Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 102

Tema: home made pokloni za Božić

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno home made pokloni za Božić

Bliži se Božić pa tako i priprema darova. Mene to stvarno veseli, a još i više ove godine kad ne radim jer sam na porođajnom . Imamo veliku obitelj i dosta djece tako da darova ne fali i brdo ćemo ih kupiti ali ja bi za odrasle (none, tetke...) voljela da zajedno sa djecom napravimo darove.
    Lani smo ispekli brdo keksića, stavili u limene kutije i to poklonili, a ove godine sam mislila pokloniti bocu vina sa personaliziranom etiketom (slika djece na etiketi) i kalendar sa njihovom slikom. Uz to bi poklonili i panetone, ovdje ga svi obožavaju i nije Božić ako nema panetona .

E sad, ima li netko kakav jednostavan program za kalendar 2009 u kojeg samo ubacim sliku i isprintam. Naravno, svih 12 mj na jednoj strani Nešto sam našla na netu ali moj eng.j. nije baš najbolji pa imam malo problema.

Kao ideja mi se čini ok, šta kažete.

Svaka nova ideja je dobro došla

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja prosle godine radila za Bpzicni poklon jabucni pekmez sa bademima!
    kazu da je bio super! :D

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja cu vjerojatno peci kolacice, i pakirati za poklon
    i kuglof, zamotan u neki zgodni papir ili pakiran u kutiju, mi se cini kao zgodna ideja

cestitke radimo svake godine sami (tj. djeca rade), i reakcije su uvijek super

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislila sam i ja čestitke raditi ali imam ih brdo od lani i predlani, od onih što crtaju ustima i nogama.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam krenila raditi čestitke sa decoupageom, ali mi ne ispada dobro :/

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi smo krenuli ovaj vikend s izradom.... svega.
    radim čestitke, a u planu su i bookmakci za studente i školarce kojih imamo nekoliko u familiji. na široke trake od karton ćemo nalijepiti slikice od klinaca, a frendica će mi to plastificirati.
    Za jednu baku radimo vazu za cvijeće oslikanu bojama za staklo, a za drugu staklene tanjuriće sa decoupage slikama.

Radimo i okvire za slike, narukvice i ogrlice, kako za koga.
    ove godine po prvi put ćemo raditi i one gel svijeće u čašama.

Kolače poklanjamo u svakom slučaju, i to radimo i posebnu turu sa sladilom za dijabetičare jer imamo i takvih nekoliko u familiji.

još svako dobije i po kuglicu od stiropora u razlićitim tehnikama.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je neki dan palo na pamet kupiti neke kartone, izrezati za čestitke pa nek ih Jana maže prstima ili kistom. Dovoljno je vremena da se posuše. Pa možda još kupim nekakve sitnice koje se mogu lojepiti, ili još bolje sami ih izradimo doma. Tipa sušena korica limuna, sezam...

Kolači ili kuglofi u celofanu mi se čine lijepi pokloni, u ovo doba štednje. U izradi kojih bi naravno Jana sudjelovala. Ionako me u zadnje vrijeme čopila manija kućanice.

Za dječicu neće biti potrebno puno, jer imamo u obitelji neku shemu skupljanja svih poklona pod jedan bor, da sad ne detaljiziram. Ali svejedno si razmišljam kako da personaliziram poklone, i pritom naravno uštedim.

Ima netko ideju što može i 2,5-godišnjakinja raditi?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

P.S. Nadam se da će se Peterlin uključiti s idejama.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni E radi ukrase za bor po vlastitoj zelji - izreze papir, zalijepi ga u neki cudni oblik i oboja. Fantasticni su
    Skupit cemo punu kutiju toga, pa kad bude gotova, onda nastupam ja sa iglom i koncem - napravit cu 'kukice' za vjesanje za bor. Ove godine ce nam one bit ukras.

Takodjer, rekla je da ona zeli obojati papire za umotavanje poklona.

Za poklone nonicima cemo dati isprintati postere od unucica.

Kalendar mozes sama napraviti u Wordu, po copy-paste metodi
    (vec sam ih radila, nije tesko a dopusta ti puno kreativnosti).

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

- ukrasi od tijesta, glinamola, silikona...
    - zajednička fotografija u okviru kojeg zajedno napravite i ukrasite s djecom... (moji su se oduševili takvim poklonom).
    - čestitke
    - ukrasne kutijice
    - mini aranžmani
    - home made puzzle
    - zajedničko pismo (bake i dede padaju na to...barem u našem slučaju)
    - ukrašene teglice u koje se može posaditi neko lijepo cvijeće

...

Eto par ideja što mi radimo...

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    mi smo krenuli ovaj vikend s izradom.... svega.
    radim čestitke, a u planu su i bookmakci za studente i školarce kojih imamo nekoliko u familiji. na široke trake od karton ćemo nalijepiti slikice od klinaca, a frendica će mi to plastificirati.
    Za jednu baku radimo vazu za cvijeće oslikanu bojama za staklo, a za drugu staklene tanjuriće sa decoupage slikama.

Radimo i okvire za slike, narukvice i ogrlice, kako za koga.
    ove godine po prvi put ćemo raditi i one gel svijeće u čašama.

Kolače poklanjamo u svakom slučaju, i to radimo i posebnu turu sa sladilom za dijabetičare jer imamo i takvih nekoliko u familiji.

još svako dobije i po kuglicu od stiropora u razlićitim tehnikama.
    Babyboys, ja sam mislila ove godine početi sa decoupage-om, ali kak mi je prvi put, zanima me koliko je to teško (ili lagano) i kolika je početna investicija?
    Mi mislimo raditi oblike iz tijesta i napraviti magnetiće ili keksiće u obliku snjegovića, boreka i sl. Vjenčić radimo obavezno sami doma, a i aranžman će pasti za bakicu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Fora bi bila i napraviti magnetiće od glinamola i ubaciti sliku.

Mozaik slika sam već napravila i podjelila, ostala mi još sveki.

Što je to decoupage? Prosvjetlite me

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

prošle godine sam sa ovog topica pokupila dosta ideja:

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=31012

ove godine ćemo poklanjati košarice u koje ćemo staviti: poneku kuglicu za bor (od špage), nekoliko magnetića od gipsa koje će cure obojati, par jestivih stvari: ušećerene bademe i džem od jabuka i još moram smisliti par stvari

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Da li netko zna raditi onaj nakit sa paštom?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pliska prvotno napisa
    Mi smo radili magnetice od fimo mase. Hm..sam ne znam kak bi se u to fotka mogla ubaciti. :/

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Citiraj Pliska prvotno napisa
    Mi smo radili magnetice od fimo mase. Hm..sam ne znam kak bi se u to fotka mogla ubaciti. :/
    Pa ja sam si to zamislila da se na prednju stranu samo nalijepi fotka. :/

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ove godine sam mislila pokloniti bocu vina sa personaliziranom etiketom (slika djece na etiketi)
    radije stavi sliku djece na domaci vocni sok, ak vec moras na neku pijacu
    ova tvoja ideja s djecom na vinu mi je onak... bas koma...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ove godine sam mislila pokloniti bocu vina sa personaliziranom etiketom (slika djece na etiketi)
    radije stavi sliku djece na domaci vocni sok, ak vec moras na neku pijacu
    ova tvoja ideja s djecom na vinu mi je onak... bas koma...
    Draga moja, oko mene su sami somelijeri (ako sam dobro napisala ). U Istri ti je vino nešto posebno, nema prigode kad se boca vina ne poklanja. Ionako se za blagdane vrte boce vina ukrug pa onda zašto da kupujem boce kad imamo naše vino koje ću flaširati i staviti super etiketu.

Ovdje je tradicionalan poklon paneton i boca vina

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma oke

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa

Babyboys, ja sam mislila ove godine početi sa decoupage-om, ali kak mi je prvi put, zanima me koliko je to teško (ili lagano) i kolika je početna investicija?
    Mi mislimo raditi oblike iz tijesta i napraviti magnetiće ili keksiće u obliku snjegovića, boreka i sl. Vjenčić radimo obavezno sami doma, a i aranžman će pasti za bakicu...
    ja ti ne znam definiciju decoupagea, ali znam kako se radi.
    trebaju ti salvete, kist (ima za kupiti poseban, ali dobar je i oaj najširi za tempere), ljepilo za decoupage.
    e sad, sve to možeš naći u chemacu, za 50-ak kn.

od salvete ti treba onaj najgornji sloj sa slikom.
    na predmet koji hoćeš obraditi se stavlja sloj ljepila, salveta, pa opet sloj ljepila. osuši se i to je to.

inače, sliku u glinamol ne treba ljpiti, staviš ju na ravni komad glinamola, a na nju onda trake glinamola da čine okvir. po tome se onda može rezbariti, bojati.... i još svašta.

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

bilbo7 može se i jeftinije proći, akrilna boja na litar i glinamol

Imaš na ovom forumu puno o decoupage tehnici.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Može pliz pomoć?

Kupila sam danas karton u Chemacu, izrezat ću ga za čestitke. Onda će ih Jana mackati prstićima ili kistom (imamo one tempere, u boci od pola litre).

Nakon toga sam mislila ja lijepiti na čestitku tjesteninu, sušene kore voćki i sl. Koje lijepilo mogu za to korisititi? Pokazala mi je gđa. u Chemacu neki za 30-ak kn, kaj je bijeli kad se nanese, ali kasnije bude proziran. I to mi je malo preskupo, može li neka jeftinija varijanta? Da je efikasan, naravno, i da ne rastapa temperu.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pitanje: na kakvom papiru printate kalendar?
    jel to rade u , recimo, fotokopirnicama i koliko košta?

ja doma nemam printer a na poslu to ne mogu...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Može pliz pomoć?

Kupila sam danas karton u Chemacu, izrezat ću ga za čestitke. Onda će ih Jana mackati prstićima ili kistom (imamo one tempere, u boci od pola litre).

Nakon toga sam mislila ja lijepiti na čestitku tjesteninu, sušene kore voćki i sl. Koje lijepilo mogu za to korisititi? Pokazala mi je gđa. u Chemacu neki za 30-ak kn, kaj je bijeli kad se nanese, ali kasnije bude proziran. I to mi je malo preskupo, može li neka jeftinija varijanta? Da je efikasan, naravno, i da ne rastapa temperu.
    Ma, držat će bilo koje univerzalno ljepilo (tipa U-HU).

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Drvofix!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Može pliz pomoć?

Kupila sam neko ljepilo za kamenčiće u Muelleru i super drži, doduše, košta 20 kn, ali mi jako dugo traje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajoj, prije ove teme sam otvorila onu drugu pa vidim da sam ovdje dobila odgovore o ljepilu. Hvala! I nadala sam se da neću morati kupovati neko specijalno.

Inače, jučer sam dobila ideju da sašijem čizmicu za Sv. Nikolu (ne znam kaj me puca, nikad nisam bila ovak poduzetna), u vrtiću ga spominju. Jana ima cipele, ali ne i čizme pa moram nekaj smisliti, a ne želim kupovati po dućanima, ne toliko zbog love, nego mi već ide na živce.

Pa se nadam doma naći nekakav stari restl, zašiti, jest da to ne bude baš prelijepo, ali mislim da će Jani biti ok.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo nekaj naših ideja na http://bubamarasarena.blog.hr/

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tatek prekrasno!

Samo ja imam dvije lijeve, tj. ideja i volje mi ne manjka, ali izvedba mi šteka. :/

No, ne odustajem, kako ste napravili kuglice za bor od starog papira?

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Hobita prvotno napisa
    tatek prekrasno!

Samo ja imam dvije lijeve, tj. ideja i volje mi ne manjka, ali izvedba mi šteka. :/

No, ne odustajem, kako ste napravili kuglice za bor od starog papira?
    Zgužvaš u kuglicu, oblijepiš krep ličilačkom ljepljivom trakom, pofarbaš i dalje ukrasiš po želji.

Jednostavno, a omogućuje da od nje anpraviš što god želiš - ofarbaš, oblijepiš salvetama, dodaš neke detalje ...

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tatek Tenkjuverimač! (pristojna, ako smijem)
    Ove godine želimo ukrasiti bor kombinacijom ekoloških, jestivih i neopasnih ukrasa i ovakve su kuglice idealne. A i bubac može sudjelovati u izradi! :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Danas je bio kreativan dan pa evo prvih rezultata: čestitke.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jelka, di ste kupili tempere od pola litre i takve boje??? Samo da nije chemaco jer mi je prilično daleko skoknut do zg

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imam potrebu svima zahvaliti na hrpi ideja koje ste podijelili sa svima nama i pohvaliti vaš trud i uratke
    a moja ideja se mora provoditi daleko prije Božića, ali mislim da samim time dodatno dobiva na vrijednosti... naime, mislim da je jako lijepo nekome uzgojiti biljku pelcanjem od neke svoje biljke...i brinuti o njoj dok malo ne ojača....pa ju onda za Božić pokloniti....to se naravno sve može raditi s djetetom, a posebno dio oko zalijevanja.... ja sam tako ove godine uspjela uzgojiti nekoliko afričkih ljubica (upravo su procvjetale), nekoliko kućnih sreća (kojima stvarno treba dugo vremenski da se razrastu od par malih grančica) i 2 scindapsusa...sve to planiram pokloniti u lijepim teglama za Božić osobama za koje znam da im se baš te biljke sviđaju
    osim toga isto poklanjam razne ukrase (hvala curama na onom receptu s cimetom....proširila sam ga velikom broju ljudi i svi su oduševljeni) i čestitke...a od ove godine ću i suhe keksiće...za džemove još mislim da nisam dovoljno kulinarski sposobna

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bubička, to sa biljkama je odlična ideja. Ja nemam "zelene" prste ali volim builjke. I obično ono što kupim u cvjećarnici bude kratkog vijeka. Mojoj pak mami sve uspijeva, pa onda ja njoj odnesem listić, grančicu i čekam da ona sve obavi pa si uzmem doma gotovi proizvod.
    Ja bih takav poklon jako rado dobila.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi ćemo ove godine ukrasiti kutije za cipele i u nutra natrpati vrečice sa bućinim sjemenkama, male čokoladice, kuglicu za bor od stiropora koje ćemo oslikati, orahe, bedeme, lješnjake, i ovisi ako obitelj ima bebu staviti ću čarapice za bebu...

jućer sam bila kod prijateljice i dala mi je novi okvir za slike koji joj je ružan, prefarbati ću ga i iscrati i staviti sliku njene bebice i to im pokloniti..

jednim rođacima smo napisali čestitku od srca, što mislimo o njima i koliko smo sretni što ih imamo...i stavili sliku našeg bebača...

nije originalno ali trudim se da za Božić počnemo poklanjati osjećaje upakirane u male sitnice koje su pažljivo odabrane baš za tu obitelj ili osobu...

malo sam preletila postove pa kad budem imala vremena pročitati ću sve da pokupim koju ideju

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajte curke dajte sličke svojih uradaka. Tak će biti još lakše kopirati vas. Dobro, dobro, i pohvaliti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

tatek oduševljena sam!!!!
    ne znam što mi je lijepše šišarke, platnene vrečice ili ukrasi za bor, ma za deset!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

tatek, di ste nabavili ovu satnu osnovu za svijeće? ako znaš di u centru grada mogu doć do tog, bila bih ti zahvalna na info.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To ti je iz dućana firme pip (ww.pip.hr), Trnjanska 33 (stara trnjanska tržnica, iza palače pravde), mislim da rade 9-16h.

Imaju i mali lokal na Dolcu, ali često nemaju sve veličine ili uopće, dok je u Trnjanskoj uvijek sve na mjestu, cijene pristupačne.

Doticna firma ima ducan i u Rijeci, Veslarska 8, Splitu (Mosecka 52) i Cepinu pored Osijeka (Kralja Zvonimira 73).

(BTW, ima ih i u BIH, V. Kladusa i Tuzla)

zumbulmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Stefanina mama prvotno napisa
    Jelka, di ste kupili tempere od pola litre i takve boje??? Samo da nije chemaco jer mi je prilično daleko skoknut do zg
    Pogledaj njihovu stranicu, mislim da sam vidjela da se može naručiti da ti pošalju poštom i platiti pouzećem.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    To ti je iz dućana firme pip (ww.pip.hr), Trnjanska 33 (stara trnjanska tržnica, iza palače pravde), mislim da rade 9-16h.

Imaju i mali lokal na Dolcu, ali često nemaju sve veličine ili uopće, dok je u Trnjanskoj uvijek sve na mjestu, cijene pristupačne.

Doticna firma ima ducan i u Rijeci, Veslarska 8, Splitu (Mosecka 52) i Cepinu pored Osijeka (Kralja Zvonimira 73).

(BTW, ima ih i u BIH, V. Kladusa i Tuzla)
    Pardon, link nije dobar, treba biti www.pip.hr !

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hvala tatek

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bubička prvotno napisa
    naime, mislim da je jako lijepo nekome uzgojiti biljku pelcanjem od neke svoje biljke...i brinuti o njoj dok malo ne ojača....pa ju onda za Božić pokloniti....
    Ako je biljka zacinska bila bi odusevljena da mi netko nes takvog pokloni..ostale biljke u teglicama mi stvaraju presing. I zapravo..mislim da ih po bontonu nije pristojno poklanjati. :/

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma da? Zašto? Prvi put čujem... ja baš volim dobiti ljubicu

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo za bonton nisam stvarno ziher..nesto mi zvoni al necu sad rec za sigurno. A meni stvara presing zato sto se ne zelim brinuti o necemu sto nisam sama odabrala.. To kao da mi netko donese macku doma i veli eto ti je sad na.. E necu macku..necu obavezu..
    Masu puta sam zaboravila zalit cvijece pa krepa..pa mi je bed..onda mi je bed kaj mi je bed.. Kuzite sta pricam.
    Rade mi donesi cokoladu, pojest ce se..nece mi biti bed.. ili zacinsko bilje..to se isto pojede..

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    pitanje: na kakvom papiru printate kalendar?
    jel to rade u , recimo, fotokopirnicama i koliko košta?

ja doma nemam printer a na poslu to ne mogu...

i mene ovo jako zanima, pa ponavljam pitanje.
    zna li netko?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nije Božić, nego Sv. Nikola.

Ne želim kupovati one preružne platnene čizme po 5 kuna, hoću sašiti neku vulgaris. Ali doma nemam crvene tkanine, ma tkanine uopće. Imate li ideju od čega da napravim? Ili ak netko možda ima takve tkanine mrvu viška pa da mi ustupi, uz naknadu of kors?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Osim zadnjeg pitanja, imam još nekoliko. Pa nek mi se netko smiluje i pomogne.

Gdje da kupim špagu za raditi kuglice za bor? Imam od prošle godine neuspio projekt, nekakva špagica sa srebrnom niti. Negdje sam naletila da špaga ne smije niš imati u sebi jer se teško s njom mota oko balona.

Kako se suše naranča i limun? Možda blesavo pitanje jer se stavi na zrak da se osuše, a možda ipak postoji neki trik. I koje je još voće/povrće zgodno sušiti, ono da bude efektno na bilo čemu (kao ukras na boru, kao potpourri itd.)?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •