Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: komplikacije u t - nekoliko dana

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno komplikacije u t - nekoliko dana

imam sljedeću situaciju:
    od prošlog tjedna mi je doktorica otvorila bolovanje za komplikacije u trudnoći, a trebat će mi samo 9 dana jer sam ionako planirala od sljedećeg tjedna na godišnji 2 tjedna pa porodiljni 45 dana ranije.
    Komplikacije mi je dala zbog povišenog tlaka, ali mi s ečini da bi bilo puno jednostavnije da sam dobila obično bolovanje...pretpostavljam da ću zbog ovih 9 dana morati raditi svu papirologiju za komplikacije u HZZO i čekati naknadu ?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A zašto nisi išla prvo na godišnji pa onda na komplikacije i porodiljni?

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

slučajno se tako dogodilo...planirala sam unaprijed GO i porodiljni, a ovo je bilo skroz neplanirano... kako još nemam doznaku, odn. sutra idem po nju (imam samo potvrdu o nesposobnosti za rad), mislim da ću pitati dr da mi da obično bolovanje...čini mi se jednostavnije i isplativije....jer plaća mi je veća od maximalnog za komplikacije

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije možda direktno vezano, ali da ne otvaram novu temu: smatraju li se Komplikacije kod postupka MPO (šifraq N98) isto trudnoćom? Meni je dr na taj naziv bolesti stavila prvi put šifru a0 (na teret firme), a drugi put na teret HZZO-a pod šifrom G0. Poslodavac mi je ipak i drugi put stavio bolovanje na teret firme, pa sam naknadno morala od doktorice tražiti da promijeni u a0 (mislim da je bila nenamjerna pogreška poslodavca). U čemu je razlika, da li sam zakinuta? (Mislim da jesam jer pretpostavljam da je kod G0 isplata pune plaće).

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

za komplikacije kod MPO ti ne ide šifra G0 (komplikacije u trudnoći)...poslodavcu je više u interesu da si na komplikacijama, jer onda ne ide na teret firme već direktno od hzzo dobijaš povrat...inače G0 je 100% plaće ali maksimum je 4200kn - dakle nije delimitirano kao kod porodiljnog za prvih 6 mjeseci...pa prema tome ako imaš veću plaću, više ti se isplati A0 - obično bolovanje (tako je kod mene slučaj)

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

naravno ovo sve mislim kad se radi o bolovanju manjem od mjesec dana....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •