ako vam se koji put dogodi da vam koja banana ostane pa pocrni, ovaj recept je vrlo ekolosko i odrzivo rjesenje ne valja s nezrelim i zutim bananama, najbolji je s najcrnjima


sastojci:

1 salica (250ml) ulja
1 1/3 salice (295gr) finog secera (al ne mljevenog, vec onog kristalnog finijeg)
4 jaja
2 3/4 salice (410gr) brasna s praskom za pecivo (u original receptu je to "samopodizuce brasno" znaci vec mu je dodan prasak)
1 cajna zlicica sode bikarbone
2 salice (od 250ml) zgnjecene (pre)zrele banane


nauljiti ili obloziti pek papirom pravokutne modle za strucice (tri komada meni trebaju, od nekih 10ak cm sirine, 7-8cm visine i 20ak cm duljine)

sve sastojke sasuti u zdjelu za mjesanje, miksati mikserom dok se sve ne poveze i onda jos par minuta dok smjesa ne promijeni boju (dok banane malo oksidiraju). usuti smjesu u modle i peci na cca 180 cca sat vremena (moze i na 150 pa malo produljiti vrijeme pecnice - ovisi o pecnici). sacekati pet minuta i prevrnuti na resetku da se ohladi...


smjesa se moze iskoristiti i za banana muffine - od ove kolicine izadje 24 onih velikih (sto su po 12 po tepsiji) i jos jedna tepsija onih mini (sto ih ima 24 na tepsiji)