Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: zašto se djete ne želi zaigrati samo?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno zašto se djete ne želi zaigrati samo?

mia ima 10.mjeseci,i uopće se ne želi zigrati niti igrati sama,stalno traži da se netko igra sa njom! mame,dali ste vi imale takvih iskustava sa svojim mališanima?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ivana mlada mama, tvoja djevojčica je još premala da bi se znala zaigrati sama, roditelji su još uvijek u toj krhkoj dobi najdraža igračka djece i iskoristi priliku da joj pokažeš kako, sa čime i na koji način se može igrati, pjevati, plesati, smijati ili bilo što ti padne na pamet

naš Leon ima pune 4 godine a mi smo mu još uvijek najdraža igračka, doduše ima perioda kada se zaigra i sam, no najčešće (kod kuće) traži našu pažnju

...i to je skroz ok, ionako će prebrzo odrasti i tjerati nas iz sobe van 8)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala,slažem se potpuno,al ona neprestano,cendra kada vidi da ja ili suprug odlazimo iz sobe,ali kada smo u sobi onda se igra,kolko toliko!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cuj, moja cura, skoro 4g i jos uvijek se ne igra sama. Kada je baka cuva, onda se zaigra sama, ali kad smo ja ili MM doma, nema sanse. Uglavnom, ja se 90% svog vremena doma igram s njom, a za onih 10% "mira" upalim crtic, da se otusiram, telefoniram ili sl.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

mojoj curki ako daš nešto za igru što nebi nikada se moglo reći daje to za nju,tipa daljinskog zaigra se,ako je sa nom u vrtiću moj braco koji je od nje samo 2mjeseca stariji,da se pohvalim,onda se igra i po 2 sata,da ne znam za nju! :D

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    moj braco koji je od nje samo 2mjeseca stariji,da se pohvalim
    Moram ovo prokomentirati...
    Brat ti je dva mjeseca stariji od kćeri?
    Znači da ste ti i mama bile zajedno trudne?

Baš mi je to super! :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da skupa smo išle na uvz i jednim riječi smo sve prolazile skupa!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kada sam bila drugi puta u rodilištu sa mnom u sobi je bila devetnaestogodišnja djevojka koja je imala brata od dvije godine.
    Posebno mi je bilo to što je njena majka brata još uvijek dojila, pa joj je pokazivala kako da joj beba prihvati dojku ispravno.

Ova tvoja priča mi je još ljepša.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala!to je predivno iskustvo,sada ih gledam kako rasteju,a u trbuhu čim bi se ja i mama našle u isto vrijeme bi nas udarali!

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moj bebe se nekad "zaigra" sam, gleda igrackice i prica im, malo ih lupa, jos je jako mali. ali nece on to dugo tako. a gledam kcerkicu od prijateljice: mala je zakon, kako se ona koncentrirano zabavlja s igrackama... pa valjda su i djeca razlicita

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pa jesu i to dosta ja se divim mama koje odu namiru na wc i popuše cigaretu koju na miru

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moja ima 15mj i zaigra se sama kad smo u gostima pa su joj sve igracke nove. a i tada ih donosi meni na "kontrolu i cuvanje". doma smo kao sijamski blizanci. u zadnje vrijeme to i nije lose jer dok kuham ona mi dodaje kapulu i brise pod ako mi kapne voda. vrijedno dijete, na mamu

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i moja uzme tj.skine čarapice ili uzme vlažnu maramicu pa čisti.neki dan je otvorila kuhinjski elemenat i sat vrenena se igrala sa zdjelama

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja se zaigra sama ravno 5 minuta i to ujutro kad je naspavana i raspolozena. nakon toga... ne samo da se nece igrati sama, ne samo da se nece igrati dok ju drzis u krilu, neee.. njoj je dobro samo i iskljucivo ako je se nosi. i to nedaj boze da stojis! mora se hodati. a kog ima na raspolaganju? samo mene tako da mi je divno s njih dvoje. kicma mi odumire a nedavno mi je i napukao biceps na lijevoj ruci. aj fala bogu, jos 10ak dana pa ce i muz da se vrati.. valjda cu prezivjeti do onda :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ma hoćeš,jake smo mi,meni isto nema muža pa mi je koma,moja grofica bi isto se nosala,neće se nii u kolicima voziti,stalno se žali i nikako joj ne paše

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    moja se zaigra sama ravno 5 minuta i to ujutro kad je naspavana i raspolozena. nakon toga... ne samo da se nece igrati sama, ne samo da se nece igrati dok ju drzis u krilu, neee.. njoj je dobro samo i iskljucivo ako je se nosi. i to nedaj boze da stojis! mora se hodati. a kog ima na raspolaganju? samo mene tako da mi je divno s njih dvoje. kicma mi odumire a nedavno mi je i napukao biceps na lijevoj ruci. aj fala bogu, jos 10ak dana pa ce i muz da se vrati.. valjda cu prezivjeti do onda :/
    isto kao moja L. samo sta ona nije dala da je drugi nose. zato ja sad imam bicepse vece od obame

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa djeca su različita.
    zara (5 godina) još uvijek traži mene da se igram s njom, i vrlo kratko se može igrati sama (donedavno se uopće nije mogla igrati sama.)
    a margita se maltene od rođenja može potpuno sama zabavljati jaaaako dugo

evo, često mi se desi da se ja igram i zabavljam stariju kćer, a mlađa slaže kocke ili čita knjige sama, čak i u drugoj prostoriji, i uopće joj ne trebamo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isto i kod nas.... Stariji sin visi na nama ko oposum, a mlađi sin je toliko samodovoljan da me to kojiput zabrine... (Btw. takvi smo i mi odrasli - ja ne funkcioniram ako nemam komad vremena samo za sebe, a mm bi se družio dan i noć... )

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

hvala,slažem se potpuno,al ona neprestano,cendra kada vidi da ja ili suprug odlazimo iz sobe,ali kada smo u sobi onda se igra,kolko toliko!
    moja ima vise od 2,5 godine i tek sad se osjecam donekle sigurno ostaviti je bez da sam sa njom u prostoriji to samo u njenoj sobi u kojoj ima igracke i krevet.
    i rijetko da je tamo sama.
    i to mi je sasvim normalno.
    mislim da prije drugog rodjendana nije bila ni minutu sama, ne zato sto nije htjela vec jer ja nisam dala.
    tvoje dijete je jos daleko od toga da je sposobno igrati se samo i biti bez tvog drustva nadzora. a to vrijeme ce tako brzo proci, stoga, uzivaj u njemu

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jan se s nekih 8 mjeseci počeo sam igrati. U početku kratko, sad zna biti na miru i pola sata. Otpuže u sobu, prevrne kutiju s igračkama i baš se igra. Kocke, lopta, sve što na pritisak svira, kuglice na žici premješta s jedne na drugu stranu, slikovnice.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

stan je jednosoban nemože mi niti promaknuti sekunda,evo sada se taman zaigrala,ako odem iz sobe ostavim je krevetiću,tako sam sigurna barem malo,ona jednostavno kao da nemože podnjeti da ja kuham ili sl.čim vidi da ja imam i radim nekakav posao odmah na ruke traži!zašto

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

zašto je uspavljivanje bebača zaključano?nova sam pa neznam!hvala unaprijed

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja je od početka bila dijete koje je jako tražilo pažnju, bilo je skoro nemoguće da dok je budna leži kao što vidim druge klince u kolicima. Odlučila sam, koliko god bilo iscrpljujuće i koliko se god ne podudaralo s mojom predodžbom o uživanju u porodiljskom dati sve od sebe da joj pružim ono što traži.
    Danas (17mj) je jako mirno dijete u usporedbi s njenom vršnjakinjom, kćerkicom moje prijateljice, koja je nekad tako milo ležala u kolicima dok sam ja cupkala kraj njih i uspavljivala drečeće dijete u marami i izvodila svašta da je smirim. I ona je vesela i svašta isprobava ali više tip koji promatra i upija, a i velika maza, sad se počela grliti i uvaljivati u krilo. Ta faza je počela negdje nakon 10 mj, dakle otkad je mogla samostalno sjediti i puzati.
    Recept za pola sata mira je od onda postao slijedeći: naliti lavor vode, veličine taman da se može u njega sjesti a da ne ostane puno mjesta da može pasti. Ubaciti neke igračke i pustiti je da se zabavlja, a sebi pripremiti nešto za čitanje u kupaonici pokraj nje (a ljeti na terasi). Možda i kafu da si doneseš
    Samo polako, ići će sve na bolje!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedno je igrati se sama i imati mamu na oku a drugo ne imati mamu na oku.
    ti si djetetu centar svijeta i ono dozivljava sebe tvojim centrom. alfom i omegom. i to je sasvim normalno

a tema....frida je linkala vec postojeci topic.
    ne znam da li si procitala Pravila ponašanja i korisni linkovi – molim pročitajte!

i pitanja koja zelis uputiti osoblju foruma posalji preko privatne poruke tako da se ne bi skretalo sa teme i razmijalo koncepciju rasprave.
    hvala

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tako malim bebama vrlo je važan fizički dodir.
    Nama je rješenje bilo nošenje u slingu.
    Kad nije htio zaspati, uspavljivali smo se u slingu.
    Ako bi bio nemiran i tražio me, hop u sling. Tako smo usisavali kuću, čistili kupaonicu, stavljali veš, pa i staviti kuhati ručak (koji nema špricanja ulja i sličnih opasnih stvari).
    I sad kad je veći, kad želi na ruke, stavim ga u sling (ili maramu) i nosimo se.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, sling ili marama isto može pomoći, samo kod nas je to išlo za poslove koji uključuju kretanje - usisavanje, metenje - dok oni stajaći nisu prolazili, npr sjeckanje nečeg za ručak ili vješanje robe na sušilo, odmah se bunila ako bih bila duže na jednom mjestu.
    Znala sam se dobro pretrgnuti usisavajući s maramom...

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Znala sam se dobro pretrgnuti usisavajući s maramom...
    Ja sam to polako, penzionerski. Nema prigibanja, samo desnom rukom naprijed-nazad. Sad usisavamo bez nošenja, on gura usisisvač i pomaže mami. A u početku ga se bojao, odmah bi se zaplakao.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mojoj curki ako daš nešto za igru što nebi nikada se moglo reći daje to za nju,tipa daljinskog zaigra se,ako je sa nom u vrtiću moj braco koji je od nje samo 2mjeseca stariji,da se pohvalim,onda se igra i po 2 sata,da ne znam za nju! :D
    Fora, bravo za tvoju mamu, hrabra odluka. I sada tvoja malecka ima stričeka sa kojim će izlaziti. Ha ha slatko.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne želim bit zločesta, a možda ću i promijenit mišljenje sa drugim djetetom ali mislim da ima veze i sa "navikavanjem" djeteta od početka da se igra samo sa sobom.
    Mi imamo ogradicu, tj. vrtić i zna se u njemu sama igrat. Naravno da joj nakon nekog vremena dodije i kad je gladna ili pospana pošizi kad je stavim unutra. Ali zna proć po pola sata da je niti ne čujem i to je dragocijeno vrijeme :D .
    Kad smo tek kupili ogradicu nije baš bila sretna ali polako se privikla na to da će ponekad biti unutra. Kako imamo i psa i mačku već sa 4-5 mjeseci sam je stavljala unutra. Baby gym sam uvalila u ogradicu i nek vježba.
    Osim ogradice, jako pazim da se ne miješam u njenu igru. Ako prevrče neki predmet po rukama i udara s njime i što već, puštam je na miru sve dok ne traži pomoć od mene.
    Mislim da je upravo zato dosta samostalna i sama okolo otkriva nove stvari. Kad je gladna, pospana ili ako se uplaši onda dolazi meni. Malo tješenja i eto je nazad u pogonu.
    Ehhh, nadam se da je nisam urekla. Da li je do djeteta ili sam ipak i ja bar malo zaslužna ne znam. Valjda kombinacija 8)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

mia se najviše voli igrati sama. naravno, uvijek ima ili mene ili mm na nišanu (da ne pobjegnemo) ali igra se sama. kad se igramo s njom to isto voli ali samo neko vrijeme, onda joj naše igre dojade i smisli neku svoju iz koje nas uredno isključi. sada ima 9,5 mjeseci a takva je od kad se počela sama posjedati (5,5 mjeseci)

a mi bi se igrali s njom...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa

a mi bi se igrali s njom...

Neki dan se one zaigraju same, a ja ne znam gdje bi sa sobom
    Kaže MM: Pa daj sjedi, da kavu popijemo

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stan je jednosoban nemože mi niti promaknuti sekunda,evo sada se taman zaigrala,ako odem iz sobe ostavim je krevetiću,tako sam sigurna barem malo,ona jednostavno kao da nemože podnjeti da ja kuham ili sl.čim vidi da ja imam i radim nekakav posao odmah na ruke traži!zašto
    sigurno to radi namjerno.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ne vjerujem da tko mala beba nešto radi namjerno,ali tako je svaki puta,ako sjedim i ništa ne radim ona se igra,čim perm suđe ili sl.ona oće na ruke!nemogu i kuhati itd.i imati svoju ljubav na rukama----

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana ti si izgleda jako mlada mama

smiješno mi je sve ovo, tvoja pitanja sorry
    pa kako bi tako malu bebu ostavili samu u sobi,
    moja ima 18 mjeseci pa ju nikada ne ispustam iz vida
    i najdraža sam joj igračka
    i baš mi se to sviđa

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    moja je od početka bila dijete koje je jako tražilo pažnju, bilo je skoro nemoguće da dok je budna leži kao što vidim druge klince u kolicima. Odlučila sam, koliko god bilo iscrpljujuće i koliko se god ne podudaralo s mojom predodžbom o uživanju u porodiljskom dati sve od sebe da joj pružim ono što traži.
    Danas (17mj) je jako mirno dijete u usporedbi s njenom vršnjakinjom, kćerkicom moje prijateljice, koja je nekad tako milo ležala u kolicima dok sam ja cupkala kraj njih i uspavljivala drečeće dijete u marami i izvodila svašta da je smirim. I ona je vesela i svašta isprobava ali više tip koji promatra i upija, !
    takav je i dorian bio

on se sad s 2,5 godine ne igra puno sam, al u zadnje vrijeme najcesce sam trazi da se igramo s njim, cijele dane samo goori 'igramo se'

ja njega vec jako dugo pustim samog u drugoj sobi, ako ga ne cujem dobro je, inace stalno vice mama!, mama!
    ne znam kako bi ga mogla stalno nadgledati, zatvorim sve prozore, terasu, maknem stolce od prozora i to je to.

najlakse mi je s njim kad nesto cistim usisavam...onda i on sav sretan cisti. samo je problem sto se meni neeee daaaa toliko cistiti koliko bi on htio
    i kad je gole guzice i trci okolo onda mogu bit mirna, jedno vrijeme je po pol sata pra ruke, zube, sude...pa ga je pustilo

al zato kad smo vani je super, voli se sam igrati u parku, ili se igra s drugom djecom, u principu me uopce ne sljivi vani. koja uzivancija

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam tako mlada mama,normalno da ju ostavim u sobi,imam jednosoban stan i nemam ju kamo drugamo voditi,zar i dok kuhaš bebač ti je blizu,nerazmišlaš da ga slučajno ne pokipiš,ako pušiš dal će pušiti sa tobom u istoj prostoriji,mislim da ne,a ako ja svoju kćer ostavim u krevetiću ili vrtiću znam da je sigurna!ja ovdje nisam nikoga osuđivala,radila sam po pdjelima sa bebačima tako da imam nekog iskustva,nisam za teoriju stakleno zvono to mi se ne sviđa,samo imam nedoumice,kao i vi,ali mislim da sam ili krivo se izrazila ili sam krivo protumačena,al sam sigurna da mi je dijete sigurno,i da ju obožavam!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam tako mlada mama,normalno da ju ostavim u sobi,imam jednosoban stan i nemam ju kamo drugamo voditi,zar i dok kuhaš bebač ti je blizu,nerazmišlaš da ga slučajno ne pokipiš,ako pušiš dal će pušiti sa tobom u istoj prostoriji,mislim da ne,a ako ja svoju kćer ostavim u krevetiću ili vrtiću znam da je sigurna!ja ovdje nisam nikoga osuđivala,radila sam po pdjelima sa bebačima tako da imam nekog iskustva,nisam za teoriju stakleno zvono to mi se ne sviđa,samo imam nedoumice,kao i vi,ali mislim da sam ili krivo se izrazila ili sam krivo protumačena,al sam sigurna da mi je dijete sigurno,i da ju obožavam!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
    uvijek mi je u vidokrugu, ponekad odluta pa prekinem raditi to što radim i idem vidjeti gdje je

ne pušim, kad idem na wc ide i ona sa mnom

sama u sobi je jedino kad spava

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

e pa različite smo i to jako,nemi ne pada napamet vući djete u kupanu ounu bakterija,i i ne vidim ako se ponekad igra da ja nemogu biti u kuhinji npr,a što je najbolje ja je vvidim udaljena je od mne 3 koraka tako da nevidim da nešto ne štima!

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja kupaona nije puna bakterija

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

gledaj draga,nism se ovdje uključila da bi se prpucavala,ti odgajaj svoje djete tako kako ga odgajaš a ja ću tako!zapamti da je svačija kupaona puna ešerihije koli,to je bakt.koja živa u crijevima,i htjela to ili ne dio tih bakt.dok spuštaš vodu ide van pa makar i dok je daska spuštena,a i nedavno je bio dokumentarac o tome!ne želim soliti pamet al činjenica je ta da sam o tome slušala i predavanje kao medic.sestra tako da.... mi je jako smiješno sory

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

da bebama paše da budu same, priroda bi se već pobrinula da odmah po porodu stanu na noge i odlutaju u svijet.

a glede kupaonice...bolje da ne pišem što sve ova moja puzavica u njoj radi. ešerihja i ona - najbolje prijateljice .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

i moja puzavica kako ti kažeš bi htjela u kup.al joj nadam jer je jako opasna bakterija,ja nisam rekla da je moje djete samo jer u 38 kvadrata stana nema šanse da to bude,uvjek se vidimo,znači da su i dr.mame kao i ja u komi kada ostave djecu da se igraju sama u krevetiću ili vrtiću.daj mi objasni što im može biti,ako su na sigurnom, i znaš što si im dala za igranje?ništa!ona se unazad dva dana igra po sat vremana sama u krevetiću,šta da ja čubim kraj nje i ometam je u njenoj igri ili da iskoristim priliku i da joj skuham ručak!

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ivana, što ćeš kada beba prohoda, što ćeš kada bude sa dvije godine išla piškiti u kupatilu, prati zube i ruke?
    Moraš se malo opustiti, kupatilo drži čisto i ništa joj se neće dogoditi.
    Sterilnih uvjeta nema , niti bi bilo dobro za dijete da je sve sterilno, ona mora steći svoj imunitet.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

to svakako da,ali kada je veća prati će ruke odmah iza kupaonice,bojim se te bakterije jer je opasna,a sada je još mala!i mislim da nema potrebe da mi onuda plazi,svakodnevno glancam kupaonu ali sam na oprezu jer BOLJR SPRIJEČITi NEGo lIJEČITI!još ma taj dokum.film dodatno motivirao oko toga,onda isto tako npr.joj mogu dati dudu s poda kada smo vani!?hvala ti puno na utjesi ali nisam luda pogotovo kada sam čula priču vezanu uz tu bakteriju,i iskreno kada si dio zdravstva čuješ mnogo toga i svega te strah po pitanju toga!nema dugo nam je umro obiteljskim prijatelj od te bakterije tako da znam da je opasna i jedva je se riješiš!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako se toliko bojiš te bakterije, nadam se da ste bespelenaši?! i da joj nakon svakog kakanja pereš guzu pod tekućom vodom. i naravno, da je ne kupaš u kadici u vodi koja nije tekuća...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ona se ne voli kupati u kadici,tako da nemam s tim problema,ali iza svakog kakanja joj temeljito čistim guzu,kupa se tati na rukama u kuoaoni ali nesmije ništa tamo dirati,mame je neznam ali vidim da vi očito bez ljutnje niste upućene u stvari koje mogu ugroziti zdravlje vaših mališana!onda nemojte niti prati ruke iza obavljanja nužde i odite oko svojih beba!ja se vama nemam što pravdati što ja i kako ja kada vi očito okrećete protiv mene,radite kako hoćete a ja ću svoje djete zaštititi onoliko koliko mogu od stvari za koje znam da joj mogu naškoditi!

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ivana mlada mama, molim te da ne budeš tako napadački raspoložena i tako isključiva u svojim stavovima. O kakvom nepranju ruku pričaš? Da li je netko ovdje veličao nepranje ruku nakon nužde?
    Neki su ti samo pokušali rastumačiti da ne možemo dijete držati pod staklenim zvonom u vlastitom stanu kojeg svi manje-više održavamo čistim (osobito kupaonicu). Da si imala prilike biti na predavanjima i o drugim bakterijama koje mogu biti opasne u nekim okolnostima, vjerojatno ne bi od straha ni imala djecu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Duhanski dim se jos podmuklije uvlaci u sve pore tako malog stana od opasne bakterije iz wc-a....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja svoju ostavljam samu u sobi u krevetiću ili vrtiću. Provirim je svako malo i slušam na "voki-toki" (baby alarm). Mislim da je dobro za nju da ponekad bude i malo sama i igra se.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ivana mlada mama, nitko te ne napada niti osudjuje. pa nemoj ni ti.
    isto tako posto si ti poslusala neka predavanja, nemoj odmah apriori misliti da ostali oko tebe namaju pojma o toj tematici.

Čokolada je sve lijepo rekla.

ja bih jos dodala da dijete nece biti svake sekunde u tvojim kontroliranim uvjetima.
    i sto kad danas sutra ode van i pocne puzat? li stavi prvi kamen u usta? ili cik?
    i prezivi
    dapace, jaca imunitet.
    sta kad krene u vrtic?

opusti se malo. puno bi se lakse i mirnije osjecala kad o svemu ne bi toliko razmisljala i promisljala. doci ce situacije kad neces moci. i pasti ce ti kamen sa srca.

i jos jedan savjet- tusiraj se kad nisi sama s djetetom ili koristi AS- mnoge mame bi stavile dijete u AS u kupaoni.
    a odlazak na WC- nece joj nista biti tih 30 sekundi u kreveticu.

ne trebas prekidati njenu igru. topic si otvorila jer se dijete ne zeli samo grati i svi komentari i savjeti isli su tom tvojem upitu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •