Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: Pedijatri preko Croatia osiguranja

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Pedijatri preko Croatia osiguranja

Znam da se o croatiji naveliko pisalo, međutim nigdje nisam našla preporuke osim za sabola i helenu.
    Zanima me ima li tko iskustva sa ostalim pedijatrima preko Croatije i nekoga za toplu preporuku?

Navedeni na Croatijinom popisu pored sabola i helene su:
    Dubravka Mutić Kuvalja
    Erika Kutlić
    Oskar Lučev

kakva su vam iskustva, koga biste nam preporučili?

hvala!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nisam čula niti za jednog,mi uvijek idemo u helenu ili sabola

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja nekako ne bih ni sabola ni helenu jer nama ne treba nitko urološki ili neurološki "jak"..nama samo treba dobar dijagnostičar.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

helena ima opceg pedjatra, koji je jako dobar dijagnosticar

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi obilazimo samo urologe, fizijatre i neuropedijatre pa nam je Helena najbolja

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Oskar Lučev - ne idemo kod njega već kod pedijatrice koja surađuje s njim te čujem od njegovih pacijenata samo sve najbolje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Erika Kutić je OK, iskusna, samo prije 2 g kada smo mi bili, KKS se nije dobila odmah, nego je to ona slala u vanjski labos.
    Isli smo par puta kod Sabola, ali tak tak, nisam bas bila prezadovoljna, fulali su u dijagnozi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dr. Kuvalja je jedna prepredivna žena, odlična pedijatrica...
    nije paničarka, otvorena za razgovor, uvijek dostupna...
    i, ni neznajući, širi Rodinu viziju.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi idemo u helenu kod dr Zime, odličan opći pedijatar i dijagnostičar. da pokucam, nama još nije fulao...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije mi jasno, kada ides preko CRO kod onih pedijatara koji nisu privatnici, nego rade preko HZZO-a, npr. Kuvalja, Lucev, koje su prednosti? Naime, oni te, ako ti je hitno, u svakom slucaju moraju primiti i preko HZZO-a, tako da zasto onda koristiti CRO? Ako vec idem preko CRO, onda radije idem kod privatnih pedijatara, koje bi inace placala. A ako bi htjela ici npr. kod Luceva, onda bi tamo prebacila i karton.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zato što neki od njih izvan smjene rade i privatno.a i zato što imaš prednost preko privatnog zdravstvenog osiguranja

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moram priznati da mi je taj stav, imam prednost kod tog i tog doktora jer plaćam, totalno :/ . Možda ti liječnici primaju prvatne pacijenteu neko drugo vrijeme?

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Moram priznati da mi je taj stav, imam prednost kod tog i tog doktora jer plaćam, totalno :/ . Možda ti liječnici primaju prvatne pacijenteu neko drugo vrijeme?
    ne razumijem.
    :?
    a da probaš još jednom pročitati moj prethodni post

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pročitala sam
    a i zato što imaš prednost preko privatnog zdravstvenog osiguranja
    Oprosti, jednostavno mi se to ne čini korektno. I ja imam Croatia privatno osiguranje i koristim ga u privatnoj poliklinici, a ne kod istog liječnika u državnoj instituciji.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Pročitala sam
    a i zato što imaš prednost preko privatnog zdravstvenog osiguranja
    Oprosti, jednostavno mi se to ne čini korektno. I ja imam Croatia privatno osiguranje i koristim ga u privatnoj poliklinici, a ne kod istog liječnika u državnoj instituciji.
    ali očito nisi pročitala prethodnu rečenicu koja kaže da izvan smjene rade privatno.

da, ja ću se apsolutno složiti s tobom da to nije korektno,ali...kod nas je ionako sve naopako postavljeno.onaj tko plaća ima prednost. bilo to fer ili ne fer.
    evo ti moj primjer...naručujem se za fizikalnu terapiju.ako idem preko hzzo-a čekam mjesec i pol.ako platim idem za 3 dana.to je problem države i zdravstvenog sustava.kako u zdravlju,tako i u bolesti nismo svi jednaki.
    a ja sam tip koji dok može plati. nekog bi ubilo tih 192 kn mjesečno jer ne bi imao za kruh. mene neće pa to koristim iz razloga što je to tako kako je. jer ne postoji treća opcija. ili čekaš ili plaćaš.valjda znaš kako je uređeno naše zdravstvo,

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pojelo mi cijeli post, a baš sam se raspisala

Kak mi se sad ne da sve to opet pisati.
    Ukratko, takve stvari me jako ljute iako priznajem da sam svaki puta kada sam trebala ozbiljniju medicinsku pomoć imala protekciju i bila jako sretna radi toga (još više ) jer sam svjesna da bi mi bez poznanstva bilo puno teže. Ne želim generalizirati, sigurno pojedini zdravstveni djelatnici jednako brinu o svim svojim pacijentima, ali kad se sve skupa zbroji, nisu svi jednaki.

A sad natrag na temu. Ivin liječnik je dr. Lučev, ne privatno, nego onak "obično". Mislim da on nema posebno vrijeme kada prima privatne pacijente (zato sam tako i reagirala na tvoj post) jer ima nešto duže radno vrijeme od ostalih liječnika (ne znam sad napamet kakvo) pa mi se ne čini vjerojatno da postoji još neko vrijeme kada radi privat. Ali, to je samo moj dojam, možda nisam u pravu. Na tvom mjestu bi se radije odlučila na neku od privatnih dječjih poliklinika.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moje pitanje ove teme je preporuka liječnika preko croatije a na njihovom popisu su za pedijatriju navedeni ti koje sam gore navela,uz helenu i sabola.
    s tim da kutlićka i kuvalja imaju registriranu privatnu djelatnost. za lučeva nisam našla,pa tako i ne znam

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa eto, moja preporuka je ne Lučeva.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    potpisujem! mi smo išli k njemu kad smo htjeli detaljan pregled, s obzirom da nismo bili zadovoljni u DZ. Preporučujemo!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    potpisujem! mi smo išli k njemu kad smo htjeli detaljan pregled, s obzirom da nismo bili zadovoljni u DZ. Preporučujemo!
    ivana i elie-tko je dotični?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

spomenut je vec

Mi idemo u helenu kod dr Zime, odličan opći pedijatar i dijagnostičar.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Naišla sam na ovu temu tražeći alternativu DZ, jer nikada još nismo bili kod doktora (u DZ), a da smo čekali manje od 2,5 sata . Zvuči nevjerojatno, ali je istinito. Još gore je to što 1,5 godišnjem djetetu dijele antibiotike kao bombone, čak i kada sve ukazuje na virusnu infekciju (normalni leukociti) i ne jednom promaše dijegnozu. No, to sada nije tema. Želim promijeniti pedijatra, jer ovo više nije način i probati s privatnim klinikama (preko Croatia osiguranja) pa me zanima, prije svega za Helenu, koliko se čeka, koliko je brz nalaz laboratorija, i koliko se plača dodatno osiguranje i što sve ono pokriva. Pomoć hitno!!!!!! :? :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u heleni se narucujes, na redu si tad kad si narucena. crp naprave odmah, laboratorijski nalaz ti jave telefonom.

za dodatno osiguranje ne znam.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dinić evo ti link za sve svezo croatie http://www.croatia-zdravstveno.hr/cz...juniorPZO5.htm

a preko croatie se naručuješ tako da nazoveš njihov "hot-line" i onda te oni naručuju...isto odmah dolaziš na red

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovo je bilo brzo i korisno, svaka čast. Zvuči gotovo nevjerojatno.
    Mi smo jučer došli sa Zvijezde zbog prethodno krivog liječenja i postavljene dijagnoze, pa sam još dosta ljuta na naš zdravstveni sustav.
    Da li itko od vas zna imaju li i hitan prijam, u smislu da mi beba dobije tem. ili sl., a nisam naručena. Hoće li me i onda primiti????? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma narucivanje znaci da nazoves prije, kazes sto je, pa oni kazu dodjite za pol sata, ili koliko ti vec treba da dodjes. ako je doktor tamo. ako nije, nazovu ga pa dodje, tako nekako

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala puno!!!

Sada sam pregledavala link za osiguranje i tamo stoji 192 kn mj. za četiri specijalistička pregleda godišnje. Kako smo mi tek krenuli u jaslice, kod doktora smo svako malo tako da ću morati provjeriti tu informaciju, jer četiri pregleda mi se i ne čini dovoljno, pa bih nakon ta četiri pregleda vrlo vjerojatno morala dodatno plačati, a cijene od helene nisu na net-u. Ili je to dovoljno???

Puna sam pitanja, sorry....

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

četiri specijalistička pregleda godišnje i na njih 8 kontrolnih.
    Laboratorijske pretrage i dijagnostika bez ograničenja

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Da, ali i pedijatar je specijalist pedijatrije. A koliko sam vidjela i na popisu je specijalističkih pregleda na stanici Croatia osiguranja. Iskreno se nadam da nisam u pravu.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ali opet i tih 2 kontrolna po svakom pregledu. mi smo sad uzeli croatia, nažalost i prije nego nam vrijedi moramo doktoru a kako uopće ne vjerujem lovrnoj pedici i nemam vremena čekati promjenu (saznala sam KAKO ju promijeniti ipak) i idemo u pon u helenu, kad se naručimo, pretpostavljam da nas hoće bolesne isti dan primiti.
    ima li netko tko inače ide da nam da okvirnu ideju koliko bismo mogli platiti- pregled, kks i urinokulturu (pretpostavljam da će nam to raditi)

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj dinić prvotno napisa
    Da, ali i pedijatar je specijalist pedijatrije. A koliko sam vidjela i na popisu je specijalističkih pregleda na stanici Croatia osiguranja. Iskreno se nadam da nisam u pravu.
    ovdje se misli na specijalističke preglede tipa otorinac,gastroenterolog i sl.
    I da,zapravo ti i za dijagnostičku obradu treba kao preporuka specijaliste,ali po mom dosadašnjem iskustvu nema problema.Ja bih nazvala,rekla trebam to,to i to.oni bi me pitali kaj je,kakvi simptomi i bez pol frke naručili...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam jesam li se dobro izrazila, ugl.suma sumarum za policu od 192 kn dobiješ 12 pregleda godišnje i ostalo što sam napisala neograničeno

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Ena prvotno napisa
    Oskar Lučev - ne idemo kod njega već kod pedijatrice koja surađuje s njim te čujem od njegovih pacijenata samo sve najbolje.
    Potpisujem, covjek je fenomenalan a i pristup prema djeci savrsen :D

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Vidim da nisam usamljena u svom problemu. Nije stvar novca već usluge koju za njega dobiješ.
    Ako sam dobro shvatila onda su dijagnostički pregledi i laboratorij u potpunosti i neograničeno pokriveni osiguranjem?!
    Da li ti petarpan preko osiguranja ideš tamo i koliko često i naravno kao si zadovoljna????

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja ti toplo preporučam da nazoveš croatiju, oni će ti doma poslat njihovog predstavnika koji će ti, bez ikakve obaveze da na kraju uzmeš croatiju, objasnit sve u detalje.i najsitnije ako treba. bar je tako ovaj moj koji je meni dolazio. (čak tri put prije potpisivanja...imala sam mali milion pitanja )

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    ja ti toplo preporučam da nazoveš croatiju, oni će ti doma poslat njihovog predstavnika koji će ti, bez ikakve obaveze da na kraju uzmeš croatiju, objasnit sve u detalje.i najsitnije ako treba. bar je tako ovaj moj koji je meni dolazio. (čak tri put prije potpisivanja...imala sam mali milion pitanja )

I bit će tako. U svakom slučaju ova mala rasprava i komentari su mi mnogo pomogli, jer svi oni pokušavaju prodati svoj proizvod. Hvala za info i sugestije.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da malo podignem temu jer imam pitanje.

Trebali bi na pregled i obradu kod nefrologa i to bi voljeli obaviti u poliklinici Helena, zanima me jel u polici croatia privatnog zdravstvanog uključen i pregled kod nefrologa - pošto ne vidim na popisu specijalista da i to pokrivaju, a po nekim pisanjima vidim da neki idu preko croatije na preglede kod dr.Cvitković?
    I jel dijagnostička obrada uključena jedna ili bez ograničenja i u junior i junior plus paketu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

dijagnostiku preko police radiš neograničeno
    kod dr. C mi koristimo specijalistički pregled i kontrolni (na junior polici imaš samo 2 spec. pregleda + 4 kontrolna ako se ne varam)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kavin, vodi se kao pedijatar-nefrolog

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    I jel dijagnostička obrada uključena jedna ili bez ograničenja i u junior i junior plus paketu?
    Tnx

A ovo za dijagnostičke obrade je neograničeno - mislim može i mikcija, i uzv i sve šta treba ili samo jedno od toga?
    Za laboratorijske pretrage znam da je neograničeno.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mikciju ne rade u Heleni a UZV cistografiju Croatia nema na popisu pa je moraš platiti neovisno o polici

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

UZ da i mikcija, ako pod time misliš na MCUG, ali ne i UZV cistografija

Evo ti link:
    http://www.croatia-zdravstveno.hr/cz...juniorPZO5.htm

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E sad mikcija je klasićna rengenska uključena u cijenu, ali se može nadoplatiti 400 kn da bude uzv, koja inaće košta 1500 kn, što znači uzmeš ovaj paket za 106 kn CO i već si si isplatila s tom jednom pretragom cijelu godinu, a koristiš i sve drugo.
    Ovo sam kopirala sa jednog drugog foruma pa me zanima jel zna netko nešto o tome?
    Znači radi se o uzv cistografiji, uz mogućnost nadoplate razlike u cijeni sa paketom CO zdravstvenog, jel netko čuo za tu mogućnost ili?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:?

odakle ti to

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mirje imaš pp

Pravila pisanja postova