Citiraj Mima prvotno napisa
Ja ne razumijem kako to djeca šmrcaju i kašlju cijelu zimu :? Jesu oni onda stalno u infektu? Mislim, i meni curi nos kad je hladno, zakašljem, uhvati me kihanje, zasvrbi me grlo - ali to ne znači da sam bolesna! Ali, evo, od jučer me grlo grebe, nos mi curi, kišem - dakle, bolesna sam, u virozi sam, nisam samo prehlađena jer to niti ne postoji. Normalno da radim jer ne mogu uzimati bolovanje za takve sitnice. Ali, jučer su nam trebali doći gosti sa djetetom na igranje, i ja sam ih zvala i rekla kako je, i oni su rekli da neće doći. Sutra trebam voditi Leu u igraonicu, i ako mi ne bude bolje neću je voditi. I sad sam došla sa posla i jako sam umorna i ne osjećam se dobro: uopće mi ne bi pasalo sad bilo kamo ići.
Slazem se sa Mimom.
Kad meni curi nos,kisem, smatram se bolesnom. Idem na posao, jer ne mogu uzeti bolovanje, ali sigurno ne idem u zatvorene prostore, tipa shopping centri, igraonice i sl.

Osim toga, meni curenje nosa smeta - nos mi je crven ko paprika, koza ispod nosa nadrazena i ostecene, pece me. I to samo nakon 2,3 dana curenja nosa. Nije mi jasno kako moze nos curiti cijelu zimu, pa valjda bi mi ti smrklji izgrizli nosnu sluznicu :?

tako da kad je moje dijete prehlađeno, itekako sam svjesna da oko nas postoje djeca poput njega ili Imginog djeteta. nama to znači tjedan dva 'izolacije', ali neko dijete smo sačuvali od zimovanja u bolnici.
Lapis,