Pavičića za glasnogovornika + koordinaciju javnog prosvjeda!!!!
Tako je rječit, pametan i empatičan![]()
Nisam pratila jedno vrijeme pa nisam sigurna, ali čini mi se da od pravobraniteljice još ni pisma ni razglednice...
Zanima me što je s ovim, hoće li se itko ikada izjasniti ili će vrijeđanje djece začete IVF-om proći tek tako, kao da ga nije ni bilo.
Zanima me bi li jednako bezazleno gđa. Petir prošla da je izjavila da su npr. djeca neke nacionalne manjine, ili određenog dijela lijepe naše ili pak bilo koje druge skupine stanovnika bolesnija od ostale djece.
Naša M. nije začeta IVF-om, ali srce me boli kad se tu toliko čekanu i željenu dječicu ovako vrijeđa. Bez sankcija i posljedica.![]()
Vjerujem da će gđa. Petir krasiti neku izbornu listu na predstojećim izborima i zgražam se činjenicom da jedna javna osoba može govoriti takve stvari bez ikakve, ali ikakve, kazne (osim nadam se Božje)!
Bas sam i ja to neki dan htjela pitati......
cure moje,
a da netko okrene broj telefona Pravobranitelice. Za mene je Petirkina izjava eklantatan primjer kršenja dječjih prava i povrede dostojanstva nemalog broja hrvatskih roditelja i dječice. Ne bi bilo OK da to samo tako prođe. Ipak je ona saborska zastupnica te bi dostojanstveno trebala zastupati sve građane svoje zemlje?
Ma zanimalo me bas jel odgvorila Rodi kao instituciji....ne bi bilo ok da nije![]()
Da, i mene. Ipak joj je Udruga poslala službeni dopis, valjda... Postoji li neka zakonska obaveza na odgovor, ako već ne moralna. Pa radi se o djeci i kršenju njihovih prava!tikica_69 prvotno napisa
Iako, u kakvoj državi živimo, više me ništa ne može iznenaditi...![]()
ja sam i mislila da netko ispred Rode nazove službeno!!!
minimum zaslužujemo javnu ispriku!!!!!!!
Gospođa Petir je mišljenja da je izložena javnom linču. Suosjećanje, razumijevanje, tolerancija i ostale vrijednosti nisu joj baš bliske i sumnjam da uopće može prepoznati da je pogriješila.
Koliko znam ured pravobraniteljice ima zakonsku obavezu odgovoriti pošiljatelju, iako je obično prvi odgovor s nanakom tajno, tako da možda zbog toga nema reakcije ovdje. A možda se naprosto ured ne može ili neće s rogatim bosti pa slučaj nikako da dođe na red.
Javna isprika bi bila OK.
Uopće me nije briga za mišljenje i osjećaje gđe. Petir, samo želim da snosi posljedice diskriminirajućih i uvredljivih riječi izgovorenih u Saboru (a i poslije putem medija). U pravnoj državi bi ispika bila zaista najmanje što zaslužujemo, mi građani RH!