Hvala, Gita.![]()
Amalthea pa ovo prava vestica, i patent zatvarac svaka cast!
Zavidim na sklapanju boja, ja uopce neznam raditi sa vise boja.
Ja tražim inspiraciju za heklanje ženske veste, htjela bih da prednjica bude sa rukavima iz jednog komada. Ima li tko kroj za predložiti?
juls ne znam sta ti se svidja,al recimo meni je ovo super
http://www.lionbrand.com/patterns/70257A.html?noImages=
jesi me ti pitala za balerinkice?ako da nisi mi rekla za koju dob da ti prilagodim mustru.
na ovim stranicama sta smo stavljale ima super stvari,pogledaj pa ako treba pomoc oko prijevoda ili mustri javi,cure su se vec nudile za prijevod.
htjela bi ti pomoc, a ne znam kakav ti je ukus pa da ne stavljam bez veze linkove.
Eki3 hvala na linku, sviđa mi se. A za balerinke te nisam ja pitala.
Pozdrav
ja s heklanjem nikako, bas mi lose ide.
Ili je do vune/konca ili igla a najvjerojatnije ja
evo trake za glavu koje sam plela zadnjih dana.
http://public.fotki.com/mmonax/moji-...077.html#media
klikajte na next, 3 sam radila.
Zarvsila sam i vesticu za jednu slatku bebu, ali poslikam dok kupim gumbice.
Ma da s pletenjem je meni ok.
heklala sam cvjetice,...ali uvijek nesto fali nisu mi potpuni.
eki jesi ozdravila?
Posljednje uređivanje od monax : 13.02.2010. at 21:58
jesmo,svi smo osim mm bili koma,ocemo se dogovarat za druzenje?
Hoćete li raditi za Uskrs heklane/pletene dekoracije i imate li kakvih ideja da podijelite s nama?
Da se prijavim, ja sam pocetnik totalni. Na nagovor starijeg sina (nije bio u vrticu onog dana kad se ucilo strikanje, pa da mu ja pokazem) sam pocela njemu strikati sal. Planiram i kapicu. Uslikam ako bude cemu.
A imacu pitanja, nadam se da cete mi pomoci.
Strikati me ucila baka, davno davno i ponesto se vraca samo od sebe, ali na nekim stvarima zapinjem.
Da li se zadnja i prva ocica strikaju ili samo preuzimaju?
Kako da sakrijem cvor u pletivu i kako da ga vezem kad budem nastavila klupko?
Je li lakse kapicu isheklati ili istrikati i imate li neki zgodan link sa uzorkom za kapu (trebala bi mi ona sto ima produzeno preko usiju)?
Unapred hvala na pomoci.
Marion, imaš super filmića na you tube-u iz kojih je super lako naučiti bilo isplesti ili heklati kapu. Meni je doduše puno lakše isheklati kapicu ja sam ih napravila hrpu ove zime.Ukucaj samo na you tube pretražnik crochet hat i dobit ćeš puno rezultata pa biraj koja ti se sviđa.
Da li je koja od iskusnih cura kupovala sheme za heklanje/pletenje sa stranice e-patterns? Imaju hrpe krasnih shema za dječje stvarčice, mene konkretno zanima heklanje, ali nikad još nisam kupovala tako sheme pa se ne usudim.
hm, a sta time dobijes?
ja prvu preuzmem, a zadnju normalno ispletem (pravo ili krivo, koji je vec red)
ali ne znam koja je svrha toga, sanjam još o čarobnom otkriću kako da se plete ravna mustra bez da se uvija...
čvorove ne vežem uopće, nego kad dođem pred kraj vune pletem 6-7-8 očica s dvije strune zajedno (dakle kraj jednog klupka i početak idućeg) i onda ispustim kraj starog klupka i nastavim plest sa novim klupkom. ostanu visuljci na početku i na kraju te priče, to još malo uvučem među susjedne očice i podšišam sve što strši.
mustre ne treba kupovat, ja bar još ni jednu jedinu nisam kupila (ne želim otvorit tu pandorinu kutiju zvanu web shopping) a sve uvijek nađem
baš sam neki dan našla jednu divnu mustru za heklanu kapicu
http://craftyrahrah.wordpress.com/20...-free-pattern/
to je veličina za manjeg klinca al šta sad... lako se napravi malo veću
i jopet - najnajnajbolji pretraživač mustri (i za pletenje i za heklanje) se nalazi na ravelry.com
Prestanak jednog klupka, a nastavak drugog sam napravila na kraju reda (jos mi samo ostaje da repice iglom ubacim u pletivo), probala sam u sredini, ali nisam dovoljno vesta i bojala sam se da mi ne ode ocica, jer su bile dosta labave cak i nakon par redova, pa sam oparala i stavila krajeve na kraj reda. Nadam se da se nece videti ili izvlaciti.
Ostalo je jos par redova, pa zavrsetak i resice. Za sada ne izgleda lose.
Hvala na pomoci.![]()
Strikacice moje, evo vam malo zabave.
http://www.youtube.com/watch?v=M6ZjMWLqJvM
Super su lutkice,
ja jos nijednu nisam probala plesti ili heklati, ali budem uskoro.
Sad heklam nekakvu šiltericu, od konca.
I ucer napokon ulovim mm-a da me vozi po ducanima. Odemo do unitasa i neradi subotom, a radnim danom radi do 15 h,
mi pojurimo do Leo-klupko i Pamiga. Bila sam sebi zabiljezila da je na adresi Ilica 450tamo napravimo 2 kruga i vratim se kuci praznih ruku
luda naravno.
Amalthea, molim te za upute kako napraviti te lutkice!! Preslatke su!
Juls, poslala sam ti.![]()
Leo klupko ti je malo uvučen od Ilice, nije da gleda na Ilicu, prođe se ono glavno vrapčansko raskršće i onda ima jedan kao mali parking (ako se sjećam dobro neasfaltiran) i od tamo je nekako iza ugla.
nisam bas dobro objasnila, al mora se malo tražit, ja sam tamo bila ima sigurno već 4 godine.
cure ima li koja možda za prodat velike heklice, imam 3 i 4, a htjela bih veće, našla sam na youtube kako se hekla s recikliranim vrećicama pa sam se uhvatila tog ludog posla i sad nemam ni jednu vrećicu u kući, ma ne znam koliko će me to držat,
od svog tog heklanja koje sam započela (3-4 komada) jedino sam dovršila kapicu za lutku
i isto sam glededala preko youtubea upute kako heklati i tako se naučila
Super ova vestica.
ja bih ovako nesto za svoje decke heklala, kupila sam konac u unitasu.
Nemogu nigdje naci na netu kako ukrojiti prednji dio.
jesi ti radila prema uputama ili si iz glave ukrajala?
I treba li nesto posebno izvoditi prilikom pletenja/heklanja kad prednji dijelovi rade?
zbog patent zatvaraca, mislim na prisivanje
Ne znam za heklanje, ali zbog zatvarača nisam ništa posebno radila. Jednostavno je prišiven uz rub.
Štrikala sam iz glave tako da nemam nacrt![]()
evo napokon poslikana vestica koju sam radila za jednu slatku curicu.
Nasla sam je na ravelry
http://public.fotki.com/mmonax/moji-...431.html#media
Krasna je, monax!
Napravila sam novu lutku... eh, da mi je još koja djevojčica koja bi se s njom igrala
http://i743.photobucket.com/albums/x...4/DSC_7818.jpg
Stvarno si umetnica, lutka je prekrasna.
E jel netko zna kakva je to vuna ili sta vec DK weight yarn?
Pocela sam heklati za sebe neku vesticu, ali on konca a u uputama na eng. se preporuca ova DK weight yarn? Kakva je to vuna?
Amalthea super su ti lutkice, i ja sam bila razmislala da ih radim ali sam odustala jer imam samo decke
ni njima necu nista raditi do daljnjeg sad samo za sebe![]()
Eh, pa i ja imam samo dečke, nije ti neki izgovor!monax prvotno napisa
![]()
Trebam pomoc,
isheklala sam krasnu vesticu, sad na kraju treba
Weave in loose ends and block
Radila sam s koncem
A kako?
Sto znaci block?
Nesnalazim se ni na googleu, jer prvi put cujem za to. Znam da su se stolnjaci i sl. prije stirkali...al ovo ne kuzim.
help
Weave in loose ends znaci da kukicom uvuces ostatke konca u samo pletivo (il bi se ovo zvako kukivo?), a block vjerojatno da sastavis - zapravo ne znam - pogadjam.
Weave in loose ends - uvuci krajeve konca (početak, kraj i sve ostale koji su se tu usput našli)
and block - skvasi, ocijedi, razvuci u željeni oblik na peškiru, pribadačama od nerđajućeg čelika pribodi sve krajeve da komad u sušenju ostane u željenom obliku (ovo najbolje obavi na kauču ili krevetu)
ostavi da se osuši
sašij koamde
blocking možeš obaviti i peglanjem preko mokre krpe, samo pazi da ti obe prednjice budu isto velike nakon procesa![]()
Za krajeve znam, ali ovaj block nemam pojma.
Evo sad sam nasla na nekom blogu, da se tako formira oblik heklanja ali nije objasnjeno kako...
Eto majstorica sve razjasnila.
Nego vjesitcice, kad si vec tu, imas li u rukavu kakav link na kukicane slobodne forme, zatim gljive, piramide, kocke i slicno?
vještičica![]()
Uh pa tu ima fino posla,
heklala sam cardi u jednom komadu, tako da nema sivanja.
radila sam velicinu 40-42 a izgleda kao 38 valjda jer na kraju ide block.
Probat cu to veceras kad djeca zaspu.
Hvala![]()
marta - slobodne forme? u smislu freeform crochet? ili nešto drugo?
geometrijske oblike nsam nikad radila, mada, heklanje je matematika, to ne bi trebalo predstavljati problem
freeform crochet ima nekoliko blogova i par strana od teta koje drže tečajeve
nema za to šema, heklaš, pleteš, vezeš, pa ukrug, kako ti šta naiđe - oblik, boje, teksture i raspored istih su na volju i maštu onih koji rade
pogledaj ima cijeli podforum na crochetville.org - http://www.crochetville.org/forum/forumdisplay.php?f=43
moja freeform vesta još nije postala vesta - really, really time consuming activity
monax - i drugi put![]()
E drage moje strikacice/pletacice i heklarice, nema nikog.
Ugrijalo pa svi vanka
Nego zanima me dali je netko od vas kupovao igle preko neta? npr e bay.
kako s carinom?
i dali ste kupovale mustre sa ravelry?
kupovala igle sa Etsy-ja, nikad mi nisu naplatili carinu, ali ja sam u BiH, za HR ne znam
u nekoliko navrata kupovala mustre, ali nisam sa Ravelry-ja
platiš payPal-om, i uredno ti stigne mejl sa prikačenom mustrom u .pdf formatu
Bacite oko na ovu mustru, slučajno sam naletjela na nju na netu i čini mi se super za bebe.
http://www.creativejewishmom.com/201...e-sweater.html
Pozdrav svima... početnik sam u pletenju i htjela bi isplesti štucneza curicu od 15. mj..pa jel bi mi netko mogao malo o tome napisati, koliko očica navoditi. koji bod, dal mi treba pasica...i da li nakon pasice dodajem još očica...? Bila bi vam jako zahvalna
Evo da malo izvučem topic
Imam nešto novih radova pa bi se hvalila:
razne vunane stvarčice
kuhinju zanemarite![]()
@buhtlić
debljina igli zavisi od debljine vunice s kojom ćeš radit.
meni je draže napravit pasicu, očice ne trebaš dodavat, obično su štucne ko crijevo-isto široke cijelom duljinom.
zadnje štucne koje sam radila su bile za curicu od 3 godine. navodila sam 44 očice na igle br 4,5 i cjele sam ih napravila u bodu kao pasica.
pretpostavljam da bi tebi bilo dovoljno jedno 36 očica, ali najbolje ti je naštrikat komadić za probu da vidiš kako ispada (koliko očica je koliko cm).
Mama kod kuće s malom bebom, i ne zna čime bi vrijeme skratila pa počela, šivat, heklat i štrikat, osnova sam naučila preko video klipova na youtubeu . Počela s jednostavnim stvarima: heklani cvjetići, štrikanje traka za kosu, šivanje zavjes, stolnjaka itd . uglavnom baš je super osjećaj kada sam nešto napraviš , a na internetu možeš naći svakojakih ideja..
Da li je tko naručivao igle za pletenje/ heklanje preko internet trgovina? Super su mi bambus igle Chia Goo, probala i zaljubila se, ali ne znam koliko je isplativo obzirom da mi je vrijednost narudžbe 165 kn, sa s(kršitelj koda)ingom, da li se na isto obračunava carina...nemam iskustva sa takvom kupnjom, a ne želim za dvoje igle platiti više od 200 kn jer se ionako time bavim u rijetkim trenucima kad stignem.