Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: pocetak porodiljnog

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno pocetak porodiljnog

hej cure!

Od sutra mi pocinje porodiljni, a ja sam inace na komplikacijama.
    Pitanje glasi:dali moram pod obavezno sutra na Hzzo sa papirima od doktorice(predpostavljam da mi ona otvara porodiljni) ili imam vremena do kraja mjeseca(pa predam i doznake odmah)

Skroz sam zaboravila da to moram obaviti, a sutra nema sanse da stignem!

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa zar nitko?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Znam da je vjerojatno već kasno i da si papire predala,ali imaš fore do 5.12. kao i za komplikacije.Ja sam danas dobila doznake da mi 06.12.počinje porodiljni i rekla je doktorica da ne trebam žuriti,da imam fore do kraja 12.-og mjeseca.
    Imam i ja jedno pitanjce za tebe...meni je doktorica otvorila porodiljni znači sa 6.12. i zaključila ga sa 6.6.09.-kao 6 mjeseci od otvaranja.AL to po meni nema nikakve logike,šta ne bi trebao obavezni porodiljni dopust vrijediti 6.mj od djetetova rođenja...meni je termin 20.1. i to znači da ja ne produžim porodiljni ja bih se trebala vratit na posao sa 4,5 mjeseca djetetova života. Pa me zanima kako je tebi doktorica napisala to u doznakama?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

porodiljski se otvara 45 dana prije predviđenog poroda, naknadno kad odneseše rodni list to će se iskorigirat

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ok,sad mi je već lakše jer kad sam pitala doktoricu zašto mi je zaključiula porodiljni 6.6.09. ona je rekla da mi je tad 6.mj od otvaranja por. Na to sam ja nju pitala dal je njoj jasno da će meni dijete tad imati 4 i po mjeseca a ne 6....ona je samo odgovorila da ja mogu to produžit do godine dana dijetetova života.Al dobro neću joj zamijeriti,na zamjeni je,a i malda je pa vjerojatno i neupućena kao i ja.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nije ti doktorica neupućena, svi tako rade. Ne znaju oni kojeg datuma ćeš ti roditi. Ako ćeš rodiljni koristiti do djetetovih 6 mjeseci ne moraš poslije ništa produživati.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ustvari, otvorila sam ovu temu da ja nešto pitam
    Kada se otvara porodiljni, znam da može od 45 do 28 dana, no ima li tu kakvog pravila? S prošlim djetetom mi je otvorila 28 dana ranije (iako sam prije toga bila na komplikacijama), a meni bi sada odgovaralo da mi otvori oko 40 dana ranije, ne 45, a ni 28 - pa me zanima mogu li ju zamoliti da mi otvori 40 dana ranije?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mislim da ne,ili 45 ili 28 jer meni su na komisiji krivo napisali-14.12. i kad je ginekologica to vidjela rekla je da je to krivo jer bi mi onda morala i termin prebacit za tjedan dana jer se ne može porodiljni otvoriti 38 dana od poroda.Ja ti sada govorim šta je ona meni danas rekla,al ti još provjeri.

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm :/ Meni bi isto trebao negdje između tako da ga otvorim točno 01.01.2009. Sutra idem k svojem ginekologu pa ga budem pitala.

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj yrda prvotno napisa
    Imam i ja jedno pitanjce za tebe...meni je doktorica otvorila porodiljni znači sa 6.12. i zaključila ga sa 6.6.09.-kao 6 mjeseci od otvaranja.AL to po meni nema nikakve logike,šta ne bi trebao obavezni porodiljni dopust vrijediti 6.mj od djetetova rođenja...meni je termin 20.1. i to znači da ja ne produžim porodiljni ja bih se trebala vratit na posao sa 4,5 mjeseca djetetova života. Pa me zanima kako je tebi doktorica napisala to u doznakama?
    upravo sam isto pitanje htjela postaviti...naime i meni je termin 20.1. i od 8.12. krećem na porodiljni i napisala mi do 6.6......dakle, nakon što se rodi bebica, korigira se porodiljni.
    Imam 2 pitanjca dodatna:
    Da li je sigurno da se prima puna plaća do 6. mjeseca djetetova života?
    Ako sljedeći tjedan sredim papire u HZZO, kada će mi sjesti prva naknada za 12. mj ?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Tako je,išla sam na socijalno odnijeti papire i provjeriti. Teta koja tamo radi je rekla kad dođem po naknadu-jednokratnu pomoć s rodnim listom djeteta tad se datum korigira.
    Što se plaće tiče,dobivat ćeš punu da, izračunatu na temelju izračuna od zadnjih 6.mjeseci koji će ti dat u firmi...a što se tiče drugih 6.mj porodiljnog mislim da je 2660kn
    A plaću za 12.mjesec ćeš dobiti između 15.-20.01.09.(prije 20.-og nego 15.og poznavajući njih i kako isplačuju), i to mi je rekla teta kad sam joj odnijela papire.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a što se tiče drugih 6.mj porodiljnog mislim da je 2660kn
    2500kn

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

2.660 od 1. siječnja

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

:D

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

SunčicaVŽ, jesi li što saznala???

Što se plaće tiče,dobivat ćeš punu da, izračunatu na temelju izračuna od zadnjih 6.mjeseci koji će ti dat u firmi...
    Je li to 100% sigurno da će se dobivati punu plaću?
    Negdje sam čula da će se od Nove godine isplaćivati OSNOVICA, što meni uopće nije isto što i puna plaća jer u sklopu plaće dobijem 800-tinjak kuna više zbog dodataka za smjenski rad i posebne uvjete rada.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam sigurna da je prvih 6 mjeseci 100% place, ali mislim da se obracunava kao i komplikacije-prema satima.

Ispravite me ako grijesim!

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    ja sam sigurna da je prvih 6 mjeseci 100% place, ali mislim da se obracunava kao i komplikacije-prema satima.

Ispravite me ako grijesim!
    da, koliko sam skužila računaju ti prosječnu satnicu prema 6 plaća isplaćenih prije onog mjeseca u kojem se ide na porodiljni (npr. ja idem sada u 12. na porodiljni i neće mi se uvažavati plaća za 11.mj koja je isplaćena u 12.mjesecu, već 6 ranijih....što mi baš ni ne odgovara)....a i ovo preko satnice i ovisno koliko koji mjesec ima radnih sati mi isto baš ne odgovara...jer mi je inače fiksno i računala sam da ću uglavnom dobiti manje

Čula sam da ulaze i dodaci na plaću...npr. ako imate 13. plaću ili nešto slično....al nisam sigurna

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj LIMA prvotno napisa
    SunčicaVŽ, jesi li što saznala???
    Evo mene, saznala sam. Bila sam kod doktora u četvrtak i rekao mi je da bi trebala na porodiljni 21. prosinca, pitala sam da li je moguće da mi ga otvori 01.01., ali je rekao da ne može, mora biti ili 45 ili 28 dana prije termina i da nije moguće otvoriti porodiljni dopust između toga

Zeljka33 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mene doktorica samo pitala od kojeg datuma hoću porodiljni i nije uopće računala je to 45 ili manje

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nakon ova zadnja dva posta mi opet ništa nije jasno

Što se tiče onog drugog, i meni je u računovodstvu izračunala satnicu, ali čula sam da će od Nove godine biti nekih promjena - znate li što o tome?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Lima ne znam na koje promjene misliš, ako misliš sam na naknadu ništa se ne mijenja, do bebinih 6 mj. dobivaš punu plaću prema satnici koja ti je izračunata, a drugih 6 mj postotak od osnovice koja nešto raste pa će naknada bit 2660kn.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovo zadnje je 100% tocno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •