Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Jednokratna pomoć za novorođenče...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Jednokratna pomoć za novorođenče...

Ovak!
    Čitala sam ovdje o tome malo, ali nema onoga kaj mene zanima...
    Ili nisam vidla...

Uglavnom, sad sam nedavno tek saznala za tu opremu za novorođenče koja iznosi 2300 kn (i nešto sitno) pa me zanima da li se mogu javiti za to iako je mom Lukasu već 5 mjeseci?

Mislim, jel to ima neki rok za prijevu?

Hvala svima na odgovorima!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pokušavala sam naći papir na kojem je pisalo koji rok, pa nisam uspjela, ali sam sigurna da je bio neki rok do kada se treba javiti. moguće čak i da je 6 mjeseci. Probaj naći neki kontakt na www.zagreb.hr

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ta od 2300 je od hzzo-a. mislim da na nju nema vremenskog ogranicenja, trebas otici u hzzo, ispuniti jedan formular i dobit ces.

druga stvar je naknada od grada zagreba, koja iznosi 3000 kn za prvo dijete, i za koju moras ispuniti odredene uvjete--recimo, podnesti zahtjev najkasnije do djetetovih navrsenih 6 mjeseci, izmedu ostalog.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

je, je, imaš pravo, zabunila sam se

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mislim da je i za 2300kn i za 3000kn (ako si iz ZGB) rok 6mj od rođenja djeteta

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=5723
    Ovdje pisu detalji o toj jednokratnoj pomoci grada Zagreba.
    Jel netko zna koje papire treba nositi na HZZO za onu pomoc za opremu novorođenceta?
    Moj mali isto ima 5.mj i mi smo to tek nedavno saznali...

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodni list djeteta, kopiju otpusnog pisma, zdravstvenu iskaznicu roditelja i kopiju kartice tekućeg računa.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

totalno glupo od mene što ovako upadam i što nemam pojma baš o ovakvim stvarima.

ali jeli to znači da dobiješ cca 5000 kn za prvo dijete?
    jedno od hzzo-a (2000kn) i drugo od grada (3000kn)?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da ako si iz Zgb.
    Mislim da je uvijet da su oba roditelja prijavljena u Zgb, s tim da jedan mora biti prijavljen barem 5 god.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Tnx svima!!

Nisam iz Zagreba, ali hvala na informacijama!!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Za ovu naknadu šta se dobije od HZZO-a mi smo im samo odnijeli rodni list kad se D rodila. Drugi dokumenti (broj tekućeg, doznake za bolovanje-porodiljski) su bili već kod njih radi odlaska na porodiljni i isplate naknade.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

a u slučaju da ostanem samohrana majka kad rodim, znači neudata, znači li to da nemam pravo na tu porodiljnu naknadu ili je dovoljno da otac djeteta i ja predamo navedene potvrde o adresi prebivališta i slično?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ~Valerijana~ prvotno napisa
    a u slučaju da ostanem samohrana majka kad rodim, znači neudata, znači li to da nemam pravo na tu porodiljnu naknadu ili je dovoljno da otac djeteta i ja predamo navedene potvrde o adresi prebivališta i slično?

~Valerijana~, tvoj upit se odnosi na RODILJNU naknadu ili naknadu za opremu djeteta (koja se dobiva od HZZO-a) ili pomoć za opremanje djeteta (koja se dobiva od Grada Zagreba)?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa

~Valerijana~, tvoj upit se odnosi na RODILJNU naknadu ili naknadu za opremu djeteta (koja se dobiva od HZZO-a) ili pomoć za opremanje djeteta (koja se dobiva od Grada Zagreba)?
    joj. pardon. lapsus.

moje pitanje se odnosi na ovu jednokratnu pomoć od hzzo-a i grada i zagreba.

dakle, moram li biti udata za oca djeteta da bih dobila to za dijete?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj. pardon. lapsus.

ne moraš.

Za naknadu od hzzo-a je bitno da je roditelj koji je uložio i zahtjev za naknadu zdravstveno osiguran.

Za pomoć od grada bitna je dužina prebivanja u zagrebu i to oba roditelja.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj. pardon. lapsus.

ne moraš.

Za naknadu od hzzo-a je bitno da je roditelj koji je uložio i zahtjev za naknadu zdravstveno osiguran.

Za pomoć od grada bitna je dužina prebivanja u zagrebu i to oba roditelja.
    a to za dužinu prebivanja sam shvatila da je bitno da jedan roditelj ima 5 godina adresu prebivališta u zagrebu, a drugi je dovoljno da je prijavljen u zagrebu već na datum rođenja djeteta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Valerijana, klikni na ovaj link. Tu ti sve piše o pmoći Grada Zagreba.

r_i_t_a avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ok,a kolika je naknada za druge gradove.u mom slučaju za Split.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno pitanje

Da li imam pravo da jednokratnu pomoć grada ako se djete ne rodi u zagrebu?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kojeg grada?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zagreba....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

U zg imam prebivailiše i ja i mm....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ond je odgovor DA :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala :D

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bok cure!

Evo, malo podižem temu...

Zanima me, nakon koliko se isplaćuje ta jednokratna pomoć od HZZO-a. Prijavu sam obavila negdje krajem 1. mjeseca.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    Bok cure!

Evo, malo podižem temu...

Zanima me, nakon koliko se isplaćuje ta jednokratna pomoć od HZZO-a. Prijavu sam obavila negdje krajem 1. mjeseca.
    Krajem 2. .... ako predaš do 5. u mjesecu, dobiješ taj mjesec, sve drugo se prebacuje na sljedeći

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mirtica, hvala na odgovoru!

Dakle, procedura je ista kao i kod naknada za bolovanje. Znači, samo trebam čekati...

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

jel mora muž biti na istoj adresi prebivališta na kojoj sam ja ili je dovoljno da smo oboje samo u zagrebu prijavljeni?(s tim da je on više od 5 godina tu prijavljen, ja nisam)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne morate biti na istoj adresi, dovoljno je da oboje imate prebivaliste u zg. obavezno si izvadite uvjerenja o prebivalistu u mup-u kada idete prijavljivati dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ispričavam se ako sam negdje previdjela podatak, ali sa li tko zna koliko iznosi jednokratna pomoć HZZO-a?Hvala na odgovoru!

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Imala bi jedno pitanje zanima me koliki je iznos ako znate kada se rode blizanci jednokratna pomoć i za opremu novorođenčeta u mojem slučaju za blizance ?
    Ako može pomoč ili gdje da se informiramo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ninanuna prvotno napisa
    Ispričavam se ako sam negdje previdjela podatak, ali sa li tko zna koliko iznosi jednokratna pomoć HZZO-a?Hvala na odgovoru!
    hzzo daje oko 2300.

Citiraj ana- prvotno napisa
    Imala bi jedno pitanje zanima me koliki je iznos ako znate kada se rode blizanci jednokratna pomoć i za opremu novorođenčeta u mojem slučaju za blizance ?
    Ako može pomoč ili gdje da se informiramo.
    od zagreba bi trebala dobiti 6000, jer radas dvoje djece, a hzzo ne znam jel daje 2300 ili duplo od toga, bilo bi mi logicno da je duplo znaci 4600.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a ako majka i otac nisu na istoj adresi prebivališta.
    ali su u braku i imaju vjenčani list kao potvrdu.

a majka je prijavljena u zagrebu tek par mjeseci.
    a otac je zadnjih 25 godina.

eh. sad. znači otac je podnositelj zahtjeva za pomoć od grada zagreba.

znači da dijete mora biti na njegovoj adresi a ne na mojoj?

i btw- kakav je to odvratan zakon? pa kakva prava onda samohrane majke imaju?
    preodvratno.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to je odluka grada, nije zakon. istina je da je izuzetno diskriminirajuca--npr. ja ne mogu dobiti novce od grada u kojem sam rodena, u kojem su rodena moja djeca i u kojem zivim jer je md stranac .

u slucaju koji si navela mislim da nije bitno gdje je dijete prijavljeno, jer su trazeni uvjeti zadovoljeni (prebivaliste oba roditelja je u zg). samo nemojte zaboraviti uvjerenja o prebivalistu iz mup-a.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam iz rijeke i zanima me dali ko zna di se to ide tražit kad se to ide tražit i dali te novce dobiješ odjednom ili više mjeseci ili kako to ide radi se o jednokratnoj pomoći :?

tara01 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ovo je malo zbunjujuće (or is it me?)
    Naime, ja sam cijeli život prijavljena na Zagreb, mm nije iako je rođen u Zg. Nismo mijenjali adrese jer smo podstanari.
    Prema ovome što se tu piše, mi nemamo pravo na nikakvu pomoć grada?
    I da li je dovoljno da mm privremeno promijeni mjesto boravka ili se baš mora prijavljivati i mijenjati sve dokumente?

"dokaz o prijavljenom prebivalištu oba roditelja u Gradu Zagrebu, odnosno privremenom ili stalnom boravku za roditelja stranca u Gradu Zagrebu"

:? :?

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj lily24 prvotno napisa
    ja sam iz rijeke i zanima me dali ko zna di se to ide tražit kad se to ide tražit i dali te novce dobiješ odjednom ili više mjeseci ili kako to ide radi se o jednokratnoj pomoći :?
    ideš na socijalno,za sada je to na obali u zgradi euroherca.ideš tražit kada prijaviš djete jer trebaju papiri o prebivalištu i novce dobiješ odjednom i jednom.

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad sam ja ostala trudna ( 2m, 2009) na teletexu sam pročitala da je jednokratnapomoć za 1 djete 3600 , za 2 djece 7 200 a za treće 66 tis kn
    (s tim da se to rasporedi kroz 3 ili 6 god)

ako netko zna nešto o tome molila bi da mi potvdi ili barem koga da pitam ja bih telefonski nazvala pa se informirala

naravno to se odnosi na grad zagreb

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zvala sam Grad Zagreb
    potvrdili s mi tu informaciju samo se i za prvo i za drugo dijete zaspoređuje na 3 god u 3 obroka a na treće djete na 6 obroka - 6 god

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znači koliko sam shvatila da za drugo djete dobiješ 7200 i to ti islačuju znači svake godine po 2300 i tako tri godine.
    Jesam ja to dobro shvatila.
    Ja sam recimo za prvo djete dobila 3000 kn u komadu

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, nije u redu. ja u zagrebu živim cijeli život, a naknadu od grada nisam mogla dobiti jer je otac djeteta stranac (s kojim ne živim, nisam u braku, nismo u vezi i bilo što slično), pa sam na to rekla da sam samohrana majka. mislim, kakve sad veze ima što je jedan roditelj stranac koji niti živi s djetetom niti se brine za njega. odgovoreno mi je da čim je otac priznao dijete, nemam pravo na naknadu...
    grejt. kao samohranoj majci mi baš nije trebalo tih 3000 kn.
    previše zarađujem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

he he, takvu situaciju i ja imam i zato je to sada na ustavnom sudu. ako tamo ne uspijem izboriti pravdu onda idem u strasbour

dobro, kod nas se tata brine za djecu, ali je toliko odsutan (poslovno) da ne moze ispuniti uvjete za dobivanje privremenog boravka. mislim, koja glupost. sad ja zbog toga ne mogu dobiti novce od grada u kojemu sam rodena, i djeca su mi ovdje rodena, i ovdje zivimo i radim (ja), ali eto, ko me j***, trebala sam paziti s kim imam djecu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mikka, imas pp

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •