Vidi rezultate ankete: Biste li sebe opisali kao "majčinski" tip?

Glasači
1123. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • da

0 0%
  • ne

0 0%
  • 1,123 100.00%
Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 171

Tema: "Majčinski tip"

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno "Majčinski tip"

Jeste li "majčinski" tip osobe? Jesu li vam djeca najvažnija u životu? Volite li se stalno brinuti za druge? Hraniti ih? Davati savjete? Tješiti? I slično što se već povezuje s majkama? Jeste li takvi samo sa svojom djecom a druge ne šljivite? Ili se ne doživljavate prvenstveno kao roditelj? Mislite li da je to pitanje "faze"?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da nisam, ne bih se tako opisala, ali je moja najveca i najvaznija zivotna uloga bas ta majke svojoj djeci. Mislim da nije faza vezana uz prinovu, ali se svakako taj pomak dogodio kad sam prvi put postala mama.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja ko BB, mislim da je moja najveća, najvažnija, najljepša, najodgovornija, najteža,...uloga upravo ta uloga-uloga majke.

No, nisam takva prema drugima, npr. u uredu i sl.
    No, zezaju me da ja uvijek pomažem starčićima , ali to nema veze što sam mama.

Nisam glasala

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: "Majčinski tip"

Citiraj argenta prvotno napisa
    Volite li se stalno brinuti za druge? Hraniti ih? Davati savjete? Tješiti?
    Niti priblizno
    Ali djeca mi jesu najvaznija. Samo mi nisu jedino vazna.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja mislim da sam blagoslovljena mogućnošću da budem majka, ali samo svojoj djeci.
    i to je jedini obavezan lik u ovom igrokazu, svi ostali su proizvoljni, ali i strogo odvojeni od lika mene kao nečije Mame.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim da jesam. Ali nisam to prevela tako da mislim da bi i prema drugim ljudima trebala biti onako zaštitnički nastrojena nego da sam stvorena za imati djecu

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa pitanje je dosta nedefinirano upravo zato što me zanima kako se same definirate.

Na primjer, ja nisam ta. Meni su neki aspekti mog života važniji od majčinstva, iako je ono sada u prvom planu, i znam da će ostati dugo vremena, i to mi nimalo ne smeta, jer me moja djeca ispunjavaju. Samo što su mi ti hraniteljsko-tješiteljsko-brižni instinkti malo zakržljali. A osobito nisam takva prema onima koji nisu moja djeca

Zato je moja sveki totalni majčinski tip i prema svojoj djeci (koja su joj centar svijeta) i prema drugima. Jednostavno si ne može pomoći. I to je (uglavnom) super

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo kad su djeca u pitanju. Oduvijek sam bila "slaba" na djecu, a pomalo hladna kad su druge kategorije ljudske vrste u pitanju.
    Od kad sam i sama postala mama, jednostavno sam nemoguća

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

javile su se "ne majke", a po anketi ima više "majki"

šala, of kors, da se netko ne uvrijedi

ni ja nisam majčinski tip, ali uživam biti majka svom djetetu

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Niti priblizno
    Potpisat cu kolegicu "nemajku".

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ja jesam majcinski tip, mislim po svim tim kategorijama koje si nabrojala.

na postdiplomskom studiju nadimak mi je bio 'mamusha' (univerzitet nije u HR, pa su i studenti bili iz cijelog svijeta, od tuda i takav nadimak)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja nisam, ali vjerujte mi da sam na kraju ispala sasvim solidna mama - kad je moja sestra saznala da sam trudna (prvi put), umrla je od smijeha i čuđenja. nemam pojma zašto. možda što sam onako malčice smotana, nisam onako prava mama i domaćica, što bi se reklo. s time da dobro kuham (iako mi AM ne vjeruje ).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

edit: dobro=odlično, nećemo biti lažno skromni

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Jeste li "majčinski" tip osobe? Jesu li vam djeca najvažnija u životu? Volite li se stalno brinuti za druge? Hraniti ih? Davati savjete? Tješiti? I slično što se već povezuje s majkama? Jeste li takvi samo sa svojom djecom a druge ne šljivite? Ili se ne doživljavate prvenstveno kao roditelj? Mislite li da je to pitanje "faze"?

da li je "majčinski tip" žena koja želi 24/7 biti uz djecu i svoj život posvetiti njima?
    zar ja, kojoj je jednako tako bitan i posao i kariiera, nisam majčinski tip?
    jer moje dijete mi jest najvažnije u životu
    i da, volim se brinuti za druge
    uživala sam u dojenju, presretna sam kad se želi maziti, volim ga tješiti i mislim da ja to radim bolje (kao i sve ostalo ) od mm-a
    takva sam najviše sa svojim djetetom, ali nisam hladna prema drugoj djeci
    i ne, ne doživljavam se prvestveno kao roditelj, već kao zaposlena uspješna žena, majka i supruga...

molim te, argenta, svrstaj me u svojoj anketi, jer ja to ne znam

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Citiraj summer prvotno napisa
    Citiraj a zakaj prvotno napisa
    Niti priblizno
    Potpisat cu kolegicu "nemajku".
    I ja. Jako sam majčinski tip za svoju djecu. Prema drugoj djeci osjećam brižnost i nježnost i lako s njima komuniciram, ali u pristupu životu mimo moje djece ne bih sebe opisala kao majčinski tip.

Nisam odgovorila na pitanje u anketi, jer za mene nijedan odgovor nije odgovarajući.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

definitivno nisam. Djecu prije nego sam rodila nisam čak niti voljela previše. Danas je moj L centar mog svijeta i volim ga više od ičega, no sigurno me nitko ne bi opisao kao "majčinski" tip

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

sama sebe sam iznenadila odgovorom

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

nisam
    ja sam mama svom djetetu i majčinska prema njemu ali prema drugoj djeci sam uglavnom ravnodušna čak mogu reći da me više nerviraju nego šta su mi slatka (pričam o generaciji mog djeteta preko7g)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    ja nisam, ali vjerujte mi da sam na kraju ispala sasvim solidna mama - kad je moja sestra saznala da sam trudna (prvi put), umrla je od smijeha i čuđenja. nemam pojma zašto. možda što sam onako malčice smotana, nisam onako prava mama i domaćica, što bi se reklo. s time da dobro kuham (iako mi AM ne vjeruje ).
    E, pa tako i ja.
    Ali stvarno!

Moja sister je baš onaj domaćinski tip, a ja sam koma po tom pitanju...

I baš sam prava mama

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja jesam majčinski tip prema svojoj djeci, ali nisam to i u ostalim aspektima svog života. Ne tetošim niti muža, što mi povremeno zamjera

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Defintivno se ne vidim kao majcinski tip ali mozda me drugi tako vide?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da jesam
    evo i maci kazem -dodji mami

a mislim da me i drugi takvu vide, nemam pojma a mislim da ih to i iznenadi

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    ja mislim da jesam
    evo i maci kazem -dodji mami

a mislim da me i drugi takvu vide, nemam pojma a mislim da ih to i iznenadi
    ali se godinama nisi mogla nacuditi da sam ja majcinski tip (ok, ok, nemoj drugima ovdje otkrivati zasto ).

a ja - majka zemlja, lezim, tj postojim, a moja djeca samo pasu.

ko i kod bubice, za mm i ostale to ne vrijedi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti me iznenadi
    a vidim da mi to neces oprostiti nikada

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zrinka

Ja sam majčinski, brižni tip otkad znam za sebe, prema svima, htjeli oni to ili ne

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam majcinski tip, mislim za sebe upravo suprotno. no ne znam kako me drugi vide.

ali svojoj djeci sam bas prava, ono, majka

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Automatski sam kliknula na "da", a sada kad sam malo razmislila nisam više sigurna... :/

Osjećam se prvo mama, a tek onda sve ostalo, ali mi samo majčinstvo u životu nije dovoljno...
    Osim vlastite djece, majčinske instinkte mi pobuđuju i tuđa djeca, ali nisam od onih osoba koju sva djeca vole...

Ne znam što sam zapravo trebala odgovoriti, vjerojatno nešto treće? :?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Osim vlastite djece, majčinske instinkte mi pobuđuju i tuđa djeca, ali nisam od onih osoba koju sva djeca vole...
    niti ja volim svu djecu, moram priznati da sam se uvijek čudila onim ženama koje su tvrdile da su sva djeca lijepa i slatka, meni su neka djeca baš izrazito antipatična :/

pogađate, glasala sam da nisam majčinski tip

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

po ovome navedenom ja nisam majčinski tip,niti sam ikad bila,a bojim se, nikad ni neću...ali ja ionako imam pomalo "prosto prošireno" poimanje žene majčinska tipa.

ja kad čujem majčinski tip,odmah mi se pred licem ukaže slika jedne moje drage prijateljice,koja je oduvijek bila svima "mama" i prije negoli je postala majkom svojoj djeci...
    ona je tip koji brine o svima svojima,koji će ti doć doma ako si bolesna ,pospremit,skuhat,stvorit nemoguće...uvijek naći vremena za razgovor i kavu...poslati dva miliona sms-ova ako si krenuo na put,a nisi se javio odmah po planiranom dolasku...domaćinski je i obiteljski tip...s druge je strane zanimaju i mnoge druge vanobiteljske teme,politika,druženja...

dakle,pod tim "mojim" majčinskim tipom krije se žena koja nije nužno okrenuta samo svojoj obitelji već se jednako požrtvovno daje svima oko sebe i prijateljima i poznanicima i ponekom potrebitom strancu...dakle, big mama koja bdije nad cijelom svojom okolinom i to joj je primarna, iako ne i jedina djelatnost

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

definitivno sam majčinski tip.

Volim kako svoje dijete, tako i tuđu.

Strašno mi je kad vidim dijete koje pati, najrađe bih ga uzela u krilo sve da ga nikad prije u životu nisam vidjela.

To što imam i drugih interesa ne čini me manje majčinskim tipom. Mislim da sam majka prvo, a žena drugo. Jer sam mogu žrtvovati neke svoje stvari radi djeteta uvijek.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nisam majcinski tip.
    ali dosta bliskih ljudi je primjetilo da otkad sam postala majka sam bolja osoba (citirat cu brata "nisam vise onako zlocesta")

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa mislim da jesam, moje dijete mi je naravno najbitnije, ali oduvijek sam voljela djecu, dok još i nisam imala svoju kćer. I dan danas je tako, volim djecu i volim biti u njihovom društvu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

o da,definitivno jesam...oduvijek mi je zivotna zelja bila majcinstvo i obitelj.
    Zbog toga sam se odrekla karijere i dobrog posla i najveca sreca na svijetu mi je provoditi dane sa mojim sinom u mazenju i igranju.
    Sve ostale stvari su mi sporedne i nista me toliko ne ispunja kao majcinstvo.
    Ne bi to mijenjala nizasto.
    To je glavna uloga mog zivota i smisao mog postojanja.

Sorry ak vam kvarim prosjek...nemrem si pomoci...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Definitivno nisam majčinski tip kakvog opisuje Petarpan (majka cijele nacije ) ali moram reći da sam zaradila neki poremećaj nakon rođenja drugog djeteta, a taj je da su mi sva djeca lijepa i da osjećam silnu nježnost kada sam u blizini bilo čijeg djeteta.
    Sve osjećaje prema njima mogu intenzivno poistovjetiti s osjećajima prema mojom K i svako njihovo raspoloženje (glad, umor, razdražljivost, posebno tuga i nemir) me direktno u srce dira.

Jučer idem kroz Billu i opazim najviše tri godine staro dijete kako se sapliće od vlastite nožice, (ima neke visoke bakandže na nogama) tuli i trlja oči, dok mama par metara ispred gura kolica i nešto mu dobacuje. Tko zna što je bilo, nije ni važno, možda bih i ja pozvizdila na njenom mjestu, ali ja više ne vidim ni junetinu ni piletinu, već buljim u to dijete, pratim ga pogledom i opirem se svojoj želji da ga uzmem i utješim (mada bi me vjerojatno izbubalo nogama jer nisam mama, a i mama bi zvala policiju ) jer tako duboko suosjećam s njim da mi se ponekad čini da blago pretjerujem.

Ne bih ja, ali kako da se toga otresem?

Nemam pojma kakav sam tip.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jel ima netko da je glasao, kakvo je stanje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

55
    44
    %

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Tenks...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam majčinski tip svojoj djeci.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Prije nego sam rodila nisam se uopce mogla zamisliti u ulozi majke. Oduvijek volim klince ali jednostavno se nikako nisam znala opustiti s njima, pravilno im pristupiti.
    Otkad imam ovo moje malo deriste, probudilo se nesto u meni i bas sam zadovoljna sa svojim odnosom i s drugom djecom. A s mojim...da ne pricam...on mi je sve, apsolutno nitko drugi mi nije ni priblizno bitniji...Tako da...da, smatram se majcinskim tipom.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Automatski sam kliknula na "da", a sada kad sam malo razmislila nisam više sigurna... :/

Osjećam se prvo mama, a tek onda sve ostalo, ali mi samo majčinstvo u životu nije dovoljno...

Ne znam što sam zapravo trebala odgovoriti, vjerojatno nešto treće? :?
    Ovako nekako i ja.

S tim što je za mene majčinski tip žene scena iz filmova gde debela, trudna sicilijanka meša ručak, doji dvoje a trećem briše nos, nasmejana uvek, strpljiva i brižna prema svakome.
    I bila sam u-b-e-đ-e-n-a da ću i ja baš tako, kad ono strpljenje me izdaje i sa jednim, daleko od toga da sam uvek nasmejana, jedino što sam brižna, brinem nekad i previše...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja i jesam i nisam majčinski tip.
    Yoda mi je najbitniji u životu, ali su mi važni i svi ostali aspekti života. ja mislim da ne bih bila dobra majka da sam 'samo' majka i da se ne ostvarujem i na drugim poljima. zbog toga bi glas išao za 'ne'
    a s druge strane, volim se brinuti za druge, pogotovo ako im u nekom momentu zatreba pomoć, bilo da su mali ili veliki. volim i drugu djecu, nećeke djecu svojih frendica... i tak. i zbog toga bih glasala i za 'da'.
    pa zato nisam glasala.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Citiraj magriz prvotno napisa
    molim te, argenta, svrstaj me u svojoj anketi, jer ja to ne znam
    Pa pitanje je upravo o tome što mi mislimo o sebi. Ono, kako se osjećamo, ne što radimo. Jest da su ovakve stvari pitanje stereotipa i ne mogu se uzeti kao neko realno određenje pojedinca, ali me zanimalo koliko se mama smatra prvenstveno mamama (po bilo čemu, ne nužno vremenu provedenom s djecom).

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ps: Odgovori su mi super! Neki su me stvarno

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Majka sam samo svom djetetu i to mi je na prvom mjestu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam majčinski tip, ne tetošim nikoga.
    Majka sam samo svojoj djeci.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Generalno nisam majcinski tip, samo sam mama svojoj curi. Cak znam da za mene kazu da sam hladna, onak, generalni dojam drugih ljudi.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Generalno nisam majcinski tip, samo sam mama svojoj curi. Cak znam da za mene kazu da sam hladna, onak, generalni dojam drugih ljudi.
    Ma daaaaaj??? :shock:

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A meni si ti Iv bas ful majcinski tip. Ali naravno, ne neke stereotipne majke.
    Kad smo gledali Kaspijana pa se sjetila Ema kampiranja i da nije imala putovnicu, bas sam skuzila da si ti uz jos mozda dvije frendice, jedina kojoj bi dala dijete na brigu (na temelju onog kako se ponasas prema svoj djeci u drustvu kad smo negdje).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

(bb: vidis da sam gore napisala moja djeca )

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dio onoga što si navela pod opisom "majčinski tip" se tiče mene, dio ne tiče...pa nisam znala što bih odgovorila

Npr. ono da mi je moje dijete sve na svijetu je živa istina! Ovo da volim kuhati, peglati, brinuti se za sve oko sebe....i nije baš istina

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •