Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Veliko predblagdansko spremanje

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Veliko predblagdansko spremanje

Vidim po kvartu to se peru prozori, to se riba, čisti, glanca...

Radite li tzv. veliko spremanje, tj. generalku?
    Ako da, što ona uključuje?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ne

ja sve temeljito počistim kad prođe nova godina. sad se previše ljudi mota po kući, pa onda nas nema neko vrijeme, pa se nakupi prašine pa ovo pa ono...

Kad bih sad krenula na generalku dočekala bih božić s upalom mišića

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, bit ce klasicno usisavanje kao i svake subote

ko bi prao prozore po ovoj kisi ili studeni :shock:

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Veliko predblagdansko spremanje

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Vidim po kvartu to se peru prozori, to se riba, čisti, glanca...

Radite li tzv. veliko spremanje, tj. generalku?
    ne!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne još, ali ću početi uskoro, kad dobijem inspiraciju.
    Prozori mi ni inače ne spadaju pod veliko spremanje, ali glancat će se kuhinjski ormarići, malo čistiti frižider, zidne pločice u kupaonici kojih ima puno... i tako.
    Zavjese sam oprala ovaj vikend.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne, idem kod svojih pa to mama radi

a i da ne idem (ko lani) isto ne čistim nešto pretjerano...bitno da je čisto koliko to može bit pored mog malog

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u principu da, radim ju 3-4 puta godišnje i obično se poklapa s Božićem i Uskrsom i Gospom i eventualno uleti još jedno veće spremanje

operem prozore, zavjese, sve detaljno usisam (to radim 1-2x mjesečno), operem sve kuhinjske elemente, sve ormare izvana i odozgora... uglavnom sve ono što ne čistim svaki tjedan-dva

ove godine je malo teže uz bebu al guram 8)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nece biti spremanja veceg od uobicajenog. Barem nista ne planiram.

Zavjese nemamo nigdje u stanu, prozori su preveliki i kisa ih zasprica cim padne. Sve ostalo je vise-manje cisto, a ako nije.. bit ce kad me uhvati inspiracija!

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

spremam ormare, riješavam se viškova.
    e da, i perem zavjese.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se uskrsnje spremanje oteglo do bozica, mislim da je sad stvarno krajnje vrijeme da pospremimo i pocistimo... :/

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nikad en radim generalke...
    imam fobiju još od mame ...generalka za USkrs, Božić na godišnjem

ja par puta godišnje kad mi se da očistim kuhinju iznutra, ormare presložim, pobrišem kad mjenjam robu po sezoni, prozore perem kad primjetim da su jako prljavi (što se nekad oduži )
    tak da neznam što bi sad radila....a i neda mi se trošit vrijeme na to..

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja isto spremam ormare i rješavam se viškova, ko mislava, te malo žešće očistim kuhinjske površine, izglancam kabinu od tuš kade u kupioni i operem prozore. zastore nemam.
    i obavezno praznim kuhinjske ormariće, odbacujem stare sastojke i preslagujem teglice dok pečem kolače.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ne. Sve uobicajeno, a na blagdanske ruckove idemo kod mojih, MMovih, baka nam i slicno.

BubaSanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo u mislima kujem velike planove o generalki. Izvedba je nešto sasvim drugo

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Danas sam oprala prozor samo u djecjoj sobi. I to samo zato da stavim slicice window colorsa, bio je sav packav od Janovih prstica (gledamo aute kroz prozor) pa da ne stavim slike na prljavo.

I svaki dan cu jedan prozor jer ih nisam dugo (a bilo je prljavih kisa).
    Trebala bih i fronte u kuhinji prebrisati malo bolje. Drugo nista.
    Pomalo, pomalo!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da me ne bi uhvatili napadi pranja prozora, na vrijeme sam po njima polijepila božićne dekoracije, a danas sam objesila i mrežicu s lampicama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne , nikakvo posebno spremanje
    ja spremam i čistim svaki dan
    pa nije smak svijeta ako ide božić

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da dodam.
    Vaznije mi je ispeci 100 vanili kifla nego oprati sve prozore u kuci.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa volim da mi je za Božić kuća čista i uredna, pa onda malo "bolje" pospremim.

Ali tek iza NG slijedi generalno čišćenje, jer sam onda na GO.

Ovo prije Božića je više: potrpaj sve po ormarima da se ne vidi

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bit će generalka, pranje prozora, i svega ostalog - ali neću sama čistiti.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kod nas je stalno generalka. tako je to kod ateista.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa
    pa nije smak svijeta ako ide božić
    Pa nije. Ko da bi čistila da je.
    Zato pred Božić čistim, a kada bude smak svijeta onda ću se moliti.
    ( -ovaj ide meni)

Došla sam prijaviti još jedan poslić. MM je danas pekao neku slatkastu bundevu i pećnica mi je u komi. Nema šanse peći kolače prije nego to riješim, prestrašno, a to mi je najmrži posao ikada!!!

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čistim stalno po malo,tako da nema tu neke generalke ,ali moram barem malo krpicom sve dotaknuti ,nemogu si pomoć

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Božiće slavimo kod baka, ne spremam, niti kuvam, niti išta.
    Ali kod nas je u kući uvek Nova Godina veliki praznik, jer ako uđeš u NG štrokav, biće ti takva cela godina A i volim tih nekoliko dana kad se izležavamo i obžderavamo da nam je sređeno i čisto.

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nemam generalku u planu, ali obično napravim toliki nered s kolačima tako da je generalka potrebna. Jedino što imam u planu oprati zavjese, prozore ne planiram oprati jer kad god operem prozore padne kiše, i to ona prljava.
    Uglavnom, čišćenje kao i inače, samo malo svečanije ruho stana za Božić.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa budem sigurno bolje počistila, iako ću sigurno biti na knap s vremenom, jer planiram s malom radit čestitke, pa onda kolače napravit, pa pospremit nered iza, trebala bi već sad počet.

AM, što se pećnice tiče, moja je sigurno bila i u gorem stanju nakon onog kolača s ricottom, ali je srećom prošli tjedan bila sveki. Sve je uglancala (malo se čudila kako ja uspijem dovesti pećnicu u takvo stanje, ali kužim, pa nemre baš ništa ne reć )

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ne radim generalku, samo malo detaljnije obrišem prašinu i operem pločice u kupaoni. i to na badnjak, dok mali spava, a veliki gleda neki božićni film s tatom. znači tok su tihi i nepomični sva trojica

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    AM, što se pećnice tiče, moja je sigurno bila i u gorem stanju nakon onog kolača s ricottom
    Pala si mi na pamet jučer, ali na žalost nije u boljem stanju. Curio je sok po dnu pećnice i zapecao se, pougljenio.
    Sva mi kuća smrdi, danas i zavjese idu dolje.
    Hmmm, hoće li se i svekrva sjetiti da je sa sinom jučer jela račanku i što se dogodilo mojoj pećnici?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa kud nije stavio tepsiju pa da se slijeva u nju, a ne direkt na dno pećnice? (mislim, ja isto nisam ) Sigurno je pekao kad tebe nije bilo doma i računao kako će iznenaditi svoju dragu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, došla sam kad je sve bilo gotovo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

ja nemam generalku, volim da je stan uvijek čist (doduše otkad imam djecu uvijek ima poneka igračka na najčudnijem mjestu)
    i mi imamo samo malo " svečanije ruho " za Božić, bor, lampice, adv. vijenac i ostali kič dodaci kojih u ostale dane u godini nema ni na vidiku

BAŠBAŠ.. avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Radim generalku, povadim cijelu kuhinju i sve operem isto tak pobacam sve iz ladica što smo kao hrčci vrijedno skupljali tjekom godine.. operem zavjese pa i prozore.. nekak mi je to ostalo od mame..

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

stanu ne treba generalka jer smo se nedavno uselili, pa je sve jos svjeze
    ali zato ja imam veliku potrebu do božića odvest psa frizeru

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Generalke neće biti u pravom opsegu, ali teta koja nam pomaže svaki tjedan očisti dio po dio stana malo detaljnije nego inače, ja se trudim onda to tako održavati. Zavjese sam oprala prije mjesec dana kao i prozore, mislila sam opet ali sam odustala zbog ove kise koja ih zalije. Adventski vjenčić, prigodne ukrasne figurice za moju dušu, i čizmice na prozorima i malli drveni bor koji se kiti za F. zabavu. Sad palimo svjecice i čekamo Badnjak da se kiti bor.

Jedino sam tužna i bijesna jer su nam ukrali vjenčić sa ulaznih vrata u stan! Ne mogu sebi doći od šoka što ljudi sve danas neće napraviti!!!!

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nekoć bilo, sad se spominjalo... Otkako se bubac rodio, samo držimo dom pod kontrolom. Mada je i to ponekad izazov.

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Oprala sam prozore i zavjesu jer sam lijepila božićne dekoracije, prozori su već prljavi od kiše. Malo sam solidnije usisala i prebrisala, ali kad dođe moj unuk, sigurno će sa igračkama izvući mucice ispod garniture , koliko god ja to briskala uvijek ih nađe

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj BubaSanja prvotno napisa
    Samo u mislima kujem velike planove o generalki. Izvedba je nešto sasvim drugo
    X
    Radila sam skoro pa generalku za L rođendan, sad mi se čini da je totalni kaos opet. Pa se svaki dan pripremam za spremanje. I pripremam i pripremam... Ovim tempom možda završim do Uskrsa, ne Božića!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bilo bi puno ljepše i prigodnije kad bi se ovako pričalo o pospremanju duše i kako sebe očistiti od nakupljene prljavštine, oslobodit se viškova koji nas opterećuju ( ne mislim na kg )..
    Spremanje stana odnosno generalke pred Božić ? Koja je svrha toga ako se stan normalno održava urednim? Nije li Božić neka druga priprema?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bilo bi puno ljepše i prigodnije kad bi se ovako pričalo o pospremanju duše i kako sebe očistiti od nakupljene prljavštine, oslobodit se viškova koji nas opterećuju ( ne mislim na kg )..
    Spremanje stana odnosno generalke pred Božić ? Koja je svrha toga ako se stan normalno održava urednim? Nije li Božić neka druga priprema?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

pa pričaj, tko ti brani
    ali ne na 4KND

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nabavila sam si super 100 ( golden ), idući vikend krećem u akciju!

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Svrha generalke pred Božić je ako inače nemaš vremena detaljno čistiti (ili ti se ne da ), pa ti se nakupi rusvaja i prljavštine, a za Božić ti dolaze gosti neki lijevi koje viđaš jednom godišnje i sve nešto na finjaka pa ti je neugodno da vide kako nisi godinu dana oprao prozore, kuhinja ti je sva masna, pećnicu nisi očistio otkako je imaš, a o zavjesama da ne pričam...

Budući da mi ove godine za Božić idemo na četiri dana kod mojih i neće nam dolaziti nikakvi gosti, neće bit ni generalke :D (vjerojatno je ne bi bilo ni inače ko što je nikad dosad nije bilo svih ovih godina)

Al ono što bi stvarno voljela napravit prije NG je izbacat gomilu nepotrebnog drloga koji mi se tijekom godina nakupio u stanu... Rješit se odjeće koju više ne nosimo MM i ja, robicu koju je L. prerastao i koja se čuva za neko eventualno drugo dijete spakirat i prebacit u podrum, pobacat kojekakve časopise stare pet godina, potrgane i neupotrebljive igračke, ah... Tako da simbolički uđemo u Novu godinu neopterećeni prtljagom iz stare. Negdje sam čitala kako Japanci imaju novogodišnju supergeneralku u kojoj sudjeluje cijela obitelj i koja traje tjednima. Čisti se apsolutno sve, ono, vadi se beštek iz ladica i brišu ladice s istom simbolikom. Baš mi je to fora običaj, al sam ja prelijena domaćica da bi to kod mene zaživjelo

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja upravo radim to "simbolično" čišćenje.
    Mislim, kad se onako realno pogleda, nema tu ničeg simboličnog. Izbacila sam nepotrebne stvari (i još nisam završila, ali budem do kraja vikenda).
    Nema nikakve veze sa praznicima, nego sa mojim osjećajem zatrpanosti i gušenja u nepotrebnosti. Ali se fino poklopilo, pa ću u januaru imati više vremena za porodicu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo meni otkazala čistačica i sad čistimo sami.

Uz Leu nenaviklu na to da se sama mora zabaviti i pet minuta, bit će to i prava duhovna obnova

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Evo meni otkazala čistačica i sad čistimo sami.
    Možda žena pročitala ovdje koje sve čišćenje najavljuješ pa se prepala

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A još kad se sjetila kako je zmazano ..

Ne znam ima li onda smisla da objavim da tražim pomoć u čišćenju na forumu :/

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dobila sam od sveki punu vrećicu sredstava za čišćenje, pa tko ne bi odolio malo isprobati..
    imamo tradiciju u obitelji da se sve lijepo očisti i ukrasi za božić, najljepše sjećanje iz djetinjstva mi je mirisna uštirkana posteljina i tu tradiciju želim nastaviti dalje, kad daj Bože rodim svoju djecu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MM i ja smo danas čistili cijeli dan On je oprao prozore a ja sam oribala kuhinju i kupaonicu, a zapravo još moram oprati pločice oko kade jer to nisam stigla. Oprala sam i sav namještaj, a MM podove. Onda smo izljepili naljepnice pahuljice po prozorima i posijali pšenicu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E dok vas čitam..i meni nekako dođe želja za čišćenjem..šteta što je sad noć pa je kasno

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cistim ko luda svaki dan.Sad cistim lustere,micem krevete da usisam,kauc koji je ogroman,ovo je i tjelovjezba

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •