Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Spavanje na trbuhu

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Spavanje na trbuhu

Mojoj su curici skoro dva mjeseca i po danu najviše voli spavati na trbuhu. Znam da taj položaj pedijatri ne preporučuju, no zanima me je li ipak moguće bar kraće vrijeme ostaviti dijete da tako spava. Mojoj curki nakon jela taj položaj najviše paše, u protivnom ju muči probava. kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I sestra i ja smo spavale na trbuhu kao bebe.
    Po danu ti je jos manji problem, osobito ako beba spava u tvojoj blizini pa je svako malo mozes provjeriti + nemoj joj stavljati nista mekani i pahuljasto oko glave da ne uroni glavicu u to pa da ne moze disati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

moja starija cura se sama okretala za spavanje na trbuh s dva mjeseca. ja pročitala da se ne preporuča, par dana dežurala uz nju i okretala, onda otišla kod pedijatrice (da, s prvom bebom se i zato ide ). rekla dr da joj tako vjerojatno najviše odgovara i da ju pustim.
    mlađa spava na trbuhu od tri i po mjeseca (duplo je teža, pa joj se valjda bilo teže okretat u snu ). pustila sam, nisam bila ni kod dr

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj isto ima 2 mj i obožava spavati na trbuhu. po noći prvu turu odspava mirno, onda cica i onda je poslije nemiran ako ga ne stavim na trbuh. baš sam jučer pitala pedijatra šta misli o tome, rekao je da ga slobodno stavljam bez ikakve bojazni.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam isto cula da to ne preporucuju kad beba spava "sama", znaci duze vrijeme po noci. Mi nasu metnemo na nas, na prsa, i onda isto spava na trbuhu. Ali slazem se sa ostalima da nikako ne stavljas jastuke, pokrivace, igracke ili bilo sto sto bi ju moglo ugusiti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

moj je dosta spavao na trbuhu i isto voli tako bit. Ja ne volim da je na trbuhu, jer kužim da mu se nosić napuni, pa ga zeza....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja L je od treceg tjedna samo htijela spavati na stomaku tako sam ju i stavljala...znala je cijelu noc prespavati na stomaku....tako da ja sam za da stavljas na stomak ako bebacu pase...nemoj se bojati..

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moj sinek isto tako spava na trbuhu. Od svog trećeg tjedna. Nismo imali izbora obzirom da je na leđima imao jaki Moro refleks plus je imao grčeve pa mu je jako pasalo spavati na trbuhu.
    MM i ja se nismo još uvijek otarasili straha, stalno ga provjeravamo da li diše...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dok je bio novorođenče, spavao je na leđima. Ja njega na bok, mogla sam podmetnuti štogod, on bi se okrenuo na leđa. Sad po danu spava na trbuhu, s tim da guzu drži u zraku. Po noći mijenja leđa-bok.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam obojicu okretala na bok i stariji spava tako, a manji kako god da ga stavim on se prebaci na trbuh.
    Neznam kad je počeo s tim ali se još kao bebica uspijevao prebaciti na trbuh.

sandy-l avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala, cure, sad mi je lakše.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam to prakticirala isključivo ako je spavala na meni, to je obožavala, zaspati preko mene s cicom u ustima, pogotovo dok je imala grčeve ostavila bih je tako da joj bude ljepše a ja bih nešto čitala.

Ali samu na trbuhu je nisam htjela ostavljati, sve je to statistika i znam da su i nas nekad tako ostavljali da spavamo ali ipak...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moji su oba odmah htjeli spavati na trbuhu. u prvo vrijeme me to baš plašilo i znala sam se stalno buditi i provjeravati jel sve u redu.
    al jednostavno tako vole.
    stariji mi je, možda zbog toga, jako brzo i propuzao i prohodao
    mlađeg još čekamo

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ivy jel ti se to mlađi zove Mak?

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Andrej od rodjenja spava na trbuhu. Kada bi ga u pocetku stavla na bok on se okretao na ledja, a ja sam se bojala da ne bljucne u snu pa sam ga pocela stavljati na stomak. Posto sam videla da mu se to dopada ostavila sam ga.
    Pitala sam ortopeda da li je to uredu i on je rekao da jeste samo da mu moram nesto smotati i staviti ispod nogica da mu ne bi otisle ukrivo prema napolje. Nisam to uradila Ne cini mi se da drzi noge tako kao zabica nego se oslanja vrhovima prstiju ili ih skroz ispruzi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mia također voli spavati na trbuhu,kako sam se i još se toga plašim ja nju stalno okretala ona se bunila,ali pedij.je rekla da što su bebači veći to bolje oni imaju motoriku,te da se sami okreću,al da mogu birati ne bi joj dala da spava na trbuhu,o je sve do djeteta

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam cijelo svoje djetinjstvo prespavala na trbuhu! Moja curica takodjer ovih 8 mjeseci spava na trbuhu....probavala sam na sve moguce nacine da zaspe na ledjima ili na strani, ali nema sanse Isto me je to brinulo pa sam pricala o tome sa obiteljskom prijateljicom koja je neonatologinja...i ona mi je rekla da beba koja iskljucivo boravi na trbuhu moze imati problema sa kicmom-nisam je trazila objasnjenje pa me ne pitajte Ali je takodjer rekla da ako dok je budna bude na ledjima, onda je to OK i ne trebam se brinuti. Naravno da bude na ledjima dok je budna, tako da sam pustila dijete da spava kako zeli. Danas zaspe na ledjima, a u snu se okrene onako kako joj vise pase- bilo na ledja ili stranu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    ivy jel ti se to mlađi zove Mak?
    je, je, ima nas još?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebe trebaju spavati na ledima kako bi se smanjio rizik SIDS-a.

U trinaest godina koliko traje kampanja Back to Sleep u Americi ucestalost SIDS-a smanjena je na pola (a postotak djece koja spavaju na ledima povecan s 13% na 73%).

Detalji se mogu naci na http://www.nichd.nih.gov/sids/.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Borna je do 2,5 mj. spavao isključivo na leđima i eventalno ponekad na lijevom boku. A od tada želi isključivo spavati na trbuhu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

¸zbog ovoga sto ancica pise ja sam F, po noci, stalno stavljala spavati na ledja (sve dok se nije pocela okretati sam, tako da sada najcesce bira spavanje na trbuhu). Po danu bi malo dozvolila ali bi bila uvijek uz nju...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja bih, sigurnosno gledano, dala sve da je htio spavati na leđima.
    Ali jednostavno nije bilo šanse. Tri dana sam ga stavljala na leđa i/li bok i sva tri dana bi spavao po manje od pola sata. Onda sam ga, totalno iscrpljena, stavila na trbuh i odspavao je tri sata! Pokušala sam isto još par puta i kad sam vidjela da ne može spavati na leđima, odustala sam. Ne znam je li to pametno, ali stvarno nisam imala izbora. Najbolje što sam mogla je da sam ga uvijek držala kraj sebe dok bi spavao.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iako su mi cure kad bebe spavale na leđima, sinek spava na trbuhu. Na leđima se non stop budi, ima jaki Moorov refleks, stalno su mu raširene ruke kao da se boji, razbuđuje sam sebe. Na trbuhu spava mirno jer su mu ruke fiksirane.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moje su oboje leđni spavači, i nekako se izmigolje u taj položej koliko god ja insistirala na boku. Sa starijom nije bilo većih problema, ali mali često bljucne, pa me zaista strah ostaviti ga na leđima bez nadzora.

Aliana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Bebe trebaju spavati na ledima kako bi se smanjio rizik SIDS-a.

U trinaest godina koliko traje kampanja Back to Sleep u Americi ucestalost SIDS-a smanjena je na pola (a postotak djece koja spavaju na ledima povecan s 13% na 73%).

Detalji se mogu naci na http://www.nichd.nih.gov/sids/.
    A bljuckanje? Meni su u bolnici rekli da je ne stavljam na leđa da se ne bi ugušila ako bljucne....sada ima 5 tjedana

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ancica sta je ustvari ovaj SIDS? Mislim znam za sta je skracenica, ali ne znam sta se to ustvari desi? Da li se bebe uguse posto zaguraju glavu u madrac ili sta...? Zbog ovoga sam se bojala starije dete stavljati na stomak, ali Andrej nece nikako drugacije da spava, nema sanse Na ledjima se uplasi svojih ruku pa se probudi nakon 10 minuta, a ako ga stavim na bok on se odgura na ledja....
    Da li je ovaj SIDS vezan iskljucivo za jako male bebe (prve nedelje zivota) ili vazi i za starije bebe (3 meseca i vise)?

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Damijan spava na trbuhu jer nevoli na leđima, a mrzi na boku. Čim ga stavim na bok počne doslovno urlati. Neznam što da kažem na sve ovo što sam pročitala...

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bih voljela da moja curka (3mj.) povremeno hoce spavat na trbuhu. Ali nema sanse. Dize glavu, koprca se, stenje, tuli ... Jednom rijecju, mrzi bit na trbuhu. A iz bocnih polozaja uvijek uspije izmigoljit i lec onako kako najvise voli - na ledja. Glava joj, avaj, izgleda kao da joj je netko zapiknuo sestar u nos i napravio kruznicu.
    Inace, mene su prakticki od rodjenja stavljali na trbuh. I dan danas jedino tako spavam.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno spavanje na trbuhu

Moj M. voli najvise spavati na leđima, ali za spavanje na trbuhu sam procitala da nije lose za bebe (dok sama ne mogu drzati uspravno glavicu) i to po danu i uz nadzor roditelja. jer im pomaze i kod grceva, lakse se podrignu i imaju vjetrove, pa im je lakse

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •