Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: antibiotici i dojenje

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno antibiotici i dojenje

Hitno mi treba savjet!

Naime, imam jaku plau zuba i trebala bih pitti pembritin 7 dana,ali kad sam rekla zubarki da dojim Isaa, ona je rekla da ga u tom periodu (dok pijem antibiotike)nesmijem dojiti.

Moja prof. na faxu mi opet rece da ga slobodno smijem dojiti, sad sam totalno zbunjena :?

plizzzzzz help!

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

...u silnoj brzini tipkanja napisala pogresno ...

naravno, imam UPALU zuba

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

antibiotici se uglavnom smiju uzimati za vrijeme dojenja, ja sam ih do sada pila 3 puta (a jedan od njih je bio za upalu zuba). samo što se zubari baš ne kuže u to, meni je moja rekla da ona nema pojma o tome, neka se raspitam u ljekarni ili kod doktora i neka uzmem onaj antibiotik koji mi one preporuče - budući da je za moju upalu zuba bilo relativno svejedno koji baš antibiotik pijem.

Antibiotics
    Penicillins and cephalosporins, which are excreted in milk in trace amounts, are compatible with breast-feeding.6 A remote possibility exists that the child will experience an allergic reaction to the antibiotic or develop diarrhea caused by changes in gut flora. Trimethoprim-sulfamethoxazole (Bactrim, Septra) is compatible with breast-feeding,but its use should be avoided when nursing infants are younger than two months because of its potential for causing increased bilirubin levels.

Tetracycline is excreted in small amounts in breast milk, but the calcium in breast milk limits its absorption. Although tetracycline is compatible with breast-feeding, other antibiotics are preferred, especially for long-term use.3,6 Newer derivatives such as doxycycline (Vibramycin) or minocycline (Minocin) should be avoided because of higher absorption by infants and toxicity in children (e.g., dental staining, decreased bone growth).7 Quinolones have not been well studied in breast milk and are not rated by the AAP. They should be used in the breast-feeding mother only when other, better-studied options cannot be used and after the risks and benefits have been assessed.3

Metronidazole (Flagyl) is rated by the AAP as a drug whose effect on infants is unknown, but it may be of concern because older studies found its use in pregnancy to be associated with mutagenicity.6 Nevertheless, the amount transferred to the infant through breast milk is much lower than the therapeutic dosage for infants, and no adverse effects have been reported from exposure through breast milk.3 Following a 2-g dose, cessation of breast-feeding for 12 to 24 hours is recommended by the AAP.3,6 Topical preparations of metronidazole (MetroGel-Vaginal) produce very low serum concentrations in the mother and are not a concern.3

Fluconazole (Diflucan) is commonly prescribed for yeast infections of the nipple in breast-feeding mothers. It is present in breast milk, but the nursing infant can only ingest 5 percent of the usual pediatric dosage.3 Although limited information is available, topical antifungal agents, such as clotrimazole (Gyne-Lotrimin) or miconazole (Monistat) produce very low maternal serum concentrations, and their use should pose little risk to the nursing infant.
    a ovdje pri dnu stranice možeš pronaći popis lijekova koji se smiju koristiti za vrijeme dojenja - među njima su i antibiotici!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zaboravila sam linkati tu stranicu...

http://www.askdrsears.com/html/2/T028500.asp

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo još:
    http://www.breastfeedingnetwork.org....ntibiotics.php

The following antibiotics are all safe to take whilst breastfeeding;

Amoxycillin, Amoxil 250-500mg three times a day
    Azithromycin, Zithromax, 500mg daily
    Cefaclor, Distaclor, 375mg twice daily or 250mg three times daily
    Cefuroxamine, Zinnat, 250mg twice daily
    Cephalexin, Cefalexin, Keflex, 250mg four times a day
    Cephradine, Velosef, 250-500mg four times daily
    Clarithromycin, Klaricid, 250mg twice daily
    Co-amoxiclav, Augmentin, 375-625mg three times a day
    Co-fluampicil, Flucloxacillin 250mg + Ampicillin 250mg, Magnapen 500mg four times daily
    Erythromycin, Erymax, Erythroped, Erythrocin 250-500mg four times a day with food
    Flucloxacillin, Floxapen, 250-500mg four times a day one hour before food
    Penicillin V, Phenoxymethyl penicillin 250-500mg four times a day one hour before food
    Trimethoprim, Monotrim,200mg twice daily

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i još jedan post (nisam normalna), ja sam ti za zub pila Augmentin (on je na gornjem popisu) i jedna od indikacija mu je upravo kod upala zuba i usne šupljine...

Početno

Ja sam dosad u trudnoći pila Klavocin i Novocef, isto zbog zuba, i rečeno mi je da ih mogu piti bez problema i dok dojim...

Ma meni nije jasno nešto drugo...Zašto doktori umjesto da daju nešto što se provjereno smije piti dok mama doji i što ne može u znatnijim količinama doći do bebe a opet pomaže, uredno odmah lupe nešto jako pa zabrane dojenje tih tjedan/deset dana?

Stvarno bedasto... :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anči prvotno napisa
    Zašto doktori umjesto da daju nešto što se provjereno smije piti dok mama doji i što ne može u znatnijim količinama doći do bebe a opet pomaže, uredno odmah lupe nešto jako pa zabrane dojenje tih tjedan/deset dana?
    jer dojenje ne drze necim bitnim

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj grozim se toga... sjećam se kako je mene jedna liječnica, dakle još i žena, gledala kao zadnju luđakinju kad sam se počela tresti od očaja i plača onu sekundu kad mi je rekla da imam hipertireozu i da u roku tjedan dana moram prestati dojiti i početi piti lijekove... a zara 3 mjeseca imala... isuse, kako mi je ostala u lošem sjećanju... fala bogu našla sam prodojećeg endokrinologa, i onda se još uspostavilo da mi je postavila totalno krivu dijagnozu...

promijenila sam temu topika, ali nisam mogla izdržati

Početno

ivarice, pitanje je bilo retoričko (smajl se ljuti ne njih, ne na tebe)

S tim da ga ja planiram postavljat sve češće dok ne dobijem neki suvisli odgovor...

U stvari, čak neću ni pitat nego ću odmah u startu kad dođem u takvu situaciju jednostavno inzistirati da mi daju najblaži mogući lijek kako bi mogla i dalje. Pa im možda to padne na pamet kad im dođe neka mama koja će samo spomenuti dojenje ali ne i dizat frku.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Imam dijete od 16 mjeseci i dojim ga.Istovremeno nam je propisan antibiotik meni Klavocin zbog zuba njemu Sumamed.Nisam htjela počet ja piti antibiotik dok ne čujem što če nam pedijatar reči.Pedijatrica je rekla da nema problema i da oboje možemo piti antibiotik jer se Klavocin jako malo izlučuje u majčino mlijeko.
    Eto samo sam htjela sa vama podjelit svoje iskustvo da je i to moguče.
    Samo treba pitat tj. napomenut doktore da dojite.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •