Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: dnevne aktivnosti ga ometaju u spavanju

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno dnevne aktivnosti ga ometaju u spavanju

nisam našla ovu temu pa otvaram novu, ako ima slobodno prebacite.

moje zlato ima 7 mjeseci iprobudi se po noći nebrojeno puta. u početku sam to povezivala s dojenjem, pa onda sa zubićima kojih već ima 6 komada i jako su nas namučili, a sada mi se čini da je nešto drugo u pitanju.

već odavno primjećujem da po noći kada dođe u stanje lakog sna, što je često, radi neke radnje koje ga okupiraju preko dana. onda ga to razbudi i plače , a ne zna se sam bez mene umiriti. nije meni to teško ali stvarno se puno puta probudi. totalno sam neisppavana. sada sam ga primjerice zatekla kako plješće, jer je to naučio ima nekoliko dana. mi kažemo bravo a onda on plješće rukicama i smije se. presladak je ali zašto to radi i po noći?
    jako je vesela i aktivna beba.
    kakva su vam iskustva i kako mu pomoći da spava mirnije, a i sebi
    šta me sada čeka-puzanje i ustajanje na noge po noći

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moja curka ima isto lak san,djete je vjerovatno kao i moja cura zaigrana,a možda nešto sanja pa plače,ja po danu upalim sve što posoji od telke pa nadalje,a po noći je tišina,nekada ako djete staviš da spava ajmo reći prisilno oće imati laki san ili je jednostavno takvo djete!mi našu curku umirujemo sa dudom i medo krpicom ima ih u dm-u za kupiti

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Re: dnevne aktivnosti ga ometaju u spavanju

Citiraj paid prvotno napisa
    šta me sada čeka-puzanje i ustajanje na noge po noći
    jeez! nadam se da ne! i da moj nece poceti tako... vidis on nekad kad se u noci probudi (srecom ne cesto) baca noge u zrak, kako to inace voli raditi i smije se, okrece... ja ga brzo uzmem kod sebe na krevet i na siku, pa uskoro zaspi.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da,sadakreću aktivnosti,moja je sa sedam i pol počela stajeti,a sa osam puzati,sada iz dana u dn sve su aktivniji

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

neka djeca jako "burno" odradjuju svaku razvojnu stepenicu koju savladavaju...

nocni je odmor vrijeme kad mozak bez vanjskih podrazaja obradjuje sve sto preko dana tijelo i mozak rade. cesto se dogadja da tada, u toj obradi, i tijelo sudjeluje ponavljanjem aktivnosti...

nista neobicno, nista zabrinjavajuce (osim sto se roditelji ne naspavaju )

i, da, naravno da ce se mozda u snu i posjedati, postavljati na sve cetiri pa i puzati, a bogami i ustajati uz ogradicu i onda plakati jer se nece znati spustiti (to jer mozak tu noc ima zadatak obradjivati ustajanje ali ne i spustanje )

prvih je 12-18 mjeseci razdoblje najintenzivnijeg razvoja djeteta, treba to sve pohvatati, obraditi, savladati...

pomozite im njezno ih vracajuci na spavanje

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

trebala bih pitati za mišljenje?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koga? zbog cega?

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bilo koga dali je glupo što sam ovdje stavila temu da tražim navlaku za kolica

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije glupo sto si otvorila temu, al vjerujem da ce je moderatorica prebacit na servisni kutak

al si pitanje postavila na topicu o dnevno-nocnim aktivnostima beba, ne na svom topicu o navlaci

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    neka djeca jako "burno" odradjuju svaku razvojnu stepenicu koju savladavaju...

nocni je odmor vrijeme kad mozak bez vanjskih podrazaja obradjuje sve sto preko dana tijelo i mozak rade. cesto se dogadja da tada, u toj obradi, i tijelo sudjeluje ponavljanjem aktivnosti...

nista neobicno, nista zabrinjavajuce (osim sto se roditelji ne naspavaju )

i, da, naravno da ce se mozda u snu i posjedati, postavljati na sve cetiri pa i puzati, a bogami i ustajati uz ogradicu i onda plakati jer se nece znati spustiti (to jer mozak tu noc ima zadatak obradjivati ustajanje ali ne i spustanje )

prvih je 12-18 mjeseci razdoblje najintenzivnijeg razvoja djeteta, treba to sve pohvatati, obraditi, savladati...

pomozite im njezno ih vracajuci na spavanje
    hvala [/b]litala

znači da se spremim na spuštanje i lovanje po krevetu noću
    nekada imam osjećaj da ga cijelu noć umirujem i da se on uopće ne odmori.A onda kad ga ujutro vidim onako vesela shvatim da se zapravo dobro naspavao, a mama s podočnjacima jedva gleda na oči.

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ups, planirala sam podebljati samo litalino ime, a ono sve ostalo otišlo osim imena

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Evo mi već neko vrijeme muku mučimo sa puzanjem i ustajanjem iz krevetića u pola noći. Koma

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Joj, cure, da ste me vidjele noćas!
    J. do prvog buđenja spava u krevetiću, onda slijedi sisanje i prebacujem je kod sebe.
    Ali se cura noćas odlučila igrati između mame i tate igre Gurni prst u oko.
    Onda je u bračni krevet došla i K a MM mora ujutro u 5 na posao.
    To je bilo oko 2 sata.
    Pa smo nas tri cure otišle u dnevni boravak gledati TV.
    K. sam legla na dvosjed ( gdje je odspavala do jutra ), ja legla na trosjed a J. se igrala na podu sa igračkama kao da je sredina dana.
    Igrala se sigurno do 4, a onda jedva odspavala do 5.30! :?
    Sada mi je smiješno ali noćas....
    I nije nam prva ovakva noć!
    Nisam se naspavala od 2005.
    Pozdrav svim nespavačima i malim noćnim istraživačima!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moj J puže, sjedi, hoda u snu, tj. budi se po noći i radi sve što je naučio u par dana unatrag.... Nekad se niti ne rasplače, već se samo spusti i nastavi spavati....
    (Mi mislili da tako sve bebe - baš mi je super kad ovdje pročitam da nešto djete radi i roditelji zabrinuti, a mi uvijek mislimo da je to normalno i da tako sve bebe Nova beba će nam biti čista pustolovina kad nam je sve što J radi tako normalno.... a svaka beba ima svoje čari...)

paid avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i nas! kad sam otvarala ovu temu I. je imao oko 7 mjeseci.evo nas sada 11 i stanje se nije popravilo. noću puže, ustaje, pada, skače tati na glavu itd.

neku noć ja se budim kad on sjedi i šalje mi poljupce-to je trenutačna zanimacija.
    a joj slatki su ali malo sna ne bi škodilo.

Juls avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajoj paid, nisi me baš utješila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •