Da li se tko snalazi u ovoj temi??
Da li se tko snalazi u ovoj temi??
Pa bila sam na pretragama hormona, a tamo "teta" koja izdaje nalaze kod davanja mojih nalaza uzvikne U-HUUU. Nisam se snašla da ju pitam što joj to znači, tako da sam sad doma u "banani".
Nalazi glase:
estradiol 109.2 pmol/l
LH 2.5 1U/L
FSH 5.4 U/L
testosteron ukupni 0.9 nmol/L
testosteron slobodni 13.9 pmol/L
SHBG 42.4 nmol/L
androstendion 4.8 nmol/L
- ovi hormoni vađeni 4 d.c
progesteron 68.7 nmol/L
- ovaj hormon vađen 21 d.c.
Ako znaš što bi to trebalo značiti, spasila bi mi moj vikend duševni mir
Ciao Nina 35 sorry sad sam nasla vremena, Znam ti reći za nalaze koje sam ja vadila i po svojim referentnim vrij.nina35 prvotno napisa
Progesteron super, LH i FSH takođe, kao i ukupni testosteron.
Ali nikad nisam radila slobodni t., androstendion i SHBG tako da nemam na nalazu vrijednosti- možda da probas na internetu naći.
Zbog cega si radila nalaze ?
Nadam se da su i ostali ok. posto ovi za koje ti znam reći su ok.![]()
Puno hvala na pomoći, sutra idem kod svoje ginekologice, pa ću vidjeti gdje je problem. Naime, imam problema sa menstrualnim ciklusom, depresivnim stanjem, ispadanjem kose, aknama, a na nalazu mi piše menopauza. Problem je u tome što imam samo 34 godine. Sve u svemu ne osjećam se dobro.
Koliko sam ja upućena kod menopauze FSH bude visok, kažu da je vrijednost do 6 odlična, 6-9 dobra, 9-12 pristojno, a preko 12 rezerve JS upitne. Uostalom gin. će ti, nadam se pojasniti sutra.
Sta mislis da prekontrolises hormone stitne zlijezde ili bar TSH.
Svako dobro, pa javis sta su ti rekli.![]()
Svakako bi trebala vidjeti hormone štitnjače.
Cure hvala vam na pomoći, javiti ću što je rekla ginekologica.
Vama želim svako dobro
ja sam u med.struci a neznam si očitat vrijednosti jer ih nisam dobila,može pomoć???unaprijed hvala,strašno mi je neugodno
Lh 21.4
FSH8.7
prolaktin10.9
Ciao,
Ugrubo FSH- ok, ali ovoliko veći LH mogao bi ukazivati na pocs- sindrom policističnih jajnika. Za prolaktin ti ne znam reći, u mom labu su drugačije ref. vrijednosti, ako malo proguglas možes naći vrijednosti na netu.
Pozdrav
evo tu se je pisalo o hormonima http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=7003
Bok svima,
ljubazno molim ako mi itko može pomoći..naime bila sam u Mariboru, imala sam transfer dva embrija i danas sam radila pretraku krvi Beta hcg. Doktorica mi radi tek sutra ujutro, a ono što ja mogu pročitati je: rezultat 0.14
Šta to znači? Spremna sam na sve..
Beri