Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: zašto se djete ne želi zaigrati samo?

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Niti moja ne može biti sama ni sekunde! Odmah je dreka A igranje je super dok MM ili ja ležimo kraj nje! (malo je draže kad ja ležim, a najdraže kad oboje ležimo ). Ali to je sve normalno i vjerujem da će tako biti još dugo dugo vremena

Čitam što Pomikaki piše i vidim ovu svoju mišicu u njenom djetetu. Pa se sve nadam da će i moje biti kao njeno kad bude malo veće! (ali nisam ja te sreće )

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Niti moja ne može biti sama ni sekunde! Odmah je dreka A igranje je super dok MM ili ja ležimo kraj nje! (malo je draže kad ja ležim, a najdraže kad oboje ležimo ). Ali to je sve normalno i vjerujem da će tako biti još dugo dugo vremena

Čitam što Pomikaki piše i vidim ovu svoju mišicu u njenom djetetu. Pa se sve nadam da će i moje biti kao njeno kad bude malo veće! (ali nisam ja te sreće )
    tebi je super, ja većinom nisam mogla ni ležati... to je samo htjelo akciju
    Ja svakako mislim da je za dijete dobro da je u interakciji, a pogotovo ako to ono traži nisam htjela uskraćivati svoje društvo. (Istina, nisam morala kuhati, ne znam kako bih i to uklopila da sam morala.) Tako da, koliko god mi bilo nekad teško, znala sam da to što ona traži, akciju, nosanje, zabavu, ljubav - sve to je za nju pozitivno i jednom će mi se vratiti.

Već sad mi se vraća kad me grli, mazi se i ljubi. I vidim da je puno nježnija i privrženija od druge djece njene dobi koju poznam. Ne znam je li to zbog karaktera ili zbog odgoja. Vjerojatno je ona svojim karakterom tražila od mene da joj odgojem omogućim da takva postane... I mislim da bi bilo jako loše da ja na to nisam odgovorila.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana mlada mama prvotno napisa
    šta da ja čubim kraj nje i ometam je u njenoj igri ili da iskoristim priliku i da joj skuham ručak!
    ili odeš zapaliti cigaretu

i nisi jedina koja zna nešto malo o bakterijama (da znaš dovoljno ne bi se tako bojala)
    pročitaj nešto o izgradnji imuniteta, toplo preporučam

i btw. i ja sam "medicinar" (makar to ništa ne znači)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, ajmo polako... Nema potrebe za ruznim rijecima i napadanjem.

Mlada mama,

djeci je najnormalnije da su u toj dobi u roditeljskoj blizini. Netko je vec rekao ranije da to nije normalno, rodili bi se i odsetali 8)

Dakle, taj period kad ce se oni sami igrati dodje kasnije, puuuuno kasnije nego ti to ocekujes. Pogotovo sto kod tako malih klinaca sad nastupa i strah od odvajanja, pa kad vide da nema roditelja, pukne ih strah da su otisli. Imaj to u vidu.

Sto se bakterija tice, toplo ti preoporucam da se probas opustiti. Dijete ima imuno sistem, i moras vjerovati da je u stanju obraniti se. Da nije, dijete ne bi bilo zivo. Bez obzira koliko mi cistili, bakterije su svuda oko nas. I to je tako. Dokazano je da su sva ta sredstva za ciscenje koja su anti-bakterijska, cak stetna. Zasto? Zato sto su otrovi pa ih htjeli ne htjeli udisemo ili kroz kozu nam ulaze. I druga stvar je ta sto ubijamo i dobre bakterije koje su nam nuzne i dobre.

U sadasnjoj civilizaciji je usadjen taj strah od prljavstine. I sad smo dosli do toga da moramo dokazivati da je ok da se dijete igra u prasini. Pa su tak dokazali da djeca koja su izlozena prasini (onoj normalnoj ulicnoj) su zdravija i manje alergija imaju, jer u prasini postoje neke dobre bakterije koje bla bla.. neznam sad sve detalje.

Opusti se svakako. Tko zna koliko ti je puta dijete bilo izlozeno nekim "strasnim" bakterijama do sada? Barem par stotina puta I to tako treba biti. Tijelo je u stanju nositi se s tim

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Snjeska prvotno napisa

ivana ti si izgleda jako mlada mama

smiješno mi je sve ovo, tvoja pitanja sorry
    mislim da ovakav način komunikacije nije ok.

i da i ja smatram da se tako mala beba ne može sama igrati koliko god to meni nekada bilo teško ali ja sam stalno s njim pa makar mu se samo nasmijem. ali isto mislim da ako neka djeca mogu sama da je to ok ako su pod nadzorom.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj paid prvotno napisa

i da i ja smatram da se tako mala beba ne može sama igrati koliko god to meni nekada bilo teško ali ja sam stalno s njim pa makar mu se samo nasmijem. ali isto mislim da ako neka djeca mogu sama da je to ok ako su pod nadzorom.
    Ja bi samo napomenula da je itekako moguće da se tako male bebe igraju same, a pod ovim same ne mislim, naravno, da su bez nadzora. Postoji čitava jedna mađarska škola izgrađena na principu minimalnog ometanja bebe, za koju su ovdje vjerojatno mnogi i čuli. To je jedan od vidova odgoja koji nije takav da bi mama imala vremena za cigaretu / TV / kupaonu (ili što već ) nego zato što ta škola smatra da je vrlo važno da beba u svojem učenju bude neometana. Naravno, pod tim se nikako ne misli da beba urla a mama je gleda i trepće okicama, nego da se dijete koje je smireno, u principu od najranije dobi ostavlja pod nadzorom - ali bez uplitanja u njegovu trenutnu aktivnost. Isto kao što mi ne volimo da nas netko štipka dok npr. čitamo, tako ni tromjesečnu bebu koja proučava svoje ruke ili mrlju na stropu ne treba prekidati u tome. Tako ta metoda pristupa tome, a sad kako će netko ponaosob, njegova stvar, jasno.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Citiraj paid prvotno napisa

Ja bi samo napomenula da je itekako moguće da se tako male bebe igraju same, a pod ovim same ne mislim, naravno, da su bez nadzora. Postoji čitava jedna mađarska škola izgrađena na principu minimalnog ometanja bebe, za koju su ovdje vjerojatno mnogi i čuli. To je jedan od vidova odgoja koji nije takav da bi mama imala vremena za cigaretu / TV / kupaonu (ili što već ) nego zato što ta škola smatra da je vrlo važno da beba u svojem učenju bude neometana. Naravno, pod tim se nikako ne misli da beba urla a mama je gleda i trepće okicama, nego da se dijete koje je smireno, u principu od najranije dobi ostavlja pod nadzorom - ali bez uplitanja u njegovu trenutnu aktivnost. Isto kao što mi ne volimo da nas netko štipka dok npr. čitamo, tako ni tromjesečnu bebu koja proučava svoje ruke ili mrlju na stropu ne treba prekidati u tome. Tako ta metoda pristupa tome, a sad kako će netko ponaosob, njegova stvar, jasno.
    sve je to ok. i moj ljepotan sam istražuje ali on mene voli imati na oku. svako malo digne pogled i nasmije mi se. a najviše se voli igrati s mamom i tatom. mrlja na zidu nikada nije zanimljivija od čupanja maminog nosa ili skidanja tatinih naočala

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj emea prvotno napisa
    Ne želim bit zločesta, a možda ću i promijenit mišljenje sa drugim djetetom ali mislim da ima veze i sa "navikavanjem" djeteta od početka da se igra samo sa sobom.
    Mi imamo ogradicu, tj. vrtić i zna se u njemu sama igrat. Naravno da joj nakon nekog vremena dodije i kad je gladna ili pospana pošizi kad je stavim unutra. Ali zna proć po pola sata da je niti ne čujem i to je dragocijeno vrijeme :D .
    Kad smo tek kupili ogradicu nije baš bila sretna ali polako se privikla na to da će ponekad biti unutra. Kako imamo i psa i mačku već sa 4-5 mjeseci sam je stavljala unutra. Baby gym sam uvalila u ogradicu i nek vježba.
    Osim ogradice, jako pazim da se ne miješam u njenu igru. Ako prevrče neki predmet po rukama i udara s njime i što već, puštam je na miru sve dok ne traži pomoć od mene.
    Mislim da je upravo zato dosta samostalna i sama okolo otkriva nove stvari. Kad je gladna, pospana ili ako se uplaši onda dolazi meni. Malo tješenja i eto je nazad u pogonu.
    Ehhh, nadam se da je nisam urekla. Da li je do djeteta ili sam ipak i ja bar malo zaslužna ne znam. Valjda kombinacija 8)
    Mi jos nemamo vrtic i uglavnom smo na baby gymu u dnevnoj sobi. MM ili ja lezimo kraj nje i igramo se s njom a puno puta je i sama,tj. mi smo u sobi ili kuhinji (spojena sa dnevnom) i skicamo sta ona radi. I ja mislim da je vrlo vazno da se dijete ne prekida ako se koncentriralo na neku igracku i ja se zaista trudim ostaviti ju na miru dok je mirna. Cim negoduje netko je kod nje, malo ju pomazi ili doda igracku ako je pala ili ju ne moze dokuciti i ona nastavlja s igrom. Tako da i ja mislim kao emea da se dijete moze i uciti samostalnosti ali i definitivno mislim da su i djeca razlicita pa kod ne koga to ne pali.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa djeca su različita.
    zara (5 godina) još uvijek traži mene da se igram s njom, i vrlo kratko se može igrati sama (donedavno se uopće nije mogla igrati sama.)
    a margita se maltene od rođenja može potpuno sama zabavljati jaaaako dugo

evo, često mi se desi da se ja igram i zabavljam stariju kćer, a mlađa slaže kocke ili čita knjige sama, čak i u drugoj prostoriji, i uopće joj ne trebamo
    potpis , osim što moj D ima 9 godina

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo samo da se javimo,da se sami igramo i to na podu,kupila sam joj dekicu za igranje i kockice,igra se po dva sata,sama,obožava se time igrati,i voli svoj telefončić i sve je za sada supač!moram priznati kako mi je to sada sve čudno,tekako sada moram svaku sekundu ružno zvuči ali letim da ne padne,jer se svugdje diže i počela je stajati bez držanja!!! :D :D :D :D

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma bravo :D :D :D
    Joj kako brzo rastu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Čestitam Ivana mlada mama!

Ja sam razmišljala o kacigi ili o (platnenoj) peleni na glavi

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12