Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kako pripremiti prvo dijete na dolazak drugoga?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno kako pripremiti prvo dijete na dolazak drugoga?

jasno mi je kad je prvo starije. ali kako kada je kao kod mene prvo dijete staro 10 (skoro 11) mjeseci?? bojim se kako će reagirati kada joj mali braco dođe doma. dali je nekako mogu pripremiti? i kako se ponašati kada dođemo iz bolnice?? imate li kakvih savjeta?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dali si već trudna?moj savjet tu je da joj stalno pričaš da će dobiti bracu s kojim će se igrati.razlika između moje sestre i brata je 10mj.i seka je bila jako ljubomorna.djete nesmiješ zapostaviti radi drugug djeteta,moraš je uključiti u aktivnosti tipa ako je prohodala da ti doda pelenu,te joj pričati kako je voliš tako da shvati dausprkos novom članu ti je i dalje stalo do nje!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ej,sorz shvatila sam da si trudna,promaklo mi je jer mi se curka nešto budila pa sam bila brzopleta malo!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kod mojih je razlika 22 mjeseca. nisam nis posebno pricala, povremeno sam govorila da je beba u trbuhu. pokazala tu i tamo neku bebu na slici ili uzivo, kad bi naisla. mislim, nisam radila sad neku preveliku pricu iz toga.

nekako imam dojam da ce tvoja curka lakse prihvatiti "konkurenciju" jer je mala, mislim da to ide teze sto je razlika veca.

cuj, moj je reagirao tako da je znao pokusati mlatnuti bebu svako malo, nekad bi uspio, cesce ne bi jer smo ju mi naravno stitili. svakako im je to veliki sok, ali treba pustiti da se nekako izraze, pa kad prode bude ok. kod nas je taj proces prilagodbe trajao 2 mjeseca--on bi ju pokusao udariti najcesce po glavi ili drugdje, mi bi sprjecavali i govorili da je to ne. druga stvar je ta da ostali nisu uopce dozivjeli bebu jer je on prvi i miljenik, pa je ostao u centru paznje. a kaj ja znam. samo treba imati "mot" za rasporediti paznju tako da je oboje imaju dovoljno. iako to uopce nije lako.

sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bez obzira na dob samo pričaj, pričaj i pričaj. Mazite trbuh, šaljite poljupce bebi u trbuhu, neka sluša bebu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •