Ne želim bit zločesta, a možda ću i promijenit mišljenje sa drugim djetetom ali mislim da ima veze i sa "navikavanjem" djeteta od početka da se igra samo sa sobom.
Mi imamo ogradicu, tj. vrtić i zna se u njemu sama igrat. Naravno da joj nakon nekog vremena dodije i kad je gladna ili pospana pošizi kad je stavim unutra. Ali zna proć po pola sata da je niti ne čujem i to je dragocijeno vrijeme :D .
Kad smo tek kupili ogradicu nije baš bila sretna ali polako se privikla na to da će ponekad biti unutra. Kako imamo i psa i mačku već sa 4-5 mjeseci sam je stavljala unutra. Baby gym sam uvalila u ogradicu i nek vježba.
Osim ogradice, jako pazim da se ne miješam u njenu igru. Ako prevrče neki predmet po rukama i udara s njime i što već, puštam je na miru sve dok ne traži pomoć od mene.
Mislim da je upravo zato dosta samostalna i sama okolo otkriva nove stvari. Kad je gladna, pospana ili ako se uplaši onda dolazi meni. Malo tješenja i eto je nazad u pogonu.
Ehhh, nadam se da je nisam urekla. Da li je do djeteta ili sam ipak i ja bar malo zaslužna ne znam. Valjda kombinacija 8)