Kuhanje na žalost ne stane u moj raspored iako sve više vidim da me to zanima. Ali meni taj dio niti ne ulazi u sliku "majčinski tip". Moja tipična slika majčinskog tipa je Mary Poppins. Oprati, opeglati i sl. može bilo tko.
da
ne
Kuhanje na žalost ne stane u moj raspored iako sve više vidim da me to zanima. Ali meni taj dio niti ne ulazi u sliku "majčinski tip". Moja tipična slika majčinskog tipa je Mary Poppins. Oprati, opeglati i sl. može bilo tko.
mary poppins je dadilja, placenica![]()
ja sam jedno vrijeme radila kao dadilja i to mi je daleko od majcinstva. drugacije su pobude.
Baš sam to htjela napisatiflower prvotno napisa
ali i pitati vas kojima majčinski tipovi idu na živce zašto je tomu tako. Ozbiljno me zanima ne zezam, ja si stvarno koji put ne mogu pomoći i koliko sam si sama kriva za tu neku stalnu brigu za druge toliko mi ljudi iz čista mira prilaze i u 5 minuta ispričaju cijeli život.
ja se ne uklapam u flowerinu viziju mt.
djeca mi još nisu sredovječna ali nisam ja takvo zabadalo pa da ću propitkivati jesu li jeli, što, kada i koliko, zašto nisu napravili to i to i neće mi padati na um da ih gnjavim svojim vizijama bolje i ljepše budućnosti jer će mi uvijek u ušima odzvanjati svekrvina nastojanja da nas nagovori da prodamo svaki svoj stan i zajedno uložimo u neku kućicu s vrtom i živimo sretno do kraja života pod njezinim matronatom...
mislim da su ti mt-ovi nesretni kada im djeca odrastu i postanu samostalni ljudi jer time gube smisao svog postojanja.
nadam se da se neću na taj način vezati uz svoju djecu, gušeći njihovo osamostaljivanje i patološki ih vezujući uz sebe za sva vremena.
U tome leži opasnost samoostvarenja isključivo kroz majčinstvo.
Čini mi se da smo počeli razgovarati o više različitih stvari.
pa to je karikatura od MT, zasto ti je to u definiciji MT?flower prvotno napisa
ne volim kad mi ljudi (poznati i nepoznati) dijele savjete, kad me žele, nepozvano, tješiti, nadgledati...yaya prvotno napisa
ako trebam, pitam, i ne ustručavam se tražiti savjet, pomoć... ali ne volim kad me netko patronizira. osjećam se u okovima
OK, a jel može onda proći Maria iz Moje pjesme moji snovi? 8) Nemoj mi reći da to nije majčinski tip?flower prvotno napisa
ima racionalnih mt-ova koji su to dok za tim ima potrebe odnosno dok ih djeca trebaju, a ima i onih koji se realiziraju u toj ulozi smatrajući je cjeloživotnom.
meni asocijacija na majčinski tipovi uopće nema negativnu konotaciju, baš suprotno. i uopće mi ne idu na živce. netko je već napisao - volim kad su oko mene.![]()
marry poppins mi nije nikako asocijacija, ovako ja zamišljam majčinski tip žene: tople žene, smirujuće, vole djecu svoju i tuđu i znaju s njima, pune su ljubavi i pažnje za svu djecu, imaju vremena - eto, to su moje asocijacije na majčinski tip žene. a kuhanje mi je neizostavo u toj slici, moram priznati![]()
Pa imam ja život i uz majčinstvo.Zdenka2 prvotno napisa
imala ga je i moja svekrva i sve je naizgled bilo ok dok sin nije odrastao i odlučio se osamostaliti i napustiti je. odjednom više nije morala o nekome neprestano voditi računa - gdje je, s kim je, kada će se vratiti, je li jeo?...yaya prvotno napisa
ne kažem da ćeš se i ti tako ponašati samo ukazujem na moguću zamku.
Ja jesam majčinski tip iako djelujem dosta hladno i rezervirano onako na prvu. Oduvijek sam htjela troje djece i nadam se da će se to i ostvariti. Obožavam djecu, igrati se s njima, pričati, pjevati, brinuti se; zato sam i upisala taj studij. To je što se tiče mene kao majke ali ako u ulogu majčinstva spada i kuhanje i ostali kućanski poslovi onda priznam da mi to malo teže pada, rađe bi se satima igrala na podu sa sinom nego kuhala ili peglala![]()
recimo, svatko cita svoju knjigu! zivim za taj dan...cvijeta73 prvotno napisa
ja sam znala vec vise puta razmisljati o tome, za koga bih od forumasica voljela da je meni mama. a za koga mislim da bi mogao biti dobra mama mojim klincima.inače, da damo dozu veselja u ovaj topik, evo mojih top pet majčinskih tipova ovog foruma (s time da sam pitanje shvatila kao a zakaj, nemaju mi veze ostali interesi, karijera i sl s time da li je netko majčinski tip ili ne).
dakle, broj jedan mi je definitivno zhabica, dovoljno je pročitati njene postove i vidjeti kako ona iskreno suosjeća sa svime što ostali forumaši prolaze i kako se iskreno veseli svim uspjesima i mama i dječice.![]()
dalje slijedi definitivno zrinka - iz istih razloga. e onda, postaje teže odlučiti, ali u tu skupinu mi spadaju i AM, ivarica i kloklo. oko yaye se nekako dvoumim, a ako tu svrstam i av70 mislim da neću pogriješiti.![]()
ali se ne sjecam jesam li ikad dosla do nekog zakljucka :/
Mislim da je sve stvar percepcije. I moja je mama takva i iskreno meni je baš lijepo kad me nazove i pita "kako si dijete?" I ona to zna. Mislim da roditeljska ljubav nema dobne granice, ja ću uvijek biti Sonjina mama a ona će uvijek biti moje dijete isto kao i ja svojoj mami. Istina neću joj do kraja života brisati guzu ali ona zna i nadam se da će znati da ću uvijek biti tu za brisanje suza. To ni u kom slučaju ne znači da želim imati kontrolu nad njom i njenim životom ali podrazumijeva da ću uvijek biti prisutna u njenom životu kad god me zatreba.
cvijeta hvala na komplimentubas si me dirnula
![]()
![]()
![]()
ja ne vezem nikakve negativne konotacije uz pojam "majcinski tip"
mislim da je upadanje u zamke i prelazenje granica te zadiranje u tudje zivote i osobnosti poput ovih sto fegusti i magriz govore stvar osobnosti, a ne toga jesi li majcinski tip ili ne.
jos uvijek mislim da se sama tako ne ponasam. prije bi rekla da ljudi meni vise prilaze nego ja njima, ko yayi, u 5 minuta saznam cilu zivotnu pricu, a nisan nista pitala ni dirala se, samo mi dodju s punim povjerenjem.
djeca isto tako. posebno djeca.
i meni se cini da se tu mijesa puno toga i da se neka ponasanja pripisuju majcinskom tipu koja ja bas ne bi pripisala.
Ne mislim da je majčinski tip netko tko se mnogo vrzma oko djece, bilo potrebno ili nepotrebno, kompetentno ili ne, autoritativno ili kreativno. Ne mislim da postojanje drugih interesa ograničava majčinskost niti da je nedostatak drugih interesa i zanimacija pokazatelj da je žena majčinski tip.
Ja bih majčinskim tipom nazvala onu ženu koja prvo pomisli na djecu u svakoj situaciji. Kako će se nešto, bilo što odraziti na djecu - odlazak na izlet, promjena posla, selidba, pljusak, pobjego autobus, povišica, neplanirani trošak, slobodni dan, na brzinu skuhan ručak... Imam takvu kolegicu, a ja nisam takva.
Isto tako.cvijeta73 prvotno napisa
Fegusti, to je neki drugi film.
Ja sam u petak bila khm.. malo zabrinuta na onaj prolom oblaka, hladnoću i munje i par puta su me zasvrbjeli prsti da se latim mobitela i pitam dijete gdje je, snalazi li se, mada smo se dogovorili da će zvati ako što treba.
Kad pomislim kako se pred dečkima javlja mami i govori "Ne, ne stojim ispod drveta na osami, nisu mi mokre noge, da, sve je u redu" - odustanem, ali misli su mi konstantno uz njega, badava.
I kad mi poslije dođe i kaže: Saću ja svojoj majčici skuhati jedan vrući čaj, skroz mi se raskravila od čekanja... ja bih ga pojela.
![]()
Valjda ću mu dopustiti da se oženi.![]()
lijepo si to napisala.yaya prvotno napisa
to bi i trebala biti granica koju ne bismo smjeli prijeći.
Nekoliko stvari je baš dobro rečeno. Između ostalog
i ovo što je naša majčicayaya prvotno napisa
napisala
zhabica prvotno napisa
eto mene opet iz perspektive djeteta!Vlvl prvotno napisa
sviđa mi se ova definicija. mama koja uvijek ima na umu svoju djecu (iako ne bih rekla da se pretjerano brine ili žrtvuje. samo ih ima na umu. učiniti će mnogo toga, ali to nikad neće smatrati žrtvom.). moja mama je tu negdje, ali i tata! je li mi tata - majčinski tip? bi li to možda trebalo zvati: roditeljski tip?! otkad ne živim s njima uživam u tome više nego ikad! meni ta pažnja puno znači i osjećam se voljeno, važno, primjećeno. i ja guštam kad me mama/tata nazove i pita "di je moje dite?"![]()
ja bih odabrala Saradadeviia zakaj prvotno napisa
ova rečenica ti dođe ko neki refrena zakaj prvotno napisa
![]()
Onda bi svaka majka bila majčinski tip, ili se varam?Vlvl prvotno napisa
![]()
uf, mora da sam zbilja senilnaapricot prvotno napisa
![]()
Ja se ježim od pomisli da bi moja djeca bila i s kim, nekako mislim da im nema bolje mame od mene, pa u tom smijeru nemam favorita.
Ali ima osoba kojima se zbog odnosa s vlastitom djecom iskreno divim.![]()
Ja sam shvatila da za sebe biramo forumsku mamu .AdioMare prvotno napisa
Ovo i ja imamosoba kojima se zbog odnosa s vlastitom djecom iskreno divim.
ivarice, valjda su me tako naucili. majcinski tip u psih. je cesto neg. obojen.
jer majka imas pravo biti samo svojem djetetu i to toliko koliko mu treba, a za sve ostale je to los model ponasanja.
to sam i ja mislila... dok nisam vidila neke koje su jedva docekale da djeca odrastu pa da više ne moraju mislit na takve stvari... imaš dojam da sve te neke roditeljske stvari rade jer znaju da bi to tako trebalo, da se to MORA, a ne zato što im srce ne da drugačije... i kao da im je u glavi lijepo zbrojeno što su sve učinile, i računaju kako i čime bi bio red da djeca to "vrate"...AdioMare prvotno napisa
Ja sam majčinskiji tip nego što sam mislila da ću biti.
Nemam sklonosti tetošiti odrasle, ali za svu djecu osjećam odgovornost - onako kako su već neke od vas pisale.
I već sam službeno izabrana za mamu svojim dvjema nećakinjama Amerikankama, u slučaju potrebe. Eto, ako me vi i ne biste za mamu svojoj djeci, ima tko bi.
joj, ja nisam nikakav majcinski tip ili neki drugi tip, ja sam Majoslava, takva kakva jsam
potpisujem!cvijeta73 prvotno napisa
od forumasa koje ne poznajem mi je definitivno zhabica pala na pamet
prije nego je napisala za sebe ista. toliko strpljenja i empatije u nekim situacijama, nemoguce je ne primijetiti![]()
meni je majcinski tip definitivno pozitivna figura, i uopce mi nema toliko veze s konkretnim majcinstvom, nego s osobinama osobe, toplina, empatija, razumijevanje, strpljenje. i svida mi se kako je to Zorana opisala.
Moja draga prijateljica muza oslovljava sa "sine"
E to vam je majcinski tip![]()
I ja bi! Pa bi mi vertex bila mamavertex prvotno napisa
, a AM sestra
![]()
Sigurno bih se razvila u prekrasnu osobu![]()
Ajajaja...uzasa...seni prvotno napisa
Ni ja se ne osjecam majcinskim tipom, ali sam totalno drugacija osoba od kad sam postala mama. Nekako sam blaza, briznija, njeznija..ali sto se MM tice, tu sam prvenstveno zena.
Ovo potpisujem, ne želim da se prema mm odnosim "majčinski"sweetmint prvotno napisa
ko i mm-uyaya prvotno napisa
![]()
totalna suprotnost od mene. kad smo mi prohodali jedna nasa frendica meni veli pa dobro je za tebe da ste skupa, mozda i tebe ljudi tako zavole![]()
apricot prvotno napisa
A ja Anek.
Nisam ju nikada vidjela ali tako sam je doživjela na forumu.
A tek kolačići...![]()
meda prvotno napisa
![]()
Ja nemam majčinske osjećaje prema MM-u, ali kažu nam da izgledamo kao da smo brat i sestra![]()
Vidim, ovdje se pravi top-lista.Imala bih i ja svojih kandidata, iako sam sigurna da cu neke zaboraviti; Samaritanka, Anek, Saradadevii, marta, zrinka, AdioMare, vertex, M. Juanita, VedranaV, Maja, neizostavna ivarica.....
![]()
ako se ovdje nastavi izbor za miss majcinstva topik cemo morati zakljucati.ne moram vam objasnjavati zasto![]()
ok. ali ipak ti moram napomenuti da si mi i ti bila u uzem izboruflower prvotno napisa
![]()
aj bogu falaflower prvotno napisa
uvuku mi se bradavice kad ijednu od vas zamislim na sisi