Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Upala mjehura

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Upala mjehura

Već duže vrijeme se mojoj curki prije spavanja stalno piški. Čim se vrati sa wc-a , mora opet. I tako 2-3 puta. Kao da je upala mjehura, ali preko dana ništa, sve normalno. Ništa ju ne boli i ne piški često.
    Mislila sam da je to od toga što cijeli dan hoda bosa i borimo se sa tim godinama. Sad se kao opametila pa već par dana nosi šlape, ali i dalje je isto.
    Iskustva, savjeti?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Piti puuno tekučine: vodu, brusnica sok i čajeka za početak, držati nogice i guzu toplima (debele čarape ako ne papuče i topla trenirka ili
    vezano oko struka), i topli termofor u krevet pa staviti na mjehur.
    To je onak za prvu silu, ali to ga se i držati jedno vrijeme, ako nije nešto ozbiljnije što zahtjeva posjet lječniku.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ma, mislim si da je mjerhur, mučilo bi ju ipreko dana. Kak sam pisala palo mi je na pamet da je psiha u pitanju. Boji se sama na večer ići na wc (ali neće priznati) i onda prebrzo to obavi i ne popiški se do kraja. Ili podsvjesno ne želi ići spavati. Sada idem sa njom, pa kao nešto radim u blizini kupaonice. Hm...vidjeti ćemo kako će se razvijati dalje.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Psiha i mjehur imaju mnogo toga zajedničkog, a to govorim iz vlastitog iskustva.
    Kad sam bila cura imala sam jake bolove i to često, prečesto.. obavila sam sve pretrage, čak i one strašne i sve je bilo u redu,
    Da bi mi jedan mladi i dobar doktor rekao da je čitao po literatirama i da bolovi u mjehuru mogu biti povezani sa stresom i živciranjem.
    Vjeruj, ja sam počela najednom kontrolirati stres i živčeke i odu bolovi u vjetar, ali doslovce! Nevjerovatno!

Nije vezano za temu, ali dobro je znati
    Pa je zato dobro i spriječiti , nekome se bolovi javljaju na mjehuru, nekome se manifestira na nečem drugom....
    Posljednje uređivanje od oka : 25.10.2010. at 23:19

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Meni se piški kad sam živčana. U stanju sam ići 5x na wc u 15 min kad sam pod stresom. Jednostavno mi se piša i točka
    Možda se malo nahladila od bosih nožica, ali ako je samo navečer, prije bih rekla da je neki strahić ili nervoza pred spavanje.

Ema je imala e.coli kao manja i stalno joj se piškilo. Kad se digla s wc-a, već joj se pišalo, ali to je bilo kroz cijeli dan tako da ne vjerujem da ima veze s tim.
    Ako pak hoćeš biti mirna, najlakše ti je odnjeti u sterilnoj čašici iz ljekarne prvu jutarnju mokraću u privatni laboratorij da ti naprave obični urin što košta 100kn. Iz toga ti se odmah vidi da li ima kakvih bakterijica a jave ti isti dan na mail ili mob.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi isto borbu vodimo sa bosim nogama, ima dana kad piškiju ko ludi, i točno sam skužila da su to dani kada je hladnije i vrlo vjerojatno samo nahlade mjehure...
    Brusnica je čisto dovoljna za takve stvari...
    Kad je već ova tema ovdje kak izdržavate s potkošuljama...? Koliko god uske i dugačke im kupim uvijek su van hlača, čaća, trenirka i vječito su im leđa gola a to me stvarno nervira, onak pošteno... Kaj napraviti?
    Posljednje uređivanje od mlukacin : 02.11.2010. at 23:07

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

čaća=gaća

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Obavili smo pretrage mokrae, ali sve je u redu. Sad kad je malo zatoplilo joj se to više ne događa.
    A sa potkušuljama se i mi borimo. Kad im je uguram u gaćice je malo bolje, ali ovi stariji više ne daju.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Eci, drago mi je da je sve o.k.

Što se potkušulja tiče, ja sam skužila da joj hlače ili gaće koje nemaju dovoljno jaku gumicu, i plitke su, jednostavno povlače sve dole i potkušulja se izvuče. Sad sam joj na svim trenirkama i tajicama malo stegnula gumu i puno je bolje. Pa ona se sagne i čučne i kleči i puzi po podu 500x na dan...nije ni čudo da se potkušulja izvuče.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jooo to i nas mučilo...urin i ur.kult. ok...a njoj bi se piškilo 5-6 puta kad bi legla u krevet...brusnica i uvin čaj nisu pomogli,pa sam probala brezu-odvratnog je okusa ali je prečudno odmah bilo bolje.?!

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je i nas kod z. bilo. otisli smo u polikliniku helena i ustanovilo se da ima poremecaj mokrenja. dobila je lijek i dok je na njemu sve je ok. kad je bez lijeka sve se vrati uglavnom i mi smo mislili da je upala ali urin i uk sto smo prvo napravili je bilo ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •