-
Molim pomoć(ako netko zna)
Imamo sina starog 1.5g.Naime problem je što se zna desti jedamput ili više puta u tjednu teško povraćanje,često to bude i ponoći.Probali smo pratiti jeli to zbog neke hrane, ali nije.Bilo je situacija da je mali skroz normalan i najedamput krene povračanje i to tko jako da nemože doći do zraka zbog sline koja ga guši.Bio je na pretregama i nalazi su mu uredu(Krvi).Dali bi trebao ići na pregled želuca i jeli to opasno te kako se radi?
Dali je netko imao takvu sutuaciju.
Puno Vam hvala
-
od kada to traje, tj. koliko dugo vec?
moze biti da je neki virus, ali ako je to vec neko duze razdoblje onda potrazi nekog strucnjaka...
zelim da bude sve ok
-
joj pojma nemam ali držim fige da prođe čim prije!
-
Traje nekih mjesec dana,i većinoma dok povraća ga mući zrak najviše.
Doktori su rekli da ima u stolici previše sline ali da je to zbog toga jer mu sad rastu zubi.koliko bi čest trebao on (prditi) dnevno jer smo primjetili
da ne baš često. :?
-
možda je u pitanju želučani refluks?
-
Može malo pojašnjenje o tome?
-
-
-
Dans smo bili kod doktora i sutra idemo na sve moguće pretrage,tako da budemo vidjeli o čemu se točno radi.
Javim Vam kad dobijemo neku informaciju.Valjda nije ništa ozbiljno.
-
A kako se mali ponaša nakon što povrati?
Jani se to dešavalo od cca 4 mj. do godine dana. Dakle i dok je bila isključivo dojena, i dok je krenula dohrana, i dok je jela mliječne prerađevine... Dva-tri sata nakon povraćanja bi bila totalno malaksala, nije smjela ništa stavljati u usta jer bi i to vrlo brzo povratila, a nakon toga je bila kao nova, kao da se ništa nije dogodilo. Dešavalo se u razmacima od cca mjesec dana.
S malo manje od godine smo bili u Klaićevoj na brdo pretraga, između ostalog pasaža jednjaka (RTG pretraga
, nadam se da nije ostavila trajne posljedice). Zaključka nije bilo baš nikakvog.
Povraćanja prestala otprilike s godinu dana, ja tumačim da joj je konačno bio sazrio probavni sustav.
Toplo preporučam dr. Jadrešina u Klaićevoj, izuzetno drag gastroenterolog.
-
-
moj je znao bljucnuti i preko godine dana uvijek i isključivo prije izlaska zuba,a i prdio je tada ko lud,a do godine dana se znao i isprovraćati iz istog razloga.meni su rekli da je to zbog nezrelosti prstenova koji su u jednjaku ili gdje li već.liječi se sa nekim tabletama na bazi alge koje se napuhnu u želucu i sprečavaju hranu da se penje u grlo.čeka se da se vidi oće to proći samo od sebe a onda se tek tretira.inače i ja znam po noći povraćati kada nešto teško pojedem ili kada previše pojedem navečer.nemam čir niti ništa dijagnosticirano.a pretraga za refluks je takva da se nekakva sonda stavi u grlo i onda se 24 sata prati (u bolnici) kakav je ph odnosno da li dolazi do dizanja kiseline ili ne.ne boli ali je traumatična za malo dijete koje ne kuži i nemreš mu objasniti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma