoru, ndB za nešto drugo

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    (ajme kako sam nju zaboravila, ariela je no.1)
    Imas ovakvih krpenih beba
    Ariel
    u KK mi kupili nedavno Bebu Bellu obozava je (iako je i moj favorit bila Ariel)

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aa, nije to to, mora bit bas prava ariela, odrasla, duge kose i ostalo
    plus sto ja ne bih lutku, nego radije neku aktivnost/ igru/ kocke ...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Lutke (ako se ipak odlučiš) imaš u Mulleru.
    Duga kosa, ma prava Ari.

A za kocke ti kažem sutra, čini mi se da u Mercatoru imaju one slagačke kocke, znaš ono, 6 slika. Onako u kutijici pakirano.
    Provjerim sutra...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni treba ideja za decka od 14 mjeseci.Ima vec previse autica,garazu,kamione.kocke,sve moguce igracke za ubacivanje i slaganje oblika i drvenu zeljeznicu.Jako se malo igra sa svim time,uglavnom razbacuje, a ja kupim.Slikovnice voli,ali i njih ima dosta.Ja mu pravim jednu velikuuuuu sa omiljenim pjesmicama i pricama.Ali za Sv. Nikolu i Bozic stvarno neznam sta bih mu kupila.
    Danas sam pol igracki spremila u veliku kutiju na orman da bi mogli hodat kroz stan,a nadam se da ce mu bit interesantnije kad ih duze ne vidi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

za mamu još malo: supoer vam je kuhinjica!!!!!
    jel od drveta ili kartona i gdje ste kupili materijal?
    i sve me zanima...

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cokolada_83 prvotno napisa
    Meni treba ideja za decka od 14 mjeseci.Ima vec previse autica,garazu,kamione.kocke,sve moguce igracke za ubacivanje i slaganje oblika i drvenu zeljeznicu.Jako se malo igra sa svim time,uglavnom razbacuje, a ja kupim.Slikovnice voli,ali i njih ima dosta.Ja mu pravim jednu velikuuuuu sa omiljenim pjesmicama i pricama.Ali za Sv. Nikolu i Bozic stvarno neznam sta bih mu kupila.
    Danas sam pol igracki spremila u veliku kutiju na orman da bi mogli hodat kroz stan,a nadam se da ce mu bit interesantnije kad ih duze ne vidi.
    Sigurno će mu biti zanimljive nakon nekog vremena, tako je I mene više puta iznenadio oduševljenjem nekom igračkom koja mu ranije nije bila interesantna. Inače, probaj sa onom "magičnom" pločom za crtanje, vjerojatno ćeš ti više crtati nego on, ali će ga veseliti da pogađa što je mama nacrtala! Ivan je 2 mjeseca stariji, ali mislim da to nije bitno.
    Iako, opet se dokazalo kako nekonvencionalne igračke ipak najviše pale-tri dana ne ispušta iz ruke poklopac od tegle Nescafe-a
    A da vidiš histerije kad sam mu ga pokušala uzeti zbog kupanja

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •