Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Koliko dugo bez prematanja?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Koliko dugo bez prematanja?

N,. obicno premotamo oko 21h, onda ide hranjenje i spavanac. Uglavnom, tijekom hranjenja se uglavnom pokaka (ok, to je normalno), ali je onda vise ne presvlacim da se ne pobljucka, a obicno i zaspi. Nocu izbjegavamo presvlacenje osim ako nije bila neka teska havarija, i tako se zna dogoditi da docekamo jutro bez presvlacenja. Nisam primijetila da joj smeta, nekad se pokaka, nekad samo popiski, a nekad oboje, nekad vise, nekad manje. Ipak, ne znam je li ok da bude cca 8-10 sati s jednom pelenom? :?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bus vidla ako dobije osip.

iako sam ja uvijek za to da si roditelji razmisle kako bi njima bilo da spavaju u ukakanim/upisanim gacama

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MI L rijetko presvlačimo po noći. Ne kaka, ali jako puno piški. Ima istu pelenu od npr ponoći do šest, sedam ujutro.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja Nađu nikad nisam presvlačila noću. Kupanje, pelena, spavanje i tako do jutra. Ali ona nikad nije kakila noću, i uopšte jako malo noću piški, pelena je do pred jutro suva a onda, tokom buđenja i sisanja popiški se nekoliko puta.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Re: Koliko dugo bez prematanja?

Sandee"]N,. obicno premotamo oko 21h, onda ide hranjenje i spavanac. Uglavnom, tijekom hranjenja se uglavnom pokaka (ok, to je normalno), ali je onda vise ne presvlacim da se ne pobljucka, a obicno i zaspi. Nocu izbjegavamo presvlacenje osim ako nije bila neka teska havarija, i tako se zna dogoditi da docekamo jutro bez presvlacenja. Nisam primijetila da joj smeta, nekad se pokaka, nekad samo popiski, a nekad oboje, nekad vise, nekad manje. Ipak, ne znam je li ok da bude cca 8-10 sati s jednom pelenom? :?

8-10 sati s popišanom pelenom je previše a kamoli s pokakanom - posebno kod male djece.
    Ne bljucka dijete uvijek, ja ne pamtim uopće da su moji bljuckali a uvijek sam ih presvlačila nakon jela i tokom noći ( ja T. i danas ako skužim da je puno piškila promjenim pelenu tokom noći- to radim lagano i ne probudim ju ). Pošto je riječ o maloj bebi probaj ju presvlačit na način da joj ne dižeš nogice i guzu u zrak kako bi izvukla pelenu ili stavila novu već joj nožice savi u koljenu i okreni kao da češ bebu okrenut na bok ( tak bi navodno i trebalo mjenjat pelenu ali nam to nitko ne prezentira ).

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Orku sam dvaput presvukla po noći (samo kad se ukakala), Zrina jednom.
    Nisam za noćnu maltretažu, ako nije neophodna.
    Ne bih ostavila dijete da bude zamrljano stolicom tijekom noći, ali ako je pelena "samo" mokra... ne abadajem.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti ja. Kaka, sva sreca, uvijek ujutro, pelena bude fest mokra ali to je cijena mojeg i njezinog dusevnog zdravlja

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svoju djecu nikad nisam premotala tijekom noći. Obadvoje su jutarnji kakači. Obave i mirni su.
    M je bila dobar spavač, zaspala u 7, probudila se u 7. Jan se ponekad budi, ali nema potrebe da ga presvlačim jer je pelena samo mokra. Razbudila bih ga. Zbog cjelonoćne mokre pelene nikad nisu imali problema.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sa ukakanom pelenom ju nikad ne pustila po noći, kamoli cijelu noć. No, ona ionako to obavlja ujutro več nakon prvog presvlačenja. Ja ju presvučem u 22h, napapam i tako spava do jutra do 9h -10h.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ako kaki obavezno, ali ako popiski i ne osim ako se ne buni, ali opet ne duze od 5-6 sati

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prvih mjesec-dva sam prematala i noću jednom ili dva puta. Naravno, kada bi se probudila za papanje.
    Taman je u to vrijeme i prestala kakati noću. Od tada sam je dva put prematala i to jer sam čula "zvuk". Čim malo duže ostane u pokakanim pelenama primjetim crvenilo koje prođe do slijedećeg prematanja.

I ja bi ti savjetovala prematanje barem koji put preko noći ako kaka.

Drži se - sjećam se da su mi ta prematanja bila katastrofa ali možda možeš i dragog uključit 8)

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja nisam za noćno presvlačenje, osim ako je beba pokakana. Meni je to isto bila dilema i pedica mi je rekla da ne treba, posebno po zimi, kuća se rashladi pa više štete osim koristi. Ali, ukakanu ju ne bi ostavila, to obavezno presvlačim.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Juls prvotno napisa
    Ja nisam za noćno presvlačenje, osim ako je beba pokakana. Meni je to isto bila dilema i pedica mi je rekla da ne treba, posebno po zimi, kuća se rashladi pa više štete osim koristi. Ali, ukakanu ju ne bi ostavila, to obavezno presvlačim.
    Da, tako u principu i ja radim - nocno presvlacenje mi je koma jer moram paliti svjetlo, zagrijati sobu, petljati s posudicama s vodom, nekad se popiski na prematalici pa se moramo cijele presvlaciti, a to sve neminovno vodi razbudjivanju. Normalno, ako skuzim da je bas gadan udes, premotam.
    Kad sam ja bila mala, stara me presvlacila pod obavezno svaka 3 sata, ali to je bilo vrijeme platnenih pa se moralo, a kako mi je ovo prvo dijete, ne znam bas kakva je praksa pa zato pitam.
    Inace, guza na nikad nije crvena, ona se ne buni osobito kad je pelena puna pa moram snjofati ili osluskivati ima li 'detonacija'...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako spava ja je ne bi budila za presvlačenje (niti je pokušavala presvuč bez da se probudi) bez obzira na to što je napravila.
    Mi koristimo platnene ali isto bi radila i sa "običnim".

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa
    stara me presvlacila pod obavezno svaka 3 sata, ali to je bilo vrijeme platnenih pa se moralo,...
    nama je i sad vrijeme platnenih 8) i ne presvlacimo po noci, najvise zato sto ne kaka (po nekoliko dana ) na pocetku dok je kakala nakon svakog podoja sam presvlacila i po noci, ali je to bilo cca 3 podoja/ 1 presvlacenje...ako primjetim da je pelene jaaaaaako upiskana i tokom nocnih podoja onda premotam recimo nakon 3/4 obroka pa vratim na cicu i to nije nikakva panika. i da, sve radim u mraku na krevetu

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi isto ne kakamo po noći, pa izdržimo u peleni do jutra. Mak super spava pa mi nije na kraj pameti da ga budim zbog presvlačenja. za razliku od njega Alen se stalno budio, pa sam koristila priliku da mu promijenim pelenu jer smo bili na platnenima

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prvih dva mjeseca dok je kakio po noći sam obavezno presvlačila ili kad bi pelena pustila mokraću. sada kaki ujutro i ne preslačim ga po 10 sati noću.
    ukakano dijete ne bi nikada pustila da spava pa taman se razbudio totalno.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Orku sam dvaput presvukla po noći (samo kad se ukakala)......
    Nisam za noćnu maltretažu, ako nije neophodna.
    Ne bih ostavila dijete da bude zamrljano stolicom tijekom noći, ali ako je pelena "samo" mokra... ne abadajem.
    isto i kod mene.
    dok je nosila pelenu mislim da se svega 2-3 puta pokakila po noći i tad sam je i presvukla jer je njoj smetalo pa se i probudila.
    popišanu pelenu nisam baš obadavala do jutra.
    ja sam se držala onoga da dite ako spava ne budim ni za hranit ni za presvlačit.
    ali da znam da se pokakila nakon večernjeg papanja i da je svjesno stavim cilu noć spavat u takvoj ukakanoj peleni ne bi mogla. pomisao da joj je guza i kokica saaatima u kakici me ježi.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam Eminu presvlačila noću samo kad bi se ukakila, a kad se kakanje prebacilo u dnevnu smjenu nisam je više noću presvlačila. Namikova pelena ne može izdržati do jutra pa ga jednom u toku noći presvučem bez cijelog rituala, samo malo pobrišem maramicama i stavim novu pelenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •