Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Molim pomoć(ako netko zna)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Molim pomoć(ako netko zna)

Imamo sina starog 1.5g.Naime problem je što se zna desti jedamput ili više puta u tjednu teško povraćanje,često to bude i ponoći.Probali smo pratiti jeli to zbog neke hrane, ali nije.Bilo je situacija da je mali skroz normalan i najedamput krene povračanje i to tko jako da nemože doći do zraka zbog sline koja ga guši.Bio je na pretregama i nalazi su mu uredu(Krvi).Dali bi trebao ići na pregled želuca i jeli to opasno te kako se radi?
    Dali je netko imao takvu sutuaciju.

Puno Vam hvala

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

od kada to traje, tj. koliko dugo vec?

moze biti da je neki virus, ali ako je to vec neko duze razdoblje onda potrazi nekog strucnjaka...

zelim da bude sve ok

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

joj pojma nemam ali držim fige da prođe čim prije!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Traje nekih mjesec dana,i većinoma dok povraća ga mući zrak najviše.
    Doktori su rekli da ima u stolici previše sline ali da je to zbog toga jer mu sad rastu zubi.koliko bi čest trebao on (prditi) dnevno jer smo primjetili
    da ne baš često. :?

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

možda je u pitanju želučani refluks?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Može malo pojašnjenje o tome?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja cu napisati svoje iskustvo.

mene su sa istim simptomima tretirali kao dvogodisnju cirasicu. nakon sto su mislil da se radi o refluksu. radili su mi xy pretraga i ustanovili da imam cir. bila sam na ciraskoj dijeti. dvogodisnjakinja.
    no povracanja su se nastavila.
    sa 4,5 godine sam jedan dan u svojoj sobi toliko povracala da nisam mogla pozvati mamu upomoc. to je islo ko vodoskok, jedan za drugim. dehidrirana sam zavrsila u klaicevoj na hitnoj.
    tek tamo su mi napravili sve moguce i nemoguce pretrage i ustanovil da imam poremecaj metabolizma ugljikohidrata. da sa mojim inzulinom nesto ne "stima".
    tek kad sam zapocela dijabeticarsku dijetu, povracanja su prestala.

ocu reci, istjerajte to do kraja, saznajte o cemu se tocno radi
    sretno

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Dans smo bili kod doktora i sutra idemo na sve moguće pretrage,tako da budemo vidjeli o čemu se točno radi.
    Javim Vam kad dobijemo neku informaciju.Valjda nije ništa ozbiljno.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A kako se mali ponaša nakon što povrati?

Jani se to dešavalo od cca 4 mj. do godine dana. Dakle i dok je bila isključivo dojena, i dok je krenula dohrana, i dok je jela mliječne prerađevine... Dva-tri sata nakon povraćanja bi bila totalno malaksala, nije smjela ništa stavljati u usta jer bi i to vrlo brzo povratila, a nakon toga je bila kao nova, kao da se ništa nije dogodilo. Dešavalo se u razmacima od cca mjesec dana.

S malo manje od godine smo bili u Klaićevoj na brdo pretraga, između ostalog pasaža jednjaka (RTG pretraga , nadam se da nije ostavila trajne posljedice). Zaključka nije bilo baš nikakvog.

Povraćanja prestala otprilike s godinu dana, ja tumačim da joj je konačno bio sazrio probavni sustav.

Toplo preporučam dr. Jadrešina u Klaićevoj, izuzetno drag gastroenterolog.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Iz vlastitog iskustva znam da povraćanje može biti simptom teže traume glave . Ja sam kao dijete preboljela hidrocefalus i jedan od simptoma te bolesti je upravo bilo povraćanje neovisno o tome što bih pojela .
    Povrćanje se također zna javiti kod djece koja su na antibioticiam s obzirom da neki antibiotici mogu iritirati želudac .
    Za povraćanje kod male djece ima puno razloga pa tako može biti i na psihičkoj bazi .
    nadam se da če sve biti ok i da čete uskoro pronaći pravi uzrok .

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj je znao bljucnuti i preko godine dana uvijek i isključivo prije izlaska zuba,a i prdio je tada ko lud,a do godine dana se znao i isprovraćati iz istog razloga.meni su rekli da je to zbog nezrelosti prstenova koji su u jednjaku ili gdje li već.liječi se sa nekim tabletama na bazi alge koje se napuhnu u želucu i sprečavaju hranu da se penje u grlo.čeka se da se vidi oće to proći samo od sebe a onda se tek tretira.inače i ja znam po noći povraćati kada nešto teško pojedem ili kada previše pojedem navečer.nemam čir niti ništa dijagnosticirano.a pretraga za refluks je takva da se nekakva sonda stavi u grlo i onda se 24 sata prati (u bolnici) kakav je ph odnosno da li dolazi do dizanja kiseline ili ne.ne boli ali je traumatična za malo dijete koje ne kuži i nemreš mu objasniti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •