Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: ideje za bebaca od 13 mjeseci

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno ideje za bebaca od 13 mjeseci

Ispricavam se odmah ako tema vec postoji,ali je nisam nasla.
    Moj D. je 13 mjeseci i zanima me ima li kakvih boja ili masa za modeliranje za tako male?Nestosto nije opasno ako stavi usta?Sad ide ruzno vrijeme pa smisljam nacine da ga malo zabavim u kuci.Prije par dana je jeo keks sa cokoladom i svidjelo mu se ostavljat otiske rukice po podu,zato sam dosla na ideju o bojama.Jedino me muci to sto jos uvjek zna stavljat svasta u usta.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za modeliranje bi mu najprikladnije bilo slano tijesto. A boje? Hm, pa neke prirodne. Samo tijesto možeš obojati tako da ga napraviš s vodom u boji - crvena od cikle, smeđa od kave ili čaja, zelena od neke zelenjave... No, mislim da je on još premali da bi imao neki stav prema bojama i upotrebi istih :/. Ispravite me ako griješim, molim.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Play Doh plastelin koliko znam nije štetan ni ako se pojede.
    Mi za sada crtamo nekim Crayola flomasterima na kojima piše 2+, i sa ruku i sa odeće se skidaju samo vodom, sa nameštaja se isto lako brišu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I ja sam u Muller-u kupila flomastere na kojima pise 1+ isto se lako brisu al za to je jos previse mali.Opet kazem interesantno mu je kad su rukice umazane npr. cokoladom onda ostavljat otiske i bojat pod ili kuhiju .Isto tako namoci kruh u ustima pa ga onda melja po rukicama i razvlaci ili guzva i mota.Zato su mi na pamet pale boje koje bi mogao mazat rukicama i neka masa za modeliranje.
    Inace smo vec bebi igracke kao sto su ubacivanje oblika i to "isfurali".
    Trenutno mu je lopta interesantna ali ja bas nemam uvjek volje jurcati za loptom.
    Pomenuti flomasteri za sad sluze kao udaraljke ili ih donese meni da mu ja crtam 8) .

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas sam u Turbo limaču videla Crayola finger paint easy washable Tako piše. Ima mali paket - crvena, žuta, plava, kupila sam pa ćemo da probamo. A tu gde se prodaju boje ima stvarno svega, pogledaj, puno bojica koje se lako peru.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala!Sutra cemo u setnju po trgovinama i knjiznicama pa mozda nadjemo nesto .Najvise me muci sto sad svaki dan sve losije vrijeme pa nemamo puno prilika bit vani kao ljetos .A u stanu mu sve brzo dosadi i postane nervozan,valjda zato sto je naviko bit puno vani.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

igrajte se kockama
    puno primjerenije jednogodišnjaku nego flomasteri

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    igrajte se kockama
    Jel postoji neki konkretan razlog zbog čega flomasteri nisu primereni jednogodišnjaku? Kod nas u kući se mnogo crta i piše pa je to jedna od stvari koje je Nađa prvo poželela kad bi videla nekog od nas. Pa je i dobila papir i bojicu, flomaster.
    Kocke je ne zanimaju uopšte.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma immo puno raznih kockica al nisu mu interesantne.Dok mu je mokar kruh il flomasteri puno interesantniji.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo je sjajno!!

http://www.aktivniklinci.com/igracke...layfoam-6-pack

Svakako preporučujem, a ključna riječ je netoksično

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

igrajte se kockama
    X

Kod nas, omiljena zabava. Kocke, kocke i opet kocke

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Ovo je sjajno!!

http://www.aktivniklinci.com/igracke...layfoam-6-pack

Svakako preporučujem, a ključna riječ je netoksično
    dal toga ima za kupiti negdje osim preko neta?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma dajte djetetu slano tijesto (s malo ulja) i da vidis zabave.. a nema straha ak stavi u usta. Tko zna kakvih sve aditiva i boja ima ta pjena (bez obzira sto je kao netoksicna), a tako malo dijete - velike su sanse da ce strpati u usta.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Jel postoji neki konkretan razlog zbog čega flomasteri nisu primereni jednogodišnjaku?
    ako mu daš zatvoren, postoji opasnost da strpa u usta i da mu čep ostane u usnoj šupljini (da ne kažem da ga može progutati)
    ako daš otvoren, nije baš zgodno da cucla tu boju

meni je to dovoljan razlog
    (da ne govorim da ga može i meni zafrljoknuti u oko)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sma dorianu kupila konacno onaj play doh, kad je to primio u ruke sav se stresao od gadljivosti

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

inace je u to doba jedino bojice, one male koristio. kasnije i pastele. sad voli vodene bojice.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi pronasli nesto cime "ubijamo" dosadu,pogotovo dok mama kuha.U Mulleru mu kupila magnetna slova i brojeve,dosta su veliki da ih nemoze progutat,pa ih slaze po frizideru i masini za sudje.
    Sa flomasterima se nikad ne igra sam,uvjek sam uz njega,ja crtam i bojam a on se smije.
    Nasli smo jednu prozirnu flasu kojoj smo rasjekli poklopac pa mu je sad fora ubacivati oblike koje mu rezem od tvrdog kartona.
    Time se mi zabavljamo ovih dana,a vi???

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Jel postoji neki konkretan razlog zbog čega flomasteri nisu primereni jednogodišnjaku?
    ako mu daš zatvoren, postoji opasnost da strpa u usta i da mu čep ostane u usnoj šupljini (da ne kažem da ga može progutati)
    ako daš otvoren, nije baš zgodno da cucla tu boju

meni je to dovoljan razlog
    (da ne govorim da ga može i meni zafrljoknuti u oko)
    Ma OK, nikad se ne igra sama sa njima, uvek zajedno sedimo i crtamo. A i nije od onih što stavljaju usta, ni ručak niti igračke
    Mislila sam da može da našteti u motoričkom razvoju, tako nešto....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako znaš engleski evo jednog jako korisnog članka
    http://www.instructables.com/id/How-to-Amuse-Toddlers/

Boje za crtanje prstima se isto jako lako prave.
    Što se tiče flomastera, mislim da imaju neke veze i sa razvojem. Skoro pronađoh upustva sa ovim podacima za nešto veći uzrast. Pretpostavljam da je flomasterima lako pisati, pa klinci ne moraju lepo da ih drže?
    TROGODIŠNJACI

1. Svakodnevne aktivnosti treba da se rade na vertikalnoj površini.
    2. Treba u radu da koriste debele voštane bojice bojice na vertikalnoj površini za crtanje. Kod dece čije su ruke spremne za pravilno držanje olovke mogu se koristiti debeli flomasteri.
    3. Dodatno, neka deca mogu koristiti debele krede, polomljene na komade od po tri cm koje treba da drže sa vrhovima palca, kažiprsta i srednjeg prsta. U slučaju da dete nema kružni otvor između palca i kažiprsta ova aktivnost ja za njega neprikladna.
    4. Za decu koja žele da prave slike, lepljenje delića papira ili upotreba nalepnica su alternative koje koristimo umesto sredstava za pisanje.
    5. Slikanje na postolju se takođe može preporučiti u slučaju da dete pravilno drži četku.
    Odlomak je odavde, priprema za pisanje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •