-
Hladne ruke, noge, nosic... ako ga neko ne greje telom...
Ima 2 meseca, i preko dana spava u slingu, a nocu pored mene.
Ako ga nekad slucajno ostavimo bez dodira drugog ljudskog bica, odmah su mu hladne rukice, ali i nosic, nogice... bas se ono smrzne, cak iako u prostoriji nije hladno, i normalno je obucen i pokriven.
Ovo sam primetila jos u porodilistu, ali sam mislila da ce da se regulise, ali evo sutra mu je drugi mali rodjendan, i situacija je ista.
Zbog toga sam odmah prestala da ga vozim u kolicima, bilo mi je zao iako se nije posebno bunio (kao sto je Novi npr. prosto mrzeo kolica), tako da je Izi prava beba prilepak, stalno na nekom...
Nama ne smeta, bas uzivamo, ali se pitam da li je moguce da jos nije razvio pravu termoregulaciju, i ako stvarno nije, da li je to problem, tj. je li "nenormalno"?
-
pa ja se nadam da je normalno, mom su isto cesto hladne ruke, a nekad i ledene! ali nije hladno u sobi... i nosic mu pipam, pa mu je nekad hladan, a noge isto valjda uvijek, osim kad spava... :/
-
Mislim da je to do cirkulacije, nije to ništa nenormalno.
-
-
Ni kod nas nikad nije hladno u sobi..
Ma meni je to novo jer je Novi rodjen u junu, a potpuno je imun na hladnocu, on je jos uvek u gacicama i potkosulji po kuci.
-
Meni su mog odnjeli u inkubator u bolnici da mu "ugriju noge" :? Šta mislite jesam li vjerovala sestri da je samo to kad mi je rekla. Bila sam lagano luda dok mi ga nisu konačno donijeli natrag (bio je tamo oko sat i pol). Jesu mu bile hladne nogice i kod kuće, i patronažna je to primjetila i rekla mi neka stavim vate u veće čarapice, pa mu ih tako obučem. Ja sam to radila par dana pa prestala. I sada mu znaju biti prohladne ako nije bio sa nekim uz tijelo, ali već su samostalno toplije kako je krenulo nabacivanje masnih naslaga
-
bebama sva hladnoća ide kroz nogica i korisno je da na nogama ima uvjek toplije čarapice,imam patronažnu prijateljicu a i sama sam medicinska sestra pa sam nešto od toga učila,a sve je to radi cirkulacije,jer mozak raste najbrže i najviše je opskrbljen krvlju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma