Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: prehrana kao lijek?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno prehrana kao lijek?

jutros sam dobila mail sa sljedecim linkom:
    http://www.nosenfantsnousaccuseront-lefilm.com/
    mislila sam da je jos jedna u nizu forwardusa, ali kad sam pogledala stvarno sam se zabrinula....
    posebice recenica: "prvi put u povijesti covjecanstva, djeca se radaju i odrastaju nezdravija od svojih roditelja..."
    nakon sto sam pogledala film, odlucila sam skroz preci na sve bio. Od petka ce mi poceti dostavljati svakoga tjedna bio kosaricu voce/povrce.
    Stavrno je strasno da unosimo u sebe toliko odvratnu hranu, bilo to meso, voce ili povrce, dok bi hrana uistinu trebala biti svojevrsni lijek i odrzavati nase tijelo zdravim.
    Iako sam i do sada pazila na petrinu prehranu, pazila da ne jede cips, kekse itd, misleci da je dobro da dnevno pojede jabuku, krusku ili bilo koju vocku (a sad vidim da je bilo kakvo voce zapravo pravo smece!) od sada definiivno ukidam sve keksice, sokice, ne bio voce i povrce , pa makar ne jela par dana dok se ne navikne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ispravno, ali možda ipak radikalno. Daj si nešto vremena fore i nastoj se informirati o namirnicama. To će ti sjesti za kojih mjesec-dva.

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

definitivno treba paziti sto se jede, ali mi se cini da ni stres oko toga da ne jedes zdravo nije koristan, he he, ne valja pretjerivati ni u cemu

doduse da djeci nisu potrebni keksi i sokovi, to je istina, vrlo nepotrebne prazne kalorije

ali ne valja pretjerivati, znas, ni ono sto je bio ne mora biti ono za sto se izdaje, bolje pojest hrvatsku jabuku, nego narucivati ekoloski paradajz u ovo doba iz recimo spanjolske..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo kad smo već kod trovanja hranom preporučam knjigu -čistoća je pola bolesti, jer veliki broj toksina udišemo ne samo da jedemo...

mi jako pazimo sa hranom, smoki, čips, voćni jogurt, puding, kekse, bombone, marendine, sokove -nikad ne dajem,
    neke od nabrojanih stvari nikada nije probao,
    svaki dan komadić čokolade od 85%kakaoa nju voli i ponekad životinjsko carstvo...sojin puding ponekad...

mlijeko uopće ne pijemo, samo sojino ili rižino i na tom kuhamo griz integralni ...
    mama ima koke pa njihova jaja i meso, i kupimo domaću kravu koja je pasla na pašnjacima, nije šopana antibioticima i hormonima...
    kruh kupujemo od Irokeza
    povrće sa placa i naše kad imamo ili od susjede
    kupujem u bio marketu i tako...
    ne kompliciram, kad smo u gostima jedem što nude,
    odemo mi i na pizzu vegetar.sa mozarelom, popijem tu i tamo sok...
    ali trudim se da jedemo zdravo, ne opterećujem se,
    jedino pazim da mi malog ne nude smećem poput marendina, smokiča, punjenim "čokoladama"

i rezultat je da nam je imunitet super, uvijek zdravi, mali snažan ima 16kg
    jede bar tri puta tjedno smeđu rižu, proso, azuki grah, leće, alge, lanane sjemenke, bademe, lješnjake, orahe, pinjole, bućine sjemenke,
    a ostalo je povrće i voće i meso...

i ako obraćaš pažnju na toksine u hrani pročitaj onu knjižicu o čišćenju i još preporučam -prirodni ljekovi za koje oni ne žele da vi znate od Kevina T.

to što sam navela ne znaći da se moramo toga slijepo držati nego da primjenimo onoliko koliko mislimo da je razumno i u našim mogućnostima, ja sam dugo u tome pa se skoro svega držim i više ne znam fukcionirati drugačije...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj erik prvotno napisa
    kruh kupujemo od Irokeza
    ... koji je već godinama zapravo Klara ... Dok su ga pekli u Rijeci bio je zaistač dobar.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moolim :shock:
    pojma nemam...ali ako to i klara radi...valjda radi to po njegovim standardima? inače ne bi mogli dobiti licencu..???
    meni je fin kruh, a od sveg što se nudi ipak mislim da ima najmanje kemije..
    ali sad si mi dala misliti :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti je nekakav đojnt venčr Mavrovića s Klarom i zove se Eko Klara.
    Prije toga je kruhove pekao u Rijeci gdje su znali raditi s kvasom i mokrim tijestom. To je bio kruh.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    To ti je nekakav đojnt venčr Mavrovića s Klarom i zove se Eko Klara.
    Prije toga je kruhove pekao u Rijeci gdje su znali raditi s kvasom i mokrim tijestom. To je bio kruh.
    da znaš koliko puta sam ja tu kod nas kupila riječkog turbo gnjecavog mavrovića

valjda su ga počeli dilati po hrvatskoj tek kad je počeo sličiti u nešto

a sad u obližnjem dućanu imaju kao mavrovića, očajnu kopiju, dvostruko lakšu i dvostruko slaniju

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hrana je fakat bitna...ja sam totalni uživljenik po tom pitanju :D

Mi jedemo samo sezonsko i ono kaj smo sami uzgojili (eventualno kaj ima za kupit u provjerenoj eko varijanti)...

Sad po zimi sam Umi počela davat miješane sirove salate koje mi klopamo....
    (izmiksam sirovu mrkvu, pastrnjak, luk, lišće peršina, maslačka, špinata, ciklu, brokulu ,alfa / pšenične klice..... kad šta imam + maslinovo, bučino, laneno ulje, limun i malo tamarija)
    i to joj pomiješam sa nečim drugim što jede i super !

Pokušavam ukomponirat što više sirovog i naklijanog u našu prehranu...
    plus kašasti sokići od zelenjave i banane i jabuke i tak nečeg...

Uglavnom experimentiramo...
    Nekad pojede super, nekad neće uopće, al trudimo se...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja mislim da to nije radikalno... nazalost nekima (manjini) se to vec dešava (bolesti) pa reagiraju, a nekima će se kasnije... mislim da je to neizbježno...

ali nije ni ona hrana koja se reklamira kao ZDRAVA zapravo zdrava, može bit ali i ne mora... ima puno marketinških trikova...
    po meni ima 3 razine, prva je nezdrava hrana, druga je zdrava samo na papiru i novinama radi profita i treća je kao podzemlje zdravlja... ono šta nam mediji ne mogu nametnut, borba za istinom...

a i individualnost organizma ima ulogu...

tako da Petra... ja sam 100% uz tebe....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •